Η Εκκλησία θα φτιάξει πάρκο στο καμένο Μάτι

Η Εκκλησία θα φτιάξει πάρκο στο καμένο Μάτι Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Τη δημιουργία ενός πάρκου στην περιοχή του Ματιού, που καταστράφηκε από τη φονική πυρκαγιά στις 23 Ιουλίου, αποφάσισε σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το πάρκο θα διαμορφωθεί σε έκταση που ανήκει στη Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Πεντέλης, σε συνεργασία της Εκκλησίας με την Περιφέρεια Αττικής και θα διατεθεί «προς όφελος των κατοίκων» αφού πρώτα δενδροφυτευθεί.

Η φωτιά, που στοίχισε τη ζωή σε 98 ανθρώπους, προκάλεσε, παράλληλα, σχεδόν ολική καταστροφή στην περιοχή. 

Σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο των Αθηνών που χρησιμοποίησε αεροφωτογραφίες υπερυψηλής ανάλυσης, το 70% της επιφάνειας στο Μάτι μετατράπηκε σε στάχτη ενώ το υπόλοιπο 30% αντιστοιχεί σε μερικώς καμένες εκτάσεις.

Η συνολική έκταση των καμένων ανέρχεται σε 12.600 στρέμματα και ειδικοί εκφράζουν, τώρα, τον φόβο τους για την τοξικότητα του αέρα στο Μάτι, συμβουλεύοντας τους κατοίκους να κυκλοφορούν ανελλιπώς με ειδικές μάσκες, όταν βγαίνουν από τα σπίτια τους. 

Η ποιότητα του αέρα αναμένεται να βελτιωθεί μετά τις πρώτες ισχυρές βροχές του χειμώνα, με αρκετούς να ανησυχούν πως όσο ευεργετικές θα αποδειχθούν οι βροχοπτώσεις για την ατμόσφαιρα, άλλο τόσο επικίνδυνες θα είναι για τη δημιουργία χειμάρρων εξαιτίας των αναρίθμητων καμένων δέντρων. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βικτόρια Χίσλοπ για Γλυπτά Παρθενώνα: Το Βρετανικό Μουσείο έχει ένα ανεπίσημο έγγραφο χωρίς σφραγίδα από σουλτάνο

Ελλάδα / Βικτόρια Χίσλοπ: Ο Έλγιν δεν είχε άδεια να πάρει τα Γλυπτά, δεν ήταν μόνο κλέφτης αλλά και ψεύτης

Η διάσημη συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ είπε ότι το Βρετανικό Μουσείο κατέχει τα Γλυπτά του Παρθενώνα με ένα ανεπίσημο γράμμα στα ιταλικά χωρίς σφραγίδα από σουλτάνο
NEWSROOM
Λαμία: Πληροφορίες για ληγμένες πρώτες ύλες ενός χρόνου στο εργοστάσιο Γιαννίτση που παρασκεύαζε σχολικά γεύματα

Ελλάδα / Λαμία: Πρώτες ύλες ληγμένες έναν χρόνο κατασχέθηκαν στο εργοστάσιο που παρασκεύαζε σχολικά γεύματα

Κατά την διάρκεια αυτοψίας που πραγματοποίησαν στελέχη της Πυροσβεστικής στον χώρο του εργοστασίου εντόπισαν και κατάσχεσαν ως πειστήρια, ληγμένες πρώτες ύλες
NEWSROOM