Την αρχή κάνει η κυβέρνηση της Μ. Βρετανίας, προκειμένου να γίνει η χώρα ένα διεθνές κέντρο έρευνας και ανάπτυξης των λεγόμενων αυτοκινήτων άνευ οδηγού, όπως αναφέρει το BBC.

 

Το επόμενο βήμα περιλαμβάνει, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έρευνα που θα επιβεβαιώνει ότι υπάρχει το θεσμικό και νομικό πλαίσιο που θα επιτρέπει την κυκλοφορία των οχημάτων στους Βρετανικούς δρόμους.

 

Το σχέδιο, προβλέπει επίσης έναν προϋπολογισμό της τάξης των 10 εκατομμυρίων λιρών το οποίο θα χρηματοδοτήσει την πόλη που θα φιλοξενήσει τα test drive των αυτοκινούμενων οχημάτων. Ήδη στην πόλη Milton Keys, κυκλοφορούν πειραματικά αυτοκινούμενα οχήματα.

 

Μέχρι τα μέσα του 2017 προβλέπεται ότι τουλάχιστον 100 οχήματα αυτόνομης κίνησης θα κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης, τα οποία θα χρησιμοποιούν σένσορες που θα αποτρέπουν τις συγκρούσεις.

 

Να σημειωθεί ότι την αρχή των αυτοκινούμενων οχημάτων, έκανε η Google, της οποίας το πειραματικό αυτοκίνητο, Google Car, έχει συμπληρώσει test drive που ανέρχεται στα 800 χιλιάδες χιλιόμετρα, ενώ οι πολιτείες της Καλιφόρνια, της Νεβάδα και της Φλόριντα έχουν ήδη νόμους που επιτρέπουν την κυκλοφορία των εν λόγω οχημάτων.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr