Ιδιωτική ακτογραμμή 200 χιλιομέτρων για χρήση αποκλειστικά από τα ξενοδοχεία, ζητά με παρέμβαση του στη διαβούλευση για το ν/σ για τον αιγιαλό ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

 

Όπως αναφέρει, σε κάθε ξενοδοχειακή κλίνη θα πρέπει να αντιστοιχεί 1 μέτρο ακτογραμμής και εφόσον οι ξενοδοχειακές κλινες υπολογίζονται σε 100 χιλιάδες και χρειάζονται άλλες περίπου 150.000 κλίνες -σύμφωνα με το Σύνδεσμο- να δημιουργηθούν μέσα στα επόμενα χρόνια, στις κατηγορίες των ξενοδοχείων 4* και 5*, τότε θα πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν 200 χλμ. ακτογραμμής..

«Αν αυτή η χρήση -των 200 χιλιομέτρων ακτογραμμής- φέρει 300.000 νέες θέσεις εργασίας και εξασφαλίσει άμεσα και έμμεσα το 20% του ΑΕΠ της χώρας στα επόμενα 8 - 10 χρόνια, τότε πρέπει όλοι να συμφωνήσουμε ότι ποιοτική τουριστική ανάπτυξη, λογική και εμπεριστατωμένη διαχείριση και αξιοποίηση των ακτών, αποτελούν απόλυτα συμβατές έννοιες», σημειώνει ο ΣΕΤΕ.

 

Πάντως σε ό,τι αφορά στο ν/σ το υπουργείο Οικονομικών δεν σκέφτεται την απόσυρση του παρά τις αντιδράσεις, αλλά κάποιες βελτιώσεις που θα βοηθήσουν να περάσει από τη Βουλή.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr