Μετά την πρόσφατη 'εκθρόνιση' της Google από την Yahoo, στη θέση της default μηχανής αναζήτησης στο δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης Firefox, το δημοσίευμα του The Information αναφέρει ότι η αμερικανική εταιρεία κινδυνεύει να χάσει τη θέση της και από τα προϊόντα της Apple, όπως τον Safari.

 

Πιθανοί 'μνηστήρες' για την θέση είναι η Microsoft, με την μηχανή αναζήτησης Bing αλλά και η Yahoo, αφού η σύμβαση της Apple με την Google λήγει στις αρχές του 2015 και οι εταιρείες έχουν ήδη αρχίσει τις επαφές με κορυφαία στελέχη της Apple. Ήδη η Bing της Microsoft, έχει καταλάβει μια θέση στα iOS προϊόντα της Apple αφού βρίσκεται πίσω από τα αποτελέσματα αναζήτησης που εμφανίζει η προσωπική βοηθός Siri, που είναι εγκατεστημένη στα πρόσφατα iPhone και iPad, χωρίς οι χρήστες να μπορούν να επιλέξουν εναλλακτική μηχανή αναζήτησης. 

 

Λόγω της δημοφιλίας των προϊόντων της Apple, μια τέτοια αλλαγή μπορεί να ανατρέψει τις ισορροπίες στον τομέα των μηχανών αναζήτησης μέσω mobile συσκευών, αν και το The Verge εκτιμά ότι οι περισσότεροι χρήστες θα επαναφέρουν την Google ως την κύρια μηχανή αναζήτησης.

 

[ΠΗΓΗ]

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr