Συντομότερες θα είναι οι διακοπές του φετινού Πάσχα για τους χιλιάδες μαθητές πολλών σχολείων, καθώς πρόωρα την Τετάρτη  αναμένεται να αρχίσουν τα μαθήματα. Τα συνολικά περίπου 500 σχολεία που φέτος θα ανοίξουν την Τετάρτη του Πάσχα, καλούνται να αναπληρώσουν τις χαμένες ώρες μαθημάτων λόγω των καταλήψεων του Φθινοπώρου σύμφωνα με το ρεπορτάζ της 'Καθημερινής'.

 

Οι μαθητές των σχολείων που χρειάζεται να αναπληρώσουν έως και τρεις ημέρες θα χάσουν τον αντίστοιχο αριθμό ημερών από τη δεύτερη εβδομάδα των διακοπών του Πάσχα. Για τα σχολεία που πρέπει να αναπληρώσουν πάνω από τρεις ημέρες καταλήψεων, οι επιπλέον ημέρες θα αναπληρωθούν μέσα στον Μάιο, αμέσως μετά τη λήξη του διδακτικού έτους.

 

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ της Καθημερινής, οι μαθητές που πρόωρα θα επιστρέψουν στα θρανία ενδέχεται να μην συνεχίσουν τα μαθήματα μιας και η ΟΛΜΕ διαμαρτύρεται για τον τρόπο αναπλήρωσης και κήρυξε τρίωρες στάσεις εργασίας (8 π.μ.-11 π.μ.) για την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή του Πάσχα, στα σχολεία όπου ορίζεται να γίνει αναπλήρωση της ύλης μέσα στις διακοπές.

 

Τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών ενώσεων καθηγητών (ΕΛΜΕ) καλούνται να λάβουν αποφάσεις για συμπληρωματικές στάσεις εργασίας τις ίδιες ημέρες.

 

Τα σχολεία τα οποία καλούνται να ανοίξουν νωρίτερα φέτος είναι 104 Γυμνάσια και Λύκεια στην Αττική, στη Θεσσαλία 112, στην Πελοπόννησο 33 και στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου 10. Ορισμένες περιφερειακές διευθύνσεις ανακοίνωσαν και τα σχολεία που πρέπει να αναπληρώσουν πάνω από τρεις ημέρες, με παράταση του διδακτικού έτους τον Μάιο, ενώ άλλες περιοχές (π.χ. Αττικής) μόνο τα σχολεία που πρέπει να αναπληρώσουν μέσα στο Πάσχα.

 

Η ΟΛΜΕ που κάθετα διαφωνεί με την απόφαση ισχυρίζεται: «Κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει εκπαιδευτικούς να εργαστούν σε θεσμοθετημένες αργίες, χωρίς να έχει προβλεφθεί τουλάχιστον η αντίστοιχη υπερωριακή απασχόληση. Είναι σαφές πως η εργασία μέσα στις διακοπές συνιστά πρόσθετη εργασία»

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr