Γαλλία: Ακυρώνονται οι εξετάσεις baccalaureat λόγω κορωνοϊού -Πρώτη φορά από την εποχή του Ναπολέοντα

Γαλλία: Ακυρώνονται οι εξετάσεις baccalaureat λόγω κορωνοϊού -Πρώτη φορά από την εποχή του Ναπολέοντα Facebook Twitter
EPA
1

Για πρώτη φορά, από την εποχή του Ναπολέοντα, οι μαθητές στη Γαλλία δεν θα δώσουν γραπτά τις εξετάσεις baccalaureat για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, λόγω του κορωνοϊού.

Ο υπουργός Παιδείας της Γαλλίας, Ζαν Μισέλ Μπλανκέ, ανακοίνωσε ότι επιλέχθηκε ένας διαφορετικός τρόπος αξιολόγησης των μαθητών, καθώς από τις αρχές Μαρτίου τα σχολεία και τα πανεπιστήμια στη Γαλλία έχουν κλείσει, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Τα κρούσματα στη χώρα είναι περίπου 60.000, ενώ οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 5.300. Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι εξετάσεις baccalaureat ακυρώνονται, από το 1808, όταν τις θέσπισε ο Ναπολέων Βοναπάρτης. Ακόμη και οι μαζικές διαδηλώσεις του Μαΐου του 1968 δεν είχαν αποτρέψει τη διεξαγωγή τους, σημειώνει το AFP.

Αντί για τις γραπτές εξετάσεις, οι μαθητές θα λάβουν ένα μέσο όρο για κάθε μάθημα, που θα προκύπτει από τη βαθμολόγησή τους σε τεστ και εργασίες όλη τη χρονιά. «Είναι η πιο απλή, ασφαλής και δίκαιη λύση, σε αυτές τις δύσκολες εποχές», σημείωσε ο Γάλλος υπουργός Παιδείας, που συμπλήρωσε ότι δεν θα ληφθούν υπόψη οι βαθμοί της περιόδου της καραντίνας.

Τα μαθήματα θα εντατικοποιηθούν τον Ιούνιο, για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες, ανέφερε ο Ζαν Μισέλ Μπλανκέ. Όσο για το αν θα επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές στις αρχές Μαΐου, σημείωσε ότι προς το παρόν αυτό αποτελεί ένα σενάριο.

Η Γαλλία δεν είναι η μόνη χώρα που έχουν ματαιωθεί εξαιτίας της πανδημίας οι εξετάσεις για την είσοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αφού το ίδιο έγινε και στη Βρετανία. Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, δήλωσε σήμερα ότι στόχος είναι να έχουν ολοκληρωθεί έως τα μέσα Ιουλίου οι πανελλήνιες εξετάσεις, ενώ σοβαρό είναι το ενδεχόμενο μείωσης της εξεταστέας ύλης.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP

 

 

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Ιράν: Ο πόλεμος μπορεί να διαρκέσει μήνες και να προκαλέσει παγκόσμια οικονομική καταστροφή

Η ιρανική κυβέρνηση, μιλώντας στο Sky News, δήλωσε ότι ο κόσμος δεν πρέπει να περιμένει ότι θα δείξει «αυτοσυγκράτηση», προειδοποιώντας για περαιτέρω κλιμάκωση και προοπτική σοβαρών επιπτώσεων στην παγκόσμια οικονομία και ενεργειακές αγορές
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / «Ημέρα της Κρίσης»: Το καταστροφικό σενάριο μετά τις επιθέσεις σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στη Μέση Ανατολή

Οι επιθέσεις σε ενεργειακές εγκαταστάσεις και από τις δύο πλευρές της σύγκρουσης αυτή την εβδομάδα, απειλούν με σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία
THE LIFO TEAM
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΛΑΙΣΤΗ 19ΧΡΟΝΟΥ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ποιος ήταν ο 19χρονος παλαιστής που εκτέλεσαν «μετά από βασανιστήρια για να ομολογήσει»

Το Ιράν εκτέλεσε τον νεαρό παλαιστή Σαλέχ Μοχαμάντι και δύο ακόμη άτομα - Πρόκειται για τους πρώτους απαγχονισμούς που πραγματοποιήθηκαν σε σχέση με τις διαδηλώσεις
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΕΧΕΡΑΝΗ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ

Διεθνή / Ιράν: «Δεν θέλουμε αυτόν τον πόλεμο» - Οι κάτοικοι περιγράφουν τη ζωή υπό τους βομβαρδισμούς

Εκατομμύρια κάτοικοι παραμένουν στα σπίτια τους, προσπαθώντας να προστατεύσουν τις οικογένειες, τις δουλειές και τις συνήθειές τους, ενώ άλλοι έχουν αναγκαστεί να αναζητήσουν καταφύγιο σε πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια