34 ημέρες χωρίς πλοίο ο Άγιος Ευστράτιος

34 ημέρες χωρίς πλοίο ο Άγιος Ευστράτιος Facebook Twitter
0

Χωρίς ακτοπλοϊκή συγκοινωνία παραμένουν επί 34 ημέρες οι κάτοικοι του Αγίου Ευστρατίου, λόγω επίσχεσης εργασίας των ναυτεργατών στο πλοίο που εκτελούσε τα δρομολόγια.

Μοναδικό σημείο σύνδεσης με το νησί είναι πλέον η Λήμνος με πλοίο που εκτελεί το τοπικό δρομολόγιο ενώ οι ψαράδες έχουν σταματήσει να ψαρεύουν αφού δεν μπορούν να προωθήσουν τα ψάρια στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Tαυτόχρονα υπάρχουν και επιπτώσεις στον τουρισμό με ακυρώσεις κρατήσεων.

Ο τοπικός δήμος απέστειλε επιστολή-έκκληση προς τον πρωθυπουργό την περασμένη εβδομάδα, εκθέτοντας το πρόβλημα και ζητώντας λύση.


Ανάλογο πρόβλημα, όμως, αντιμετωπίζει, σύμφωνα με το Έθνος, και η Λήμνος, όπου τοπικές αρχές και φορείς αναμένουν την παρέμβαση του υπουργείου.

Το μοναδικό δρομολόγιο από τον Πειραιά εκτελείται δύο φορές την εβδομάδα και διαρκεί 22 ώρες, αφού το πλοίο διασχίζει το μισό Αιγαίο πριν φτάσει στη Μύρινα. Από το Λαύριο το δρομολόγιο-όταν γινόταν-διαρκούσε 12 ώρες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM