Γκρέτα Τούνμπεργκ: «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε δύο κρίσεις μαζί - κορωνοϊό και κλίμα»

Γκρέτα Τούνμπεργκ: «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε δύο κρίσεις μαζί - κορωνοϊό και κλίμα» Facebook Twitter
2

Ο κόσμος πρέπει να αντιμετωπίσει τόσο την πανδημία του κορωνοϊού όσο και την κλιματική κρίση, είπε σήμερα η Γκρέτα Τούνμπεργκ, με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα της Γης.

H νεαρή ακτιβίστρια από την Σουηδία, που έγινε γνωστή όταν στα 15 της χρόνια ξεκίνησε να απέχει από τα σχολικά μαθήματα τις Παρασκευές και να διαμαρτύρεται έξω από το κτίριο του σουηδικού κοινοβουλίου για τις εκπομπές άνθρακα, δήλωσε ότι οι συντονισμένες ενέργειες για την αντιμετώπιση της πανδημίας δεν σημαίνουν ότι η κλιματική κρίση έχει παρέλθει.

«Σήμερα είναι η Ημέρα της Γης και αυτό μας υπενθυμίζει ότι η έκτακτη ανάγκη για το κλίμα και το περιβάλλον εξακολουθεί να υφίσταται και θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τόσο την πανδημία του κορωνοϊού...όσο και ταυτόχρονα την έκτακτη ανάγκη για το κλίμα και το περιβάλλον, γιατί χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε δύο κρίσεις την ίδια στιγμή», είπε η ίδια.

Η Γκρέτα συμμετείχε σε μια εκδήλωση σε ζωντανή μετάδοση με αφορμή τη σημερινή Ημέρα της Γης, που καθιερώθηκε πριν από 50 χρόνια με στόχο την αφύπνιση για περιβαλλοντικά θέματα. Όπως τόνισε, το ξέσπασμα του κορωνοϊού σημαίνει ότι είναι περισσότερο από ποτέ σημαντικό να ακούμε τους επιστήμονες και άλλους ειδικούς.

«Αυτό ισχύει για όλες τις κρίσεις, είτε πρόκειται για την κρίση του κορωνοϊού είτε για την κλιματική κρίση, που συνεχίζεται και δεν επιβραδύνεται, ακόμη και σε μια τέτοια περίοδο», σημείωσε η Γκρέτα.

Τον Μάρτιο, η Γκρέτα δήλωσε ότι πιθανόν να είχε μολυνθεί με τον κορωνοϊό καθώς είχε ταξιδέψει σε πληγείσες χώρες, αλλά τα συμπτώματά της ήταν τόσο ήπια ώστε δεν υποβλήθηκε σε σχετική εξέταση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ GEN Z

Διεθνή / Γερμανία: Δεκάδες χιλιάδες νέοι διαδήλωσαν για την ακρίβεια και την παιδεία - Επεισόδια μετά τις πορείες

Η πρωτοβουλία «Gen Z regelt» οργάνωσε κινητοποιήσεις σε περισσότερες από 30 πόλεις. Οι περισσότερες ολοκληρώθηκαν ειρηνικά, ωστόσο σημειώθηκαν συγκρούσεις με την αστυνομία σε Κολωνία, Φρανκφούρτη και Αμβούργο.
THE LIFO TEAM
ΠΙΛΟΤΟΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΚΟΠΩΣΗ

Διεθνή / Σχεδόν το ένα τέταρτο των πιλότων ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών πετά ενώ είναι υπερβολικά κουρασμένο

Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες δήλωσαν φόβο για αρνητικές συνέπειες από τη διοίκηση αν δήλωναν ότι δεν είναι ικανοί για υπηρεσία λόγω κόπωσης
THE LIFO TEAM
ΤΟΥΡΚΙΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ

Διεθνή / Τουρκία: Συνελήφθη ο επικεφαλής του Χρηματιστηρίου Κωνσταντινούπολης για φερόμενη δωροδοκία

Ο Κορκμάζ Ενές Εργκούν τέθηκε υπό κράτηση στο πλαίσιο μεγάλης έρευνας για ύποπτες χρηματιστηριακές συναλλαγές, που έχει ήδη οδηγήσει στο κλείσιμο 131 επενδυτικών κεφαλαίων
THE LIFO TEAM
ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ ΧΑΚΕΡ ΚΥΒΕΡΝΟΕΠΙΘΕΣΗ BINANCE

Διεθνή / Πώς η Βόρεια Κορέα έγινε υπερδύναμη των χάκερ και κλέβει δισεκατομμύρια

Το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν εντοπίζει παιδιά με ταλέντο στα μαθηματικά και τα εκπαιδεύει στις κυβερνοεπιθέσεις. Η φερόμενη εμπλοκή του στην κλοπή 6,3 δισ. δολαρίων από την Binance δείχνει πόσο μακριά έχει φτάσει.
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΑΝΤΙ ΜΠΕΡΝΑΜ ΔΟΥΛΕΙΑ

Διεθνή / Βρετανία: Ο Μπέρναμ είναι θετικός να ζητήσει επίσημα συγγνώμη για τη δουλεία, αλλά αποκλείει τις αποζημιώσεις

«Δεν θεωρώ ότι οι σημερινοί Βρετανοί μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνοι για ιστορικές αδικίες, όσο αποτρόπαιες κι αν ήταν, οι οποίες διαπράχθηκαν σε μια διαφορετική εποχή και στις οποίες οι ίδιοι δεν είχαν προσωπική συμμετοχή», ανέφερε ο Βρετανός πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΟΙ

Διεθνή / Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Ο Έλον Μασκ σπάει κάθε ρεκόρ, δίνοντας 446 εκατ. δολάρια στους Ρεπουμπλικανούς

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο έχει καταρρίψει το ρεκόρ πολιτικών δωρεών σε έναν εκλογικό κύκλο στις ΗΠΑ, διαθέτοντας τεράστια ποσά για διαφημίσεις και εκστρατείες υπέρ των υποψηφίων του κόμματος του Τραμπ
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
" Ο κόσμος πρέπει να αντιμετωπίσει τόσο την πανδημία του κορωνοϊού όσο και την κλιματική κρίση"Δεν κατάλαβε και την οικονομική-ανεργίας κρίση. Αλλά αυτή έχει δουλειά και λεφτά με ουρά με το σώσιμο.