Ξεκινά η διαδικασία αναγνώρισης των νεκρών - Φόβοι ότι τα θύματα θα αυξηθούν

Ξεκινά η διαδικασία αναγνώρισης των νεκρών - Φόβοι ότι τα θύματα θα αυξηθούν Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ξεκινά η διαδικασία αναγνώρισης των νεκρών από την πυρκαγιά που κατέστρεψε ολοσχερώς, χθες, κατοικημένες περιοχές σε Νέο Βουτζά και Μάτι. 

Η πυροσβεστική επιβεβαίωσε νωρίτερα πως τουλάχιστον 49 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την φωτιά ενώ οι τραυματίες ανέρχονται πλέον στους 172. Έντεκα άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα. 

Σύμφωνα με την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, για τη διαδικασία αναγνώρισης των νεκρών θα ληφθεί δείγμα DNA από όσους έχουν δηλώσει ότι αγνοούνται συγγενείς τους, ώστε να διασταυρωθεί με το γενετικό υλικό των σορών. 

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, Γιώργος Μαθιόπουλος, διευκρίνισε ότι πλέον η υπηρεσία σπεύδει μόνο σε περιπτώσεις τραυματιών όπου απαιτείται η μεταφορά τους σε νοσοκομεία και όχι σε κλήσεις για νεκρούς. 

Μόνο χθες το βράδυ, το ΕΚΑΒ δέχτηκε 160 κλήσεις από κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, διακομίζοντας περισσότερους από 70 τραυματίες σε νοσοκομεία. «Δεν ξέρουμε πόσους νεκρούς θα βρούμε ακόμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαθιόπουλος.

Την ίδια ώρα, αξιωματικοί της πυροσβεστικής εκφράζουν τον φόβο τους ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί «με γεωμετρική πρόοδο» τις επόμενες ώρες. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γλυφάδα: Συνελήφθη ιδιοκτήτης καταστήματος για βιασμό 31χρονης

Ελλάδα / Γλυφάδα: Συνελήφθη ιδιοκτήτης καταστήματος για βιασμό 31χρονης

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη από Αστυνομικούς του Τ.Α. Γλυφάδας, εντός καταστήματος και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Στο θύμα χορηγήθηκε παραγγελία για ιατροδικαστική και τοξικολογική εξέταση
NEWSROOM