Χιλιάδες οδηγοί των κλασσικών Μαύρων Ταξί πρόκειται να κατέβουν στο κέντρο του Λονδίνου σήμερα, διαμαρτυρόμενοι κατά των εφαρμογών κλήσης ταξί από το Smartphone, όπως το Uber και το Hailo. Eφαρμογές που επιτρέπουν την κλήση ταξί με ένα άγγιγμα, και υπολογίζουν το κόστος της διαδρομής, μέσω GPS.

 

Όπως αναφέρει το SkyNews οι οδηγοί ταξί θεωρούν ότι εφαρμογές όπως το Uber, που υποστηρίζεται από την Google, δεν είναι παρά μια ψηφιακή μορφή ταξίμετρου, κάτι στο οποίο έχουν αποκλειστικότητα χρήσης μόνο οι cabbies, δηλαδή οι οδηγοί των εμβληματικών, μαύρων ταξί της Βρετανικής πρωτεύουσας.

 

Η πορεία διαμαρτυρίας των οδηγών ταξί, αναμένεται να προκαλέσει κυκλοφοριακό χάος στο κεντρικό Λονδίνο, αφού αναμένεται να κατακλύσουν την Trafalgar Square πάνω από 12.000 οχήματα από τα συνολικά 25.000 μαύρα ταξί που διασχίζουν καθημερινά την πόλη.

 

Η αρμόδια αρχή μεταφορών (TfL) της πόλης , θεωρεί την κινητοποίηση "άσκοπη", αφού ήδη το θέμα των applications κλήσης ταξί, έχει φτάσει στο Ανώτατο Βρετανικό Δικαστήριο, που θα αποφανθεί για την επικύρωση ή μη της χρήσης τους.

 

Παρόλα αυτά η εταιρεία Uber, υπεύθυνη για το ομώνυμο app, σήμερα λανσάρει την τέταρτη εφαρμογή της στο Λονδίνο, ονόματι UberTaxi, που αυτοματοποιεί πλήρως τη διαδικασία επιλογής και πληρωμής της κούρσας, μέσω πιστωτικής κάρτας.

 

Να σημειωθεί ότι σήμερα βρίσκονται σε εξέλιξη κινητοποιήσεις οδηγών ταξί και άλλων ευρωπαϊκών πόλεων όπου λειτουργεί η εν λόγω υπηρεσία όπως η Ρώμη, το Βερολίνο, η Μαδρίτη, το Μιλάνο και το Παρίσι.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr