Υπουργική απόφαση για το φυσικό αέριο στα αυτοκίνητα

Υπουργική απόφαση για το φυσικό αέριο στα αυτοκίνητα Facebook Twitter
0

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως η υπουργική απόφαση για την μετατροπή των βενζινοκίνητων αυτοκινήτων για φυσικό αέριο.

Με αυτή καθορίζονται όλες οι τεχνικές προδιαγραφές του ειδικού εξοπλισμού και οι λεπτομέρειες, για την χρησιμοποίηση πεπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) για την κίνηση αυτοκινήτων, όπως και οι όροι και οι προϋποθέσεις ελέγχου και ασφαλούς κυκλοφορίας τους.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση που δημοσιεύει η naftemporiki.gr, οι δεξαμενές με το νέο καύσιμο θα πρέπει να ελέγχονται ανά 48 μήνες μετά την πρώτη εγκατάσταση ενώ το όχημα θα πρέπει υποχρεωτικά να περνά από έλεγχο σε περίπτωση που υπάρξει εμπλοκή σε ατύχημα. Η διάρκεια «ζωής» της δεξαμενής του καυσίμου ορίζεται στα 20 χρόνια. Επίσης, όπως αναφέρεται, το αυτοκίνητο που θα αλλάξει καύσιμο, θα περνάει υποχρεωτικά από έλεγχο:«Μετά την εγκατάσταση σε όχημα συστήματος κίνησης με φυσικό αέριο, δηλαδή των συσκευών και των εξαρτημάτων που του προσδίδουν την ικανότητα να χρησιμοποιεί για την κίνησή του και φυσικό αέριο, η διασκευή εγκρίνεται από Δημόσιο ή ιδιωτικό ΚΤΕΟ».

Όπως σημειώνεται, ο ορισμός της διάρκειας χρήσης βασίζεται σε πλήρωση των φιαλών 1.000 φορές το χρόνο με ελάχιστο 15.000 πληρώσεις ενώ η μέγιστη διάρκεια χρήσης πρέπει να είναι 20 χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι ως σήμερα επιτρεπόταν η κυκλοφορία αυτοκινήτων με φυσικό αέριο μόνο για τα οχήματα που έφεραν τέτοιο σύστημα καύσης και κίνησης από την κατασκευή τους.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM