Οι αντιεμβολιαστές κερδίζουν έδαφος και στην Ελλάδα

Οι αντιεμβολιαστές κερδίζουν έδαφος και στην Ελλάδα Facebook Twitter
Μεγάλες διαδηλώσεις κατά των γυναικοκτονιών στο Μεξικό, όπου δολοφονούνται 10 γυναίκες την ημέρα.© victorfotomx/Flickr
0

ΥΨΗΛΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΡΝΗΣΗΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Υπολογίζοντας τον μέσο όρο τριών πρόσφατων δημοσκοπήσεων (Metron Analysis, MRB, Pulse), το 55,7% απαντά ότι θα ήθελε να κάνει το εμβόλιο, ενώ το 36,2% απαντά μάλλον όχι και σίγουρα όχι.


Υπολογίζοντας τον μέσο των αποτελεσμάτων δημοσκόπησης σε 15 χώρες (IPSOS, πραγματοποιήθηκε στις 8-13 Οκτωβρίου), το 73% συμφωνεί ότι, «αν ένα εμβόλιο για την covid-19 είναι διαθέσιμο, θα το κάνω» — 33%, σίγουρα ναι και 40%, μάλλον ναι. Συνολικά, το 27% δηλώνει ότι δεν θα το έκανε — 10% σίγουρα όχι και 27% μάλλον όχι.


Η πρόθεση των Ελλήνων να κάνουν το εμβόλιο είναι μικρότερη από τον μέσο όρο των 15 αυτών χωρών, πάνω μεν από τη Γαλλία (54%), αλλά κάτω από τις ΗΠΑ (64%), Ισπανία (64%), Ιταλία (65%), Νότιος Αφρική (68%), Ιαπωνία (69%) και Γερμανία (69%).
Με αυτά δεδομένα, στα οποία θα πρέπει να συνυπολογιστεί η διαπίστωση της IPSOS ότι αυξήθηκαν τα «όχι» από τον Αύγουστο, είναι αναγκαίο να υπάρξουν συγκροτημένες προσπάθειες προκειμένου να πειστεί ο πληθυσμός για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Οι αντιεμβολιαστές δεν πρόκειται να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια. Ήδη, ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να εμβολιαστεί εναντίον του κορωνοϊού.


Οι αντιεμβολιαστές κερδίζουν έδαφος και στην Ελλάδα Facebook Twitter
Το 36% των Ελλήνων δηλώνει ότι δεν θα κάνει / μάλλον δεν θα κάνει το εμβόλιο του κορωνοϊού

• • •

ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ Τ' ΑΛΟΓΑ ΟΤΑΝ ΓΕΡΑΣΟΥΝ

Από την αρχή της πανδημίας μέχρι τις 24 Νοεμβρίου, πέθαναν 1 στους 13 στους οίκους ευγηρίας των ΗΠΑ εξαιτίας της convid-19, σύμφωνα με το KFF (Kaiser Family Foundation).


Οι συνολικά 100.000 θάνατοι αντιστοιχούν στο 7,7% του πληθυσμού των οίκων ευγηρίας. Όπως σημειώνει το KFF, τα αυστηρά πρωτόκολλα, που είχαν οριστεί στην έναρξη της πανδημίας, έχουν χαλαρώσει τους τελευταίους μήνες και παρατηρούνται ελλείψεις σε προστατευτικά μέσα, η δε αναμενόμενη έξαρση των κρουσμάτων μετά τη Μέρα των Ευχαριστιών θα επιδεινώσει περαιτέρω την κατάσταση.
Δεδομένου ότι η κατάσταση δεν είναι η καλύτερη δυνατή στους οίκους ευγηρίας και οι προοπτικές βελτίωσής της μάλλον ισχνές, η πιο ρεαλιστική λύση είναι ο εμβολιασμός αμέσως μετά το υγειονομικό προσωπικό.


Οι αντιεμβολιαστές κερδίζουν έδαφος και στην Ελλάδα Facebook Twitter
Συνολικά 100.000 θάνατοι εξαιτίας του κορωνοϊού ή το 7,7% του πληθυσμού των οίκων ευγηρίας

• • •


Ο ΤΡΑΜΠ ΤΟ ΠΗΡΕ ΑΠΟΦΑΣΗ

Με τις χθεσινές δηλώσεις του Ντ. Τραμπ διαλύθηκαν οι μετεκλογικοί φόβοι και φοβίες για το τι προτίθεται να κάνει, και κατέστη ολοφάνερη η τακτική του.


Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι βεβαίως θα εγκαταλείψει τον Λευκό Οίκο, αν το σώμα των εκλεκτόρων επικυρώσει στις 14 Δεκεμβρίου τη νίκη του Τζο Μπάιντεν, αλλά αυτό θα ήταν λάθος διότι υπήρξε μαζική νοθεία. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι οι εκλογικές υποδομές στις ΗΠΑ είναι «τριτοκοσμικές», παρότι όλες οι προσφυγές για νοθεία κατέπεσαν στα δικαστήρια.


Ο Ντ. Τραμπ δεν θέλει να αποχωρήσει ηττημένος από την προεδρία, επιδιώκοντας να διατηρήσει αλώβητο κατά το δυνατόν το πολιτικό του κεφάλαιο. Η πρωτοφανής στάση του να μην αναγνωρίσει το εκλογικό αποτέλεσμα πιθανόν οφείλεται στον φόβο του ότι, μετά την ορκωμοσία του Μπάιντεν, θα υπάρξει χιονοστιβάδα αποκαλύψεων για την τετραετή θητεία του. Δεν έχει άδικο να το φοβάται: αυτό συμβαίνει πάντα.


Οι αντιεμβολιαστές κερδίζουν έδαφος και στην Ελλάδα Facebook Twitter
Ο Τραμπ θα εγκαταλείψει τον Λευκό Οίκο (EPA).

• • •

ΟΧΙ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Πενήντα χρόνια μετά το συνέδριο του Επινέ που το οδήγησε στην εξουσία, το Σοσιαλιστικό Κόμμα Γαλλίας πρέπει να ανανεωθεί ριζικά, να υποστεί ένα «μπιγκ μπαγκ», σύμφωνα με τον γραμματέα του Ολιβιέ Φωρ. Στο πλαίσιο αυτό, «γιατί όχι» θα μπορούσε να αλλάξει και όνομα.
Την επομένη ρωτήθηκε ο Φρανσοά Ολάντ αν έχει κάποια πρόταση. Δίχως δεύτερη σκέψη, απάντησε «Σοσιαλιστές».


Τυπικό παράδειγμα της λεγόμενης «πασοκοποίησης», το πάλαι ποτέ κραταιό κόμμα του Φρανσουά Μιτεράν κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, γύρω στο 5%. Το «όχι Γιάννης, Γιαννάκης» του πρώην προέδρου της Γαλλίας απλώς επιβεβαιώνει τις δυσκολίες της σοσιαλδημοκρατίας να βρει νέα ταυτότητα.

• • •

ZOOMOYΓΕΝΝΑ

Τελειώνει ο Νοέμβριος, δεν πρέπει σιγά-σιγά να προετοιμαζόμαστε για τα Zoomούγεννα; Ή έστω για τα Skypούγεννα;


Στις δύσκολες μέρες που zoomε, ένα zoomβεγιόν ασφαλώς θα βοηθούσε.


Όλα αυτά, βεβαίως, με την άδεια του κ. Μπαμπινιώτη.

• • •

ΚΟΙΝΟΤΟΠΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ

Αν ζηλεύεις τη δόξα του Φλωμπέρ τέτοια κάνεις.


Αντιπαράθεση. Δεν είναι τώρα η ώρα της (όταν καίγονται τα δάση, όταν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, κ.λπ.).

Άρρηκτοι. Οι δεσμοί του Ελληνικού Έθνους με τη Χριστιανοσύνη και την Ορθοδοξία.

Γκαρσόνια. Ποτέ των Ευρωπαίων.

Δημοκρατία. Δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

Κράτος-Εκκλησία. Ουδέποτε ώριμος ο διαχωρισμός τους.

Μεγαλουργούμε. Μόνο ενωμένοι.

Μουσουλμάνοι. Η μεγαλύτερη απειλή για τον δυτικό πολιτισμό.

Οικόπεδο. Η Ελλάδα, το καλύτερο στην Ευρώπη (μετριοπαθείς) / στον πλανήτη (ακραίοι).

Πυρκαγιές. Τον Αύγουστο πάντα με σχέδιο εμπρησμών. Απόδειξη οι πολλές εστίες.

Τουρισμός. Η βαριά βιομηχανία μας.

Φοροδιαφυγή. Προτεραιότητα η πάταξή της. Ανίκανο το κράτος να την πατάξει.

Je suis. Αλλαγή εθνικότητας ανάλογα με την επικαιρότητα.

• • •

ΣΑΣΤΙΣΜΕΝΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Βρίσκεται στη Φλόριντα και κατέκτησε επαξίως το προσωνύμιο «Church of the confused chicken». Ουδείς γνωρίζει από τι σάστισε. Ούτε ο αρχιτέκτονάς της.


Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ