Γκρέτα Τούνμπεργκ: «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε δύο κρίσεις μαζί - κορωνοϊό και κλίμα»

Γκρέτα Τούνμπεργκ: «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε δύο κρίσεις μαζί - κορωνοϊό και κλίμα» Facebook Twitter
2

Ο κόσμος πρέπει να αντιμετωπίσει τόσο την πανδημία του κορωνοϊού όσο και την κλιματική κρίση, είπε σήμερα η Γκρέτα Τούνμπεργκ, με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα της Γης.

H νεαρή ακτιβίστρια από την Σουηδία, που έγινε γνωστή όταν στα 15 της χρόνια ξεκίνησε να απέχει από τα σχολικά μαθήματα τις Παρασκευές και να διαμαρτύρεται έξω από το κτίριο του σουηδικού κοινοβουλίου για τις εκπομπές άνθρακα, δήλωσε ότι οι συντονισμένες ενέργειες για την αντιμετώπιση της πανδημίας δεν σημαίνουν ότι η κλιματική κρίση έχει παρέλθει.

«Σήμερα είναι η Ημέρα της Γης και αυτό μας υπενθυμίζει ότι η έκτακτη ανάγκη για το κλίμα και το περιβάλλον εξακολουθεί να υφίσταται και θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τόσο την πανδημία του κορωνοϊού...όσο και ταυτόχρονα την έκτακτη ανάγκη για το κλίμα και το περιβάλλον, γιατί χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε δύο κρίσεις την ίδια στιγμή», είπε η ίδια.

Η Γκρέτα συμμετείχε σε μια εκδήλωση σε ζωντανή μετάδοση με αφορμή τη σημερινή Ημέρα της Γης, που καθιερώθηκε πριν από 50 χρόνια με στόχο την αφύπνιση για περιβαλλοντικά θέματα. Όπως τόνισε, το ξέσπασμα του κορωνοϊού σημαίνει ότι είναι περισσότερο από ποτέ σημαντικό να ακούμε τους επιστήμονες και άλλους ειδικούς.

«Αυτό ισχύει για όλες τις κρίσεις, είτε πρόκειται για την κρίση του κορωνοϊού είτε για την κλιματική κρίση, που συνεχίζεται και δεν επιβραδύνεται, ακόμη και σε μια τέτοια περίοδο», σημείωσε η Γκρέτα.

Τον Μάρτιο, η Γκρέτα δήλωσε ότι πιθανόν να είχε μολυνθεί με τον κορωνοϊό καθώς είχε ταξιδέψει σε πληγείσες χώρες, αλλά τα συμπτώματά της ήταν τόσο ήπια ώστε δεν υποβλήθηκε σε σχετική εξέταση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
" Ο κόσμος πρέπει να αντιμετωπίσει τόσο την πανδημία του κορωνοϊού όσο και την κλιματική κρίση"Δεν κατάλαβε και την οικονομική-ανεργίας κρίση. Αλλά αυτή έχει δουλειά και λεφτά με ουρά με το σώσιμο.