Μυτιλήνη: Επεισόδια μεταξύ πολιτών, ακροδεξιών και αντιεξουσιαστών στην υποστολή σημαίας

Μυτιλήνη: Επεισόδια μεταξύ πολιτών, ακροδεξιών και αντιεξουσιαστών στην υποστολή σημαίας Facebook Twitter
Φωτό.:.lesvosnews.gr
4


Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη κατά τη διάρκεια της υποστολής της σημαίας από άγημα του Στρατού. Tα επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ ομάδας πολιτών μέσα στην οποία είχαν παρεισφρήσει ακροδεξιοί και αντιεξουσιαστών οι οποίοι φώναζαν συνθήματα.


Όλα ξεκίνησαν πριν μια εβδομάδα, όταν η καθιερωμένη κάθε Κυριακή με τη δύση του ηλίου υποστολή της σημαίας στο χώρο του παλιού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης παρουσία στρατιωτικού αγήματος ματαιώθηκε αφού στον ίδιο χώρο διαδήλωναν εκατοντάδες μετανάστες ενάντια στον πολύμηνο αποκλεισμό τους στη Λέσβο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υποστολή ματαιώθηκε όταν η τοπική ηγεσία του Στρατεύματος ενημερώθηκε ότι το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης δεν μπορούσε να εγγυηθεί για την ασφάλεια του αγήματος λόγω της εν εξελίξει εκείνη την ώρα διαδήλωσης. Το γεγονός έγινε γνωστό μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που όλη την περασμένη εβδομάδα, ακόμα και σήμερα το πρωί, καλούσαν σε συγκέντρωση σήμερα το απόγευμα στον χώρο του παλιού Λιμεναρχείου προκειμένου η υποστολή να γίνει κανονικά και χωρίς προβλήματα ασφάλειας για το άγημα των στρατιωτών.


Από νωρίς το απόγευμα άρχισε να συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός πολιτών, ενώ και ομάδα αντεξουσιαστών πήρε θέση στην πλατεία Σαπφούς φωνάζοντας συνθήματα.


Τελικά η υποστολή πραγματοποιήθηκε κανονικά με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου και εκατοντάδες συγκεντρωμένους πολίτες να τον τραγουδούν μαζί με τους στρατιώτες, ενώ δυο ομάδες ανδρών των ΜΑΤ δημιούργησαν ζώνες ασφαλείας κρατώντας μακριά τις δυο πλευρές.


Μετά την αποχώρηση του αγήματος όμως άρχισαν οι αντεγκλήσεις που αρχικά ήταν μόνο λεκτικές, στη συνέχεια όμως μετατράπηκαν σε ανταλλαγές αντικειμένων, ενώ όταν άρχισαν οι επιθέσεις, και κυρίως οι επιθέσεις από τον στενό πυρήνα των ακροδεξιών, αυτές αντιμετωπίσθηκαν με τη χρήση χημικών από μέρους των αστυνομικών δυνάμεων.
Τελικά τα επεισόδια έληξαν με τους αντεξουσιαστές να διαλύονται «σκορπώντας» στα γύρω στενά, ενώ ομάδα ανδρών των ΜΑΤ τους κυνηγούσε.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Εδώ πρέπει να βραχυκύκλωσαν οι αναγνώστες τής lifo. Από τη μια πρέπει να βρίσουν τον στρατό και την εκκλησία ως εναλλακτικοί χιπστεράδες και από την άλλη πρέπει να βρίσουν και τους αναρχοάπλυτους ως φιλελέδες νοικοκυραίοι. Πρόβλημα.
Το άρθρο λέει ότι οι χρυσαυγίτες επιτέθηκαν στους αντιφασίστες πετώντας αντικείμενα, και στη συνέχεια οι ένστολοι χρυσαυγίτες, αυτοί με τις πράσινες στολές, επιτέθηκαν εκ νέου ρίχνοντας χημικά και κυνηγώντας τους στα στενά της πόλης...
Συγνώμη αλλά από τον τρόπο που είναι δομημένο το ρεπορτάζ φαίνεται ότι τα "ακροδεξιά" στοιχεία είναι απλοί πολίτες που υποστηρίζουν το στρατιωτικό άγημα για την υποστολή της σημαίας από ακροαριστερούς και πρόσφυγες. Ο χαρακτηρισμός "ακροδεξιός" απο πού ακριβώς προκύπτει εκτός και αν χρησιμοποιείται αυθαίρετα για οτιδήποτε "εθνικό" πράγμα το οποίο παραπέμπει σε σελίδες τύπου Indymedia και όχι στην Lifo.