Ενώ εταιρείες όπως η Google και η Amazon ανταγωνίζονται στον τομέα των εναέριων διανομών αγαθών από online αγορές μέσω αυτόνομων drones, μια καινοτόμος εταιρεία ονόματι Starship Technologies, που ίδρυσαν δύο από τους εφευρέτες του γνωστού προγράμματος Skype, ακολουθούν μια πιο ... προσγειωμένη προσέγγιση στις μη επανδρωμένες διανομές προϊόντων.

 

Έτσι, σύμφωνα με την ανακοίνωση της νεότευκτης Starship Technologies που αλίευσε ο Telegraph, οι δύο καινοτόμοι επιχειρηματίες προτείνουν για τις αστικές διανομές, ένα αυτο-οδηγούμενο, ρομποτικό όχημα που μπορεί να κινείται ακόμα και σε πεζοδρόμια με ταχύτητα που φτάνει τα 6,4 χιλιόμετρα την ώρα και είναι σε θέση να κουβαλήσει φορτίο έως 9 κιλών.

 

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία υποστηρίζει ότι τα ηλεκτροκίνητα, αυτο-οδηγούμενα οχήματα-διαναμείς της, είναι κατά 99% αυτόνομα, πράγμα που σημαίνει ότι ίσως χρειάζονται ανθρώπινη επίβλεψη στις μετακινήσεις τους, σε περίπτωση που μπερδευτούν. 

 

"Η φιλοσοφία μας περιστρέφεται γύρω από τρία μηδενικά", αναφέρει ο Ahti Heinla, CEO της Starship Technologies, δηλαδή "μηδέν χρόνος αναμονής, μηδέν κόστος, μηδέν ρύπανση στο περιβάλλον" και προσδιορίζει ότι τα αυτόνομα οχήματά της, που καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια από όσο μερικοί λαμπτήρες, θα κυκλοφορήσουν στους δρόμους από το 2016.

 

Παρακολουθήστε την ενδιαφέρουσα προσέγγιση της Starship Technologies στο delivery, εν δράσει, στο παρακάτω βίντεο:

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr