Washington Post: Εύσημα στην Ελλάδα για τα «έγκαιρα, επιθετικά μέτρα» κατά του κορωνοϊού

Washington Post: Εύσημα στην Ελλάδα για τα «έγκαιρα, επιθετικά μέτρα» κατά του κορωνοϊού Facebook Twitter
1

Ρεπορτάζ από την Αθήνα στο οποίο τονίζεται ότι, σε σύγκριση με άλλες χώρες, η Ελλάδα έχει προβεί εγκαίρως στη λήψη επιθετικών περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού φιλοξενεί η Washington Post, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα κινήθηκε ταχύτερα σε σύγκριση με άλλες χώρες.

Το δημοσίευμα για την έγκαιρη αντίδραση της Ελλάδας παρουσιάζει εναέρια φωτογραφική λήψη της έρημης -πλέον- οδού Πανεπιστημίου, και πολλών άδειων δρόμων της Αθήνας, λόγω των μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων που έχουν εφαρμοστεί για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού, όπως επισημαίνεται προσθέτοντας ότι, σε σύγκριση με άλλες χώρες, η Ελλάδα έχει προβεί εγκαίρως στη λήψη αυστηρότερων μέτρων, τα οποία γίνονται όλο και πιο περιοριστικά.

«Σε σχέση με πολλές άλλες χώρες, η Ελλάδα επέβαλε επιθετικά μέτρα εγκαίρως. Σχολεία, παιδικοί σταθμοί και πανεπιστήμια έκλεισαν αμέσως μετά τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ περαιτέρω περιορισμοί επιβλήθηκαν τις αμέσως επόμενες ημέρες: τα χιονοδρομικά και οι δημόσιες οργανωμένες παραλίες και καταστήματα λιανικού εμπορίου έκλιεσαν, τα προγραμματισμένα χειρουργεία ματαιώθηκαν, οι εκκλησίες έβαλαν "λουκέτο" και ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι άρχισαν να δουλεύουν από το σπίτι» αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Στο κείμενο τονίζεται πως στην Αθήνα βρίσκονται, αυτές τις ημέρες, καθαριστικά συνεργεία που απολυμαίνουν τους δρόμους και οι πεζοί είναι λιγοστοί.

Σημειώνονται, τέλος, οι εκτιμήσεις των Ελλήνων ειδικών ότι χρειάζονται εβδομάδες προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τα μέτρα αυτά θα αποφέρουν αποτελέσματα, ενώ επισημαίνεται ότι μέχρι την Πέμπτη, οι θάνατοι στην Ελλάδα από τον ιό ανέρχονταν στους 53 και 1.544 ήταν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/Washington Post

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάπας Φραγκίσκος: Αυτοκίνητό του μετατρέπεται σε ιατρείο για τα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / Πάπας Φραγκίσκος: Αυτοκίνητό του μετατρέπεται σε ιατρείο για τα παιδιά της Γάζας

«Το όχημα αυτό εκφράζει την αγάπη και την αλληλεγγύη της Αγιότητάς του για τους πιο ευάλωτους, τις οποίες δήλωνε σε όλη τη διάρκεια της κρίσης» στη Γάζα, δήλωσε ο Αντόν Σαφάρ, γενικός γραμματέας της Caritas Ιερουσαλήμ
LIFO NEWSROOM
Φιλόσοφος κυκλοφόρησε βιβλίο για την ψηφιακή χειραγώγηση που αποκαλύφτηκε ότι το έγραψε η τεχνητή νοημοσύνη

Διεθνή / «Φιλόσοφος» κυκλοφόρησε βιβλίο για την ψηφιακή χειραγώγηση που αποκαλύφτηκε ότι το έγραψε η τεχνητή νοημοσύνη

Ο Ιταλός δοκιμιογράφος Andrea Colamedici υποστηρίζει ότι το βιβλίο ήταν ένα «φιλοσοφικό πείραμα και μια παράσταση», όταν έγινε γνωστό ότι ο Κινέζος «συγγραφέας» δεν υπάρχει
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ διατάζει την επαναλειτουργία του Αλκατράζ: «Θα φυλακίζουμε τους πιο βίαιους εγκληματίες»

Διεθνή / Ο Τραμπ διατάζει την επαναλειτουργία του Αλκατράζ: «Θα φυλακίζουμε τους πιο βίαιους εγκληματίες»

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την επαναλειτουργία της φυλακής του Αλκατράζ για «επικίνδυνους και υπότροπους εγκληματίες» – Σχέδιο που προκαλεί αντιδράσεις και πολιτικές ερμηνείες
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: Δασμοί 100% σε ξένες ταινίες – «Το Χόλιγουντ πεθαίνει, απειλείται η εθνική μας ασφάλεια»

Διεθνή / Τραμπ: Δασμοί 100% σε ξένες ταινίες – «Το Χόλιγουντ πεθαίνει, απειλείται η εθνική μας ασφάλεια»

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την επιβολή 100% δασμών σε ξένες ταινίες που προβάλλονται στις ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντας τη μείωση της κινηματογραφικής παραγωγής στο Χόλιγουντ ζήτημα εθνικής ασφάλειας
LIFO NEWSROOM
Κλιμακώνεται η ένταση με τους Χούτι στην Υεμένη - Αεροπορικοί βομβαρδισμοί ΗΠΑ στη Σανάα

Διεθνή / Κλιμακώνεται η ένταση με τους Χούτι στην Υεμένη - Αεροπορικοί βομβαρδισμοί ΗΠΑ στη Σανάα

Νέοι αεροπορικοί βομβαρδισμοί από τις ΗΠΑ στη Σανάα τραυματίζουν 14 πολίτες - Οι Χούτι απαντούν με πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ – Ραγδαία κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια