Γαλλία: Ακυρώνονται οι εξετάσεις baccalaureat λόγω κορωνοϊού -Πρώτη φορά από την εποχή του Ναπολέοντα

Γαλλία: Ακυρώνονται οι εξετάσεις baccalaureat λόγω κορωνοϊού -Πρώτη φορά από την εποχή του Ναπολέοντα Facebook Twitter
EPA
1

Για πρώτη φορά, από την εποχή του Ναπολέοντα, οι μαθητές στη Γαλλία δεν θα δώσουν γραπτά τις εξετάσεις baccalaureat για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, λόγω του κορωνοϊού.

Ο υπουργός Παιδείας της Γαλλίας, Ζαν Μισέλ Μπλανκέ, ανακοίνωσε ότι επιλέχθηκε ένας διαφορετικός τρόπος αξιολόγησης των μαθητών, καθώς από τις αρχές Μαρτίου τα σχολεία και τα πανεπιστήμια στη Γαλλία έχουν κλείσει, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Τα κρούσματα στη χώρα είναι περίπου 60.000, ενώ οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 5.300. Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι εξετάσεις baccalaureat ακυρώνονται, από το 1808, όταν τις θέσπισε ο Ναπολέων Βοναπάρτης. Ακόμη και οι μαζικές διαδηλώσεις του Μαΐου του 1968 δεν είχαν αποτρέψει τη διεξαγωγή τους, σημειώνει το AFP.

Αντί για τις γραπτές εξετάσεις, οι μαθητές θα λάβουν ένα μέσο όρο για κάθε μάθημα, που θα προκύπτει από τη βαθμολόγησή τους σε τεστ και εργασίες όλη τη χρονιά. «Είναι η πιο απλή, ασφαλής και δίκαιη λύση, σε αυτές τις δύσκολες εποχές», σημείωσε ο Γάλλος υπουργός Παιδείας, που συμπλήρωσε ότι δεν θα ληφθούν υπόψη οι βαθμοί της περιόδου της καραντίνας.

Τα μαθήματα θα εντατικοποιηθούν τον Ιούνιο, για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες, ανέφερε ο Ζαν Μισέλ Μπλανκέ. Όσο για το αν θα επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές στις αρχές Μαΐου, σημείωσε ότι προς το παρόν αυτό αποτελεί ένα σενάριο.

Η Γαλλία δεν είναι η μόνη χώρα που έχουν ματαιωθεί εξαιτίας της πανδημίας οι εξετάσεις για την είσοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αφού το ίδιο έγινε και στη Βρετανία. Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, δήλωσε σήμερα ότι στόχος είναι να έχουν ολοκληρωθεί έως τα μέσα Ιουλίου οι πανελλήνιες εξετάσεις, ενώ σοβαρό είναι το ενδεχόμενο μείωσης της εξεταστέας ύλης.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP

 

 

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΖΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΙΣΡΑΗΛ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ

Διεθνή / Γάζα: 21 Ισπανοί ακτιβιστές επιστρέφουν - Καταγγέλλουν «κακομεταχείριση» από το Ισραήλ

Ο Ισπανός ΥΠΕΞ ανακοίνωσε το πρωί της Κυριακής πως η Μαδρίτη και το Τελ Αβίβ κατέληξαν σε συμφωνία, επιτρέποντας την επιστροφή της πρώτης ομάδας των Ισπανών κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Επεισόδια στην Τιφλίδα: Η Γεωργία στο χείλος της πολιτικής αναταραχής

Διεθνή / Επεισόδια στην Τιφλίδα: Η Γεωργία στο χείλος της πολιτικής αναταραχής

Ο πρωθυπουργός της Γεωργίας, Ιρακλί Κομπαχίντζε, εξαπολύει σκληρή καταστολή μετά τις μαζικές διαδηλώσεις στην Τιφλίδα, κατηγορώντας την ΕΕ για ανάμειξη και απειλώντας την αντιπολίτευση
LIFO NEWSROOM
Σήμερα η πτήση της Γκρέτα Τούνμπεργκ μαζί με 27 Έλληνες ακτιβιστές για Αθήνα

Διεθνή / Σήμερα η πτήση της Γκρέτα Τούνμπεργκ μαζί με 27 Έλληνες ακτιβιστές για Αθήνα

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ αναμένεται να απελαθεί τη Δευτέρα από το Ισραήλ με πτήση που θα καταλήξει στην Αθήνα, ενώ πάνω από 70 ακτιβιστές μεταφέρονται εκτός του ισραηλινού εδάφους - Οι κατηγορίες για κακομεταχείριση και η κατάσταση κρατουμένων στη φυλακή Κετζιότ προκαλούν διεθνείς αντιδράσεις
LIFO NEWSROOM
Bad Bunny: «Όλοι είναι χαρούμενοι που θα εμφανιστώ στο Super Bowl, ακόμη και το Fox News»

Διεθνή / Bad Bunny: «Όλοι είναι χαρούμενοι που θα εμφανιστώ στο Super Bowl, ακόμη και το Fox News»

Η χιουμοριστική απάντηση του δημοφιλούς τραγουδιστή στην Κρίστι Νόεμ και στην απειλή ότι οι μετανάστες πρέπει να μείνουν μακριά από το Super Bowl, στην πρεμιέρα της νέας σεζόν του SNL
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια