Γκουτέρες για ανακοίνωση Τραμπ: Δεν είναι η ώρα να συρρικνώνονται οι πόροι

Γκουτέρες για ανακοίνωση Τραμπ: Δεν είναι η ώρα να συρρικνώνονται οι πόροι Facebook Twitter
Γκουτέρες για ανακοίνωση Τραμπ: Δεν είναι η ώρα να συρρικνώνονται οι πόροι (EPA)
1

Την άμεση αντίδραση του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες προκάλεσε η κίνηση Τραμπ να διακόψει την χρηματοδότηση του ΠΟΥ εν μέσω πανδημίας.

«Δεν είναι η ώρα να μειώνονται οι πόροι που διαθέτει για τις επιχειρήσεις του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ή οποιαδήποτε άλλη ανθρωπιστική οργάνωση που συμμετέχει στον αγώνα» εναντίον της πανδημίας επισήμανε σε ανακοίνωση ο Αντόνιο Γκουτέρες μετά την κίνηση Τραμπ να αναστείλει την χρηματοδότηση των ΗΠΑ προς τον ΠΟΥ.

«Είναι ώρα για ενότητα», είναι ώρα «η διεθνής κοινότητα να εργαστεί μαζί, με αλληλεγγύη, για να σταματήσει αυτόν τον ιό και τις καταστροφικές συνέπειές του», πρόσθεσε.

«Είναι πεποίθησή μου ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πρέπει να υποστηριχθεί διότι είναι απόλυτα απαραίτητος στις προσπάθειες όλου του κόσμου να κερδίσει τον πόλεμο εναντίον της ασθένειας του COVID-19», υπογράμμισε ο Γκουτέρες, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Παράλληλα, έκρινε ότι θα δοθεί μελλοντικά η ευκαιρία να εξεταστεί «ο τρόπος που αντέδρασαν» όλοι όσοι «ενεπλάκησαν στην κρίση» που συνεχίζεται.

Χθες ο Αντόνιο Γκουτέρες προειδοποίησε ότι η πανδημία του κορωνοϊού προκαλεί μια «επικίνδυνη επιδημία παραπληροφόρησης», χωρίς ωστόσο να αναφέρει συγκεκριμένες περιπτώσεις χωρών ή Mέσων.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τρίτης ο Αμερικανός Πρόεδρος με ανακοίνωσή του διέταξε την διακοπή της χρηματοδότησης του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας από τις ΗΠΑ, κατηγορώντας τον Οργανισμό για κακή διαχείριση, διασπορά ψευδούς πληροφόρησης και μεροληψία υπέρ της κινεζικής τακτικής.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Διεθνή / Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Οι Μαλδίβες πρωτοπορούν απαγορεύοντας σε όποιον γεννήθηκε μετά την 1η Ιανουαρίου του 2007 να αγοράζει ή να χρησιμοποιεί καπνό, με στόχο την «προώθηση μιας γενιάς χωρίς τσιγάρο»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Διεθνή / Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Οι Αρχές επέβαλαν πλήρες μπλακ άουτ στο διαδίκτυο, μπλοκάροντας δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο στρατός περιπολεί στους δρόμους
LIFO NEWSROOM
ΓΑΛΛΙΑ ΦΟΡΟΣ ΖΟΥΚΜΑΝ ΥΠΕΡΠΛΟΥΣΙΟΙ

Διεθνή / Γαλλία: Η βουλή απέρριψε τον «φόρο Ζούκμαν» στους υπερπλούσιους

Οι Γάλλοι βουλευτές, αντιθέτως, στήριξαν ένα ηπιότερο κυβερνητικό σχέδιο για τη φορολόγηση περιουσιακών στοιχείων - «Να μην πληρώσουν οι Γάλλοι τον φόρο που δεν θέλουν να πληρώσουν οι δισεκατομμυριούχοι»
LIFO NEWSROOM