Μήνυση εναντίον του ηθοποιού Κώστα Πρέκα αποφάσισαν να καταθέσουν ακτιβιστικές οργανώσεις καθώς και ΛΟΑΤΚΙ ακτιβιστές, με αφορμή τις πρόσφατες ομοφοβικές δηλώσεις που έκανε σε τηλεοπτική εκπομπή του καναλιού «Ε».

 

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο  ηθοποιός είχε δηλώσει σε τηλεοπτική εκπομπή: «Δεν είμαι ομοφοβικός, αλλά λυπάμαι πολύ γι'αυτούς. Τι πάει να πει ομοφοβικός; Επειδή δεν θέλω να υπάρχει στην Ελλάδα αυτό το είδος των ανθρώπων; Είναι μακριά από εμένα, δεν με ενοχλούν. Κι αν κάνουν κάτι να είναι στο σπίτι τους. Όχι να παρασύρουν παιδιά στον όλεθρο. Δεν γίνεται, να εκβιάζουν δηλαδή τα παιδιά».

 

 

Σύμφωνα με το avmag.gr, τη μήνυση καταθέτουν το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας Athens Pride, η Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας (ΟΛΚΕ), το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ), το Diversitas, το Blender Patras και οι ΛΟΑΤΚΙ ακτιβιστές Πέτρος Σαπουντζάκης και Νικόλαος Κων. Χατζητρύφων.

 

Οι παραπάνω σημείωσαν προς τις Αρχές πως:

«Σήμερα στην εκπομπή της τηλεόρασης Ε, ο Κώστας Πρέκας έκανε ακραίες ομοερωτοφοβικές δηλώσεις που παραβιάζουν το Άρθρο 1 του Ν. 927/79. Με την παρούσα τον μηνύουμε και ζητούμε την κίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας όπως προβλέπει ο νόμος για κάθε περίπτωσης (και όχι επιλεκτικά σε βάρος πχ. δημοσιογράφων). Αιτούμεθα να μας γνωρίσετε αριθμό πρωτοκόλλου της καταγραφής της μήνυσης και ενημέρωση για τις ενέργειές σας».

 

O Γιώργος Κουνάνης, στέλεχος του ΕΠΣΕ, σχολίασε στο antivirus:

«Μετά τις αυτεπάγγελτα ποινικά διωκόμενες ομοφοβικές δηλώσεις του Κώστα Πρέκα στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Έψιλον που μεταδόθηκε στις 22/01/17, κινητοποιηθήκαμε μέσω του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) και του τμήματος Σεξουαλικού Προσανατοκισμού και Ταυτότητας Φύλου που έχουμε, και καταθέσαμε μήνυση στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Αστυνομίας με σκοπό να κινηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου που λήγει σήμερα τα μεσάνυχτα. Επίσης κοινοποιήσαμε τη μήνυση στη Γενική Γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Γιαννακάκη και στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα ώστε να πιέσουν προς την κατεύθυνση της ενεργοποίησης της αυτόφωρης σύλληψης του Κώστα Πρέκα στο πλαίσιο της Αντιρατσιστικής Νομοθεσίας. Παράλληλα κινητοποιήσαμε τις περισσότερες LGBTQI+ αδελφές οργανώσεις και εξατομικευμένους ακτιβιστές που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα ώστε να καταθέσουν επιπρόσθετες μηνύσεις και ειδοποιήσεις ώστε να κινητοποιηθεί η εισαγγελία. Καταθέσαμε αυτοπροσώπως ως ΕΠΣΕ στη ΓΑΔΑ, κατόπιν του κάτωθι μηνύματος από το τμήμα αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας: «Σας καλούμε δυνάμει του άρθρου 213 Κ.Π.Δ να προσέλθετε στην Υπηρεσία μας και καταθέσετε σχετικώς, προκειμένου να διακριβωθούν: ο χρόνος και ο τόπος τέλεσης της πράξης, καθώς και η φύση των τελουμένων αδικημάτων προκειμένου ενημερώσουμε αρμόδιο Εισαγγελέα και προβούμε στη σύλληψη στα όρια του αυτοφώρου.»

 

Με πληροφορίες από avmag.gr

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr