Επιστολή διαμαρτυρίας για τα νέα καθήκοντα στην οικία του τέως βασιλιά, απέστειλε στον ΥΠ. Προστασίας του Πολίτη και στον αρχηγό της ΕΛΑΣ η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας.

 

Στην επιστολή που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική σελίδα του Βήματος, οι αστυνομικοί διαμαρτύρονται καθώς προβλέπεται 24ωρη αστυνομική φύλαξη στο σπίτι του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και επισημαίνουν ότι η αστυνομική δύναμη είναι ελλιπής και δεν επαρκεί για την αστυνόμευση του νομού.

 

Στην επιστολή αναφέρεται πως η συγκεκριμένη κατοικία «μέχρι σήμερα φυλάσσεται κατά τις βραδινές ώρες από αστυνομικούς και παρέχεται συνοδευτική αστυνομική δύναμη με συμβατικό περιπολικό κατά τις μετακινήσεις του τέως βασιλιά εκτός αυτής όταν ζητείται - απαιτείται». Σημειώνεται επίσης:«Σύμφωνα με πληροφορίες της Ενωσής μας οι οποίες δεν έχουν διαψευστεί, η ΑΔ Αργολίδας από 1.6.2013 και στο εξής καλείται με διαταγή ανωτέρας υπηρεσίας να φυλάξει με αστυνομικούς της κατά όλο το 24ωρο την εν λόγω κατοικία».

 

Η Ενωση των Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας προσθέτει πως «η Αστυνομική Διεύθυνση είναι ελλιπής βάσει της οργανικής της δύναμης για να αναλάβει τη φύλαξη, το ΑΤ Κρανιδίου όπου ανήκει η περιοχή αστυνόμευσης του συγκεκριμένου χώρου δεν επαρκεί από μόνο του να αστυνομεύσει την περιοχή του, πόσο μάλιστα να αναλάβει και το έργο της φύλαξης». Επίσης, τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση «οι αστυνομικές δυνάμεις της ΑΔ Αργολίδας δεν μπορούν να εγκλωβιστούν για τη φύλαξη του τέως βασιλιά και της οικίας του διότι αυτές θα αποκοπούν από την αστυνόμευση των πολιτών της Αργολίδας και πιστεύουμε ότι θα προκαλέσει μείζον πολιτικό ζήτημα τη στιγμή που οι φωνές των διαμαρτυριών των πολιτών για την αυξανόμενη εγκληματικότητα και την μη επαρκή αστυνόμευση στα ΜΜΕ είναι υπαρκτές».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr