Ζάκυνθος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε το νησί

Ζάκυνθος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε το νησί Facebook Twitter
0

Την εφαρμογή του σχεδίου Ξενοκράτης και την κήρυξη του νομού Ζακύνθου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τους επόμενους έξι μήνες ζήτησε και έλαβε την έγκριση από τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο ο δήμαρχος Ζακύνθου Παύλος Κολοκοτσάς.


Μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο δήμαρχος τόνισε ότι φέτος η Ζάκυνθος είναι στόχος εμπρηστών, καθώς μόνο την Κυριακή υπήρξαν 10 μέτωπα ανοιχτά στη Βολίμα, τον Βασιλικό, το Καλαμάκι, τον Αγαλά, τα Πηγαδάκια, το Γύρι, την Καλλιθέα, το Γαλάρο, τον 'Αγιο Λέοντα και το Σκουλικάδο.


Στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Βολιμών, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, η πυρκαγιά εξαπλώθηκε ανάμεσα σε σπίτια, πολυτελείς βίλες και εστιατόρια, με αποτέλεσμα ο κόσμος που βρίσκεται εκεί να τρομοκρατηθεί, αλλά με την έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής η πυρκαγιά τέθηκε υπο έλεγχο.


Ακόμη, στο χωριό του Αγαλά, η πυρκαγιά έφτασε περίπου 500 μέτρα από το πρώτα σπίτια, ενώ μια κατοικία που ήταν εγκατελειμένη μέσα στο δάσος υπέστη σοβαρές ζημιές. Στο νησί βρίσκεται κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, προκειμένου να ερευνήσει το μπαράζ πυρκαγιών.

Καίγεται και η Κεφαλλονιά


Μεγάλη μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και στην Κεφαλονιά, και συγκεκριμένα στις περιοχές Δοριζάτα και Λειβαθώ. Μεγάλη πυροσβεστική δύναμη βρίσκεται στις περιοχές για την κατάσβεση των δύο μεγάλων εστιών, ενώ σύμμαχος της φωτιάς είναι οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.


Από την πυρκαγιά στη Λειβαθώ, δεν έχουν ρεύμα τα χωριά Βλαχάτα και τα Μουσάτα. Με το πρώτο φώς της ημέρας πυροσβεστικά αεροσκάφη αναμένεται να συνδράμουν στο έργο των επίγειων δυνάμεων.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ