Συνδέεται το PlayStation 4 με την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι;

Συνδέεται το PlayStation 4 με την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι; Facebook Twitter
0

Η δήλωση του Βέλγου υπουργού εξωτερικών, τρεις μέρες πριν το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι, με την οποία συνέδεε τα ισχυρής κρυπτογράφησης μέσα επικοινωνίας του Playstation με τους τρομοκράτες και η παρερμηνεία της από ρεπόρτερ του Forbes, δημιούργησαν ένα κομφούζιο σχετικά με το εάν οι τζιχαντιστές χρησιμοποίησαν όντως την κονσόλα της Sony, για το συντονισμό της αποτρόπαιας πράξης τους την περασμένη Παρασκευή.

Κομφούζιο το οποίο εξαιτίας του τάιμινγκ της δήλωσης και της αναπαρήγαγε αφειδώς την είδηση ότι οι συντονιστές της τρομοκρατικής ενέργειας στο Παρίσι, χρησιμοποίησαν την κονσόλα της Sony για την οργάνωσή της.  

Το έγκυρο Kotaku αναφέρει ότι ο αρθρογράφος του Forbes, διόρθωσε το επίμαχο άρθρο (που αναπαρήχθη από πολυάριθμα έγκυρα μέσα όπως το CNN, ο Independent κα) 'μαζεύοντας' την πληροφορία που ήθελε να έχει βρεθεί τουλάχιστον μια κονσόλα Playstation σε σπίτια κυρίως υπόπτων για το συντονισμό της επίθεσης στο Παρίσι, κατά τις εφόδους της Βελγικής αστυνομίας μέσα στο Σαββατοκύριακο, αποδίδοντας την αναφορά σε λάθος του ρεπορτάζ.

"Επρόκειτο περί λάθους μου το οποίο έσπευσα να διορθώσω", ανέφερε στο Kotaku ο αρθρογράφος του Forbes, Paul Tassi, προ ολίγου. "Παρόλο που o Βέλγος αξιωματούχος ανέφερε συγκεκριμένα ότι οι τζιχαντιστές χρησιμοποιούν στις επικοινωνίες τους το PS4, ποτέ δεν υπήρξε επίσημη έκθεση που να δείχνει ότι υπήρξε κάποιο Playstation ανάμεσα στα ευρήματα της αστυνομίας στις πρόσφατες εφόδους. Διόρθωσα το άρθρο μου ώστε να είναι σαφές. Ήταν λάθος μου".

Συνδέεται το PlayStation 4 με την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι; Facebook Twitter

Παρόλα αυτά, έχουν υπάρξει πάμπολλα στοιχεία μέχρι στιγμής, ακόμα και στις αποκαλύψεις του Έντουαρντ Σνόουντεν, που δείχνουν οτι το Playstation Network-εξαιτίας της ισχυρής του κρυπτογράφησης- έχει φιλοξενήσει διαλόγους μεταξύ μελών τρομοκρατικών οργανώσεων, αναφέρει το Kotaku. Πιο πρόσφατη περίπτωση ήταν, μάλιστα, αυτή ενός 14 χρονου εφήβου από την Αυστρία, ο οποίος φέρεται να επικοινώνησε με μέλη της ISIS μέσω του PlayStation Network τα οποία τον προμήθευσαν με σχέδια για την κατασκευή βόμβας, τα οποία αποθήκευσε στην κονσόλα του.

Να σημειωθεί πως αρκετά σχετικά δημοσιεύματα των διεθνών μέσων και ιστοτόπων, έχουν ήδη αρχίσει να αναρτούν διορθώσεις που αποσυνδέουν το Playstation με το συντονισμό της συγκεκριμένης τρομοκρατικής ενέργειας. 

Συνδέεται το PlayStation 4 με την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι; Facebook Twitter
Συνδέεται το PlayStation 4 με την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι; Facebook Twitter
Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ