Ιδιωτική παραλία 200 χλμ. ζητούν οι ξενοδόχοι

Ιδιωτική παραλία 200 χλμ. ζητούν οι ξενοδόχοι Facebook Twitter
7

Ιδιωτική ακτογραμμή 200 χιλιομέτρων για χρήση αποκλειστικά από τα ξενοδοχεία, ζητά με παρέμβαση του στη διαβούλευση για το ν/σ για τον αιγιαλό ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Όπως αναφέρει, σε κάθε ξενοδοχειακή κλίνη θα πρέπει να αντιστοιχεί 1 μέτρο ακτογραμμής και εφόσον οι ξενοδοχειακές κλινες υπολογίζονται σε 100 χιλιάδες και χρειάζονται άλλες περίπου 150.000 κλίνες -σύμφωνα με το Σύνδεσμο- να δημιουργηθούν μέσα στα επόμενα χρόνια, στις κατηγορίες των ξενοδοχείων 4* και 5*, τότε θα πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν 200 χλμ. ακτογραμμής..

«Αν αυτή η χρήση -των 200 χιλιομέτρων ακτογραμμής- φέρει 300.000 νέες θέσεις εργασίας και εξασφαλίσει άμεσα και έμμεσα το 20% του ΑΕΠ της χώρας στα επόμενα 8 - 10 χρόνια, τότε πρέπει όλοι να συμφωνήσουμε ότι ποιοτική τουριστική ανάπτυξη, λογική και εμπεριστατωμένη διαχείριση και αξιοποίηση των ακτών, αποτελούν απόλυτα συμβατές έννοιες», σημειώνει ο ΣΕΤΕ.

Πάντως σε ό,τι αφορά στο ν/σ το υπουργείο Οικονομικών δεν σκέφτεται την απόσυρση του παρά τις αντιδράσεις, αλλά κάποιες βελτιώσεις που θα βοηθήσουν να περάσει από τη Βουλή.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
και ποσο θα πληρωνονται οι 300.000 εργαζομενοι? θα κανουν συμβασεις 5 μηνες και θα παιρνουν 300 ευρω!!! τα σκουπιδακια των ξενοδοχειων που θα πεφτουν στη θαλασσα κρουουν τον κοδωνα για υδατινη ρυπανση στην περιοχη!! ΑΛΗΘΕΙΑ, ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ?
Εξαιρετικη ιδεα.Εχω,ομως,μια καλυτερη !Γιατι να μην παραχωρησουμε ,δωρεαν φυσικα,καμμια δεκαρια νησια και καναδυο νομους σε "ιδιωτες επενδυτες" οι οποιοι θα ναλαβουν την ρητη,ομως δεσμευση να δημιουργησουν εκει μια θεση εργασιας για καθε "εκχωρουμενο" στρεμμα γης ;Ξερετε ποσες χιλιαδες ανεργοι θα βρουν δουλεια ετσι ; Εστω και με 300 Ευρω τον μηνα ; !!!!
αντιπαρέρχομαι τον αποκλεισμό των κατοίκων αυτής της χώρας από τον αιγιαλό και σχολιάζω μόνο τα επιχειρήματα του ΣΕΤΕ (που παρεμπιπτόντως έχει μείνει στη δεκαετία του '70 ως προς την αντίληψή τους για τον τουρισμό). 300.000 θέσεις εργασίας επιπλέον των υπαρχόντων;;;με μισθούς των 300 ευρώ; με μαύρη εργασία; με και καλά εκπαιδευόμενους από Βουλγαρία; Γιατί αυτά συμβαίνουν κατά κόρον και στις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις σήμερα.Και οι θέσεις εργασίας που θα χαθούν; από τα ταβερνάκια, τα μπαράκια, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, τα μαγαζάκια κλπ. Γιατί εδώ μιλάμε για κλειστά ιδιωτικά χωριά. Μιλάνε για αύξηση του ΑΕΠ αποκλειστικά της δικής τους τσέπης με όλες τις φορολογικές ελαφρύνσεις που έχουν όλοι οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Αν δε έχουν και κανά βαρκάκι και το παίζουν εφοπλιστές, τότε μιλάμε για πλιάτσικο.