ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ

Ο Μπέρνι Σάντερς αποσύρεται από την «κούρσα» για το χρίσμα των Δημοκρατικών

Ο Μπέρνι Σάντερς αποσύρεται από την «κούρσα» για το χρίσμα των Δημοκρατικών Facebook Twitter
EPA
1

Ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς ανακοίνωσε ότι τερματίζει την εκστρατεία για το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2020.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNBC, ο Σάντερς ανακοίνωσε το γεγονός κατά τη διάρκεια διάσκεψης με  τους συνεργάτες του, ενώ θα πραγματοποιήσει ομιλία αργότερα μέσα στην ημέρα. «Ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς ανακοίνωσε σήμερα σε ολόκληρη την ομάδα του ότι ακυρώνει την εκστρατεία του για την προεδρία», ανακοίνωσε η ομάδα της εκστρατείας του. Η εκστρατεία τελειώνει, ο αγώνας συνεχίζεται», τόνισε η ανακοίνωση της προεκλογικής ομάδας του γερουσιαστή.

Η απόφαση του γερουσιαστή από το Βερμόντ σημαίνει ο αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του 2020 θα είναι ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, επί Μπαράκ Ομπάμα, Τζο Μπάιντεν.

 

Σημειώνεται ότι οι δημοσκοπήσεις που διεξάγονται στις ΗΠΑ δεν του προσφέρουν ελπίδες. Από τότε που ο Τζο Μπάιντεν επικράτησε στην Αριζόνα, στη Φλόριντα και στο Ιλινόι, ο Σάντερς βρίσκεται πίσω από τον πρώην αντιπρόεδρο με διψήφια διαφορά σε κάθε παναμερικανική δημοσκόπηση.

  

 

Το γεγονός σχολίασε, μέσω Twitter και ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο Αμερικανός πρόεδρος απέδωσε την ήττα Σάντερς στην Ελίζαμπεθ Γούρεν, επίσης υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών, και κάλεσε τους ψηφοφόρους του ανεξάρτητου Γερουσιαστή να στραφούν στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Με πληροφορίες από CNBC/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

Διεθνή
1

ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΝΤΑΜ ΧΑΜΑΟΥΙ ΓΙΑΤΡΟΣ ΓΑΖΑ

Διεθνή / Άνταμ Χαμάουι: Από τη Γάζα στο Κογκρέσο - Ποιος είναι ο χειρουργός που επικράτησε στις ενδιάμεσες

Ο Άνταμ Χαμάουι βασίστηκε προεκλογικά στην καθολική υγειονομική περίθαλψη και μεταξύ άλλων στον τερματισμό της στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ προς το Ισραήλ
THE LIFO TEAM
ΧΟΥΘΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΡΙΑΝΤ

Διεθνή / Υεμένη: Πύραυλος των Χούθι προκάλεσε σημαντικές ζημιές στο αεροδρόμιο του Ριάντ

Σε ισχύ εξακολουθεί να βρίσκεται η προειδοποίηση του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ασφάλεια της Αεροπορίας (EASA) σχετικά με τον εναέριο χώρο της Σαουδικής Αραβίας
THE LIFO TEAM
ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΡΕΝΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΟΜΙΣΙΟΝ

Διεθνή / Σύγκρουση τρένων στην Ισπανία: Επιτάχυνση της εφαρμογής του συστήματος ERTMS, ζητά η Κομισιόν

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Σιδηροδρόμων θα παράσχει τεχνική συνδρομή στην έρευνα για την τραγωδία στο Ούρδα (Urda), ανακοίνωσε ο Επίτροπος Μεταφορών, Απόστολος Τζιτζικώστας
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ

Διεθνή / Μοτζτάμπα Χαμενεΐ: «Η εχθρική στάση των ΗΠΑ απέναντι στο Ιράν θα συνεχιστεί ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα βρίσκεται στην εξουσία»

Την ίδια ώρα, η ιρανική κυβέρνηση χαιρέτισε το εκλογικό αποτέλεσμα στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ, εκτιμώντας ότι οι ψηφοφόροι απέρριψαν τον πόλεμο που ξεκίνησε ο Τραμπ
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια