Τι θα ισχύσει με τα παράβολα για τα διπλώματα οδήγησης- Τι αλλάζει για τους ηλικιωμένους οδηγούς

Τι θα ισχύσει με τα παράβολα για τα διπλώματα οδήγησης- Τι αλλάζει για τους ηλικιωμένους οδηγούς Facebook Twitter
0

Στις 28 Αυγούστου αναμένεται να έρθει στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση για τα διπλώματα οδήγησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μειώνεται το κόστος των ιατρικών εξετάσεων για τους ηλικιωμένους, ενώ θα παραμείνει η αύξηση των παραβόλων για τους νέους υποψήφιους οδηγούς.

Αναλυτικά, κατάργηση της επανεξέτασης στην πορεία και μείωση του κόστους των ιατρικών εξετάσεων σε παθολόγο, οφθαλμίατρο, ΩΡΛ και ορθοπεδικό από τα 40 σε 30 ευρώ θα προβλέπει για τους ηλικιωμένους οδηγούς άνω των 74 ετών που θέλουν να ανανεώσουν το δίπλωμα οδήγησης τους η σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Με την ίδια ρύθμιση επανέρχεται το παλαιό σύστημα εξέτασης και απόκτησης άδειας οδήγησης για χρονικό διάστημα τουλάχιστον εννέα μηνών.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι πλέον θα ορίζεται ότι οι εκπαιδευτές οδήγησης θα βρίσκονται εντός του οχήματος κατά τη διάρκεια της εξέτασης, δε θα μειωθεί τελικά το ύψος των παραβόλων από τα 15 στα 10 ευρώ για τους υποψηφίους νέους οδηγούς καθώς η σχετική πρόταση του υπουργείου, δεν έγινε αποδεκτή από το υπουργείο Οικονομικών..

Σύμφωνα με το Έθνος, η νέα ρύθμιση θα καταργεί τα άρθρα 1-10 του νόμου 4599/2019 με στόχο να ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες για περίπου 105.000 υποψηφίους οδηγούς, οι οποίοι βρίσκονται σε αναμονή από τον περασμένο Οκτώβριο.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ