Τουρκία: Όταν τελειώσει η πανδημία δεν θα εμποδίσουμε κανέναν μετανάστη να φύγει

Τουρκία: Όταν τελειώσει η πανδημία δεν θα εμποδίσουμε κανέναν μετανάστη να φύγει Facebook Twitter
EPA
3

Νέες απειλές προς στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού για το μεταναστευτικό. 

Η Τουρκία αναγκάστηκε να αποσύρει από τα ελληνοτουρκικά σύνορα χιλιάδες μετανάστες που παρέμεναν στην μεθόριο, εξαιτίας της εξάπλωσης κορωνοϊού αλλά, όπως είπε ο Σοϊλού, αυτή η κίνηση δεν σηματοδοτεί σε καμία περίπτωση αλλαγή πολιτικής από πλευράς της Άγκυρας. 

Μιλώντας στο τουρκικό δίκτυο NTV, ο Σοϊλού επιβεβαίωσε και επίσημα ότι 5.800 άτομα μεταφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της προχθεσινής νύχτας από τη μεθοριακή γραμμή σε εννέα κέντρα στο εσωτερικό της Τουρκίας, ωστόσο απείλησε πως θα επιστρέψουν, μόλις λήξουν τα περιοριστικά μέτρα λόγω του ιού.

«Η εν λόγω κίνηση από την πλευρά μας δεν συνιστά αλλαγή πολιτικής και οι μετανάστες θα είναι ελεύθεροι να επιστρέψουν όταν η πανδημία περάσει», υπογράμμισε χαρακτηριστικά. «Όταν όλα τελειώσουν δεν θα εμποδίσουμε κανέναν που επιθυμεί να φύγει από την Τουρκία».

«Να σας αποκαλύψω πως στην Αδριανούπολη χθες το βράδυ εκκενώσαμε το Παζάρκουλε. Πήραμε τους πρόσφυγες ναι τους πήγαμε σε 9 πόλεις. Τους φιλοξενούμε σε κέντρα επαναπροώθησης. Μέχρι τα ξημερώματα κάναμε επιχείρηση και απομακρύναμε 5.800 πρόσφυγες. Εμείς το κάναμε αυτό για προληπτικούς λόγους. Όμως κανένας να μην εφησυχάσει, μόλις τελειώσει αυτή η επιδημία και το ρίσκο αυτό, οποιοσδήποτε θα θελήσει να πάει στο Παζάρκουλε, εμείς και δεν θα τον εμποδίζουμε. Δεν υπάρχει κάποια υποχώρηση ή αλλαγή στην πολιτική μας», είπε χαρακτηριστικά. 

 

Προχθές το βράδυ, τουρκικές αρχές διέλυσαν τον καταυλισμό που είχε στηθεί απέναντι από το ελληνικό φυλάκιο των Καστανιών, μεταφέροντας του μετανάστες. Η γειτονική χώρα είχε μέχρι χθες καταγεγραμμένους 75 θανάτους αλλά ο Ερντογάν ήδη ανακοίνωσε νέα, αυστηρότερα μέτρα. Η κυβέρνηση διαμορφώνει ειδικά νεκροταφεία για όσους πεθαίνουν από κορωνοϊό και ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου ζητάει ολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών.

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιράν: Ριψοκίνδυνες οικονομικές παραχωρήσεις από την κυβέρνηση σε μια προσπάθεια κατευνασμού της οργής των πολιτών

Διεθνή / Διαδηλώσεις στο Ιράν: Οικονομικές παραχωρήσεις από την κυβέρνηση σε μια προσπάθεια κατευνασμού της οργής των πολιτών

Σύμφωνα με στοιχεία μίας οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο αριθμός των νεκρών στις διαδηλώσεις έχει ξεπεράσει τους 35, ενώ περισσότεροι από 1.200 έχουν συλληφθεί
THE LIFO TEAM
Η Βενεζουέλα «παραδίδει» πετρέλαιο αξίας 2 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Τραμπ

Διεθνή / Η Βενεζουέλα «παραδίδει» πετρέλαιο αξίας 2 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Τραμπ

Η συμφωνία δείχνει ότι η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ανταποκρίνεται στο αίτημα του Τραμπ να ανοίξει τις αγορές της στις αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρείες, διαφορετικά θα διακινδυνεύσει περαιτέρω στρατιωτική επέμβαση
THE LIFO TEAM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ

Διεθνή / Βρετανία και Γαλλία έτοιμες να αναπτύξουν στρατεύματα στην Ουκρανία μετά από ειρηνευτική συμφωνία

«Μετά την κατάπαυση του πυρός, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία θα δημιουργήσουν στρατιωτικούς κόμβους σε όλη την Ουκρανία», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
THE LIFO TEAM
ΦΑΝΑΡΙ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Διεθνή / Θεοφάνεια στο Φανάρι: Μήνυμα εκκλησιαστικής ενότητας για την Ουκρανία από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Σε πανηγυρικό κλίμα η Θεία Λειτουργία - Παρευρέθηκαν Κυριάκος Πιερρακάκης, Νίκος Ανδρουλάκης και Σοφία Ζαχαράκη αλλά και ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιος
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΣΤΙΒΕΝ ΜΙΛΕΡ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Κανείς δεν θα μας πολεμήσει για τη Γροιλανδία»: Προκαλούν εκ νέου οι δηλώσεις του Στίβεν Μίλερ

«Tο πραγματικό ερώτημα είναι με ποιο δικαίωμα η Δανία ισχυρίζεται ότι ελέγχει τη Γροιλανδία» δήλωσε ο Μίλερ, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Νέες προκλητικές δηλώσεις έκανε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού για το μεταναστευτικό Πηγή: www.lifo.grΓιατί προκλητικές;Μέχρι και πριν κανά μήνα κάποιοι φωνάζανε free border και το ονομάζανε προσφυγικό;Ευπρόσδεκτη η όποια αυτοκριτική των συμπολιτών μας, αν και κεκαλυμμένη...
Προσωπικά, έχω μια μικρή υποψία ότι αυτή η πανδημία ήταν για τον Ερντογάν, αυτό που λέμε, αφορμή "που στον ουρανό την γύρευε, στη γη την βρήκε". Δεν περίμενε να βρει αντίσταση και ο κορονοϊός του έδωσε την ευκαιρία να μαζέψει τις αστυνομικές δυνάμεις και τους μετανάστες, χωρίς να παραδεχθεί την αποτυχία του. Για να δούμε, τι θα γίνει στο μέλλον.
Ε ναι για να μη ξεχνιόμαστε. Άλλωστε σας έχουμε συνηθίσει. Τώρα που το βρήκατε το κολπάκι σιγά μην κάνατε πίσω. Άλλωστε τα λεφτάκια σας τα πήρατε από τη Μέρκελ σαν ζητιάνοι που έχετε καταντήσει.