Ο Μπέρνι Σάντερς αποσύρεται από την «κούρσα» για το χρίσμα των Δημοκρατικών

Ο Μπέρνι Σάντερς αποσύρεται από την «κούρσα» για το χρίσμα των Δημοκρατικών Facebook Twitter
EPA
1

Ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς ανακοίνωσε ότι τερματίζει την εκστρατεία για το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2020.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNBC, ο Σάντερς ανακοίνωσε το γεγονός κατά τη διάρκεια διάσκεψης με  τους συνεργάτες του, ενώ θα πραγματοποιήσει ομιλία αργότερα μέσα στην ημέρα. «Ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς ανακοίνωσε σήμερα σε ολόκληρη την ομάδα του ότι ακυρώνει την εκστρατεία του για την προεδρία», ανακοίνωσε η ομάδα της εκστρατείας του. Η εκστρατεία τελειώνει, ο αγώνας συνεχίζεται», τόνισε η ανακοίνωση της προεκλογικής ομάδας του γερουσιαστή.

Η απόφαση του γερουσιαστή από το Βερμόντ σημαίνει ο αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του 2020 θα είναι ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, επί Μπαράκ Ομπάμα, Τζο Μπάιντεν.

 

Σημειώνεται ότι οι δημοσκοπήσεις που διεξάγονται στις ΗΠΑ δεν του προσφέρουν ελπίδες. Από τότε που ο Τζο Μπάιντεν επικράτησε στην Αριζόνα, στη Φλόριντα και στο Ιλινόι, ο Σάντερς βρίσκεται πίσω από τον πρώην αντιπρόεδρο με διψήφια διαφορά σε κάθε παναμερικανική δημοσκόπηση.

  

 

Το γεγονός σχολίασε, μέσω Twitter και ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο Αμερικανός πρόεδρος απέδωσε την ήττα Σάντερς στην Ελίζαμπεθ Γούρεν, επίσης υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών, και κάλεσε τους ψηφοφόρους του ανεξάρτητου Γερουσιαστή να στραφούν στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Με πληροφορίες από CNBC/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Η Λίσα Κουκ παραμένει στη θέση της διοικήτριας της FED ενώ «μάχεται» για την απομάκρυνσή της από τον Τραμπ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Λίσα Κουκ παραμένει στη FED ενώ θα «μάχεται» ενάντια στην απομάκρυνσή της από τον Τραμπ

Ομοσπονδιακός δικαστής μπλόκαρε προσωρινά τον Τραμπ από το να αποπέμψει την Κουκ από τη θέση της διοικήτριας της FED, έπειτα από καταγγελίες για απάτη σε στεγαστικά δάνεια
LIFO NEWSROOM
Ιράκ: Ελεύθερη έπειτα από δύο χρόνια ομηρίας η Ρωσοϊσραηλινή Ελίζαμπεθ Τσούρκοβ

Διεθνή / Ιράκ: Ελεύθερη έπειτα από δύο χρόνια ομηρίας η Ρωσοϊσραηλινή Ελίζαμπεθ Τσούρκοβ

Η Τσούρκοβ, ερευνήτρια στο επάγγελμα, είχε εξαφανιστεί στο Ιράκ το 2023 κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού - Μήνες μετά ο Νετανιάχου αποκάλυψε πως έχει απαχθεί από την Κατάιμπ Χεζμπολάχ
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή επιδρομή στην Ντόχα: Διεθνείς αντιδράσεις και φόβοι για τις διαπραγματεύσεις

Διεθνή / Ισραηλινή επιδρομή στην Ντόχα: Συνεδριάζει εκτάκτως απόψε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ - Φόβοι για τις διαπραγματεύσεις

Το εμιράτο «επιφυλάσσεται του δικαιώματος να ανταποδώσει αυτή την κατάφωρη επίθεση», δήλωσε ο πρωθυπουργός του σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων σε YouTube και X για να διαψεύσει τον λιμό στη Γάζα

Διεθνή / «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα»: Η ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων που αμφισβητεί τον λιμό

Το Ισραήλ έχει δαπανήσει τουλάχιστον 42 εκατ. ευρώ σε διαφημίσεις σε πλατφόρμες όπως το YouTube και το X, που καταλήγουν με τη φράση: «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα. Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι ψέμα»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια