ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΟ! ΑΚΟΥΣΕ ΤΟ!

Τουρκία: Όταν τελειώσει η πανδημία δεν θα εμποδίσουμε κανέναν μετανάστη να φύγει

Τουρκία: Όταν τελειώσει η πανδημία δεν θα εμποδίσουμε κανέναν μετανάστη να φύγει Facebook Twitter
EPA
3

Νέες απειλές προς στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού για το μεταναστευτικό. 

Η Τουρκία αναγκάστηκε να αποσύρει από τα ελληνοτουρκικά σύνορα χιλιάδες μετανάστες που παρέμεναν στην μεθόριο, εξαιτίας της εξάπλωσης κορωνοϊού αλλά, όπως είπε ο Σοϊλού, αυτή η κίνηση δεν σηματοδοτεί σε καμία περίπτωση αλλαγή πολιτικής από πλευράς της Άγκυρας. 

Μιλώντας στο τουρκικό δίκτυο NTV, ο Σοϊλού επιβεβαίωσε και επίσημα ότι 5.800 άτομα μεταφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της προχθεσινής νύχτας από τη μεθοριακή γραμμή σε εννέα κέντρα στο εσωτερικό της Τουρκίας, ωστόσο απείλησε πως θα επιστρέψουν, μόλις λήξουν τα περιοριστικά μέτρα λόγω του ιού.

«Η εν λόγω κίνηση από την πλευρά μας δεν συνιστά αλλαγή πολιτικής και οι μετανάστες θα είναι ελεύθεροι να επιστρέψουν όταν η πανδημία περάσει», υπογράμμισε χαρακτηριστικά. «Όταν όλα τελειώσουν δεν θα εμποδίσουμε κανέναν που επιθυμεί να φύγει από την Τουρκία».

«Να σας αποκαλύψω πως στην Αδριανούπολη χθες το βράδυ εκκενώσαμε το Παζάρκουλε. Πήραμε τους πρόσφυγες ναι τους πήγαμε σε 9 πόλεις. Τους φιλοξενούμε σε κέντρα επαναπροώθησης. Μέχρι τα ξημερώματα κάναμε επιχείρηση και απομακρύναμε 5.800 πρόσφυγες. Εμείς το κάναμε αυτό για προληπτικούς λόγους. Όμως κανένας να μην εφησυχάσει, μόλις τελειώσει αυτή η επιδημία και το ρίσκο αυτό, οποιοσδήποτε θα θελήσει να πάει στο Παζάρκουλε, εμείς και δεν θα τον εμποδίζουμε. Δεν υπάρχει κάποια υποχώρηση ή αλλαγή στην πολιτική μας», είπε χαρακτηριστικά. 

 

Προχθές το βράδυ, τουρκικές αρχές διέλυσαν τον καταυλισμό που είχε στηθεί απέναντι από το ελληνικό φυλάκιο των Καστανιών, μεταφέροντας του μετανάστες. Η γειτονική χώρα είχε μέχρι χθες καταγεγραμμένους 75 θανάτους αλλά ο Ερντογάν ήδη ανακοίνωσε νέα, αυστηρότερα μέτρα. Η κυβέρνηση διαμορφώνει ειδικά νεκροταφεία για όσους πεθαίνουν από κορωνοϊό και ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου ζητάει ολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών.

Διεθνή
3

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΟ! ΑΚΟΥΣΕ ΤΟ!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΜΟΧΑΜΕΝΤ ΑΛ ΦΑΓΕΝΤ HARRODS

Διεθνή / Υπόθεση Αλ Φαγέντ: Τουλάχιστον πέντε επιζώσες αναγνωρίστηκαν ως θύματα σύγχρονης δουλείας

Εκατοντάδες γυναίκες έχουν κατηγορήσει τον Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ, ιδιοκτήτη των πολυκαταστημάτων Harrods στο Λονδίνο από το 1985 έως το 2010, για βιασμούς, σεξουαλικές επιθέσεις και εμπορία ανθρώπων
THE LIFO TEAM
«Φυλακισμένοι στον παράδεισο»: το Πράσινο Ακρωτήριο έγινε καταφύγιο και αδιέξοδο για ΛΟΑΤΚΙ+ διωκόμενους

Διεθνή / «Φυλακισμένοι στον παράδεισο»: το Πράσινο Ακρωτήριο έγινε καταφύγιο και αδιέξοδο για ΛΟΑΤΚΙ+ διωκόμενους

Στο Πράσινο Ακρωτήριο, ΛΟΑΤΚΙ+ άνθρωποι που διώκονται σε άλλες αφρικανικές χώρες βρίσκουν ανάσα, αλλά όχι μέλλον. Δεν κινδυνεύουν να συλληφθούν για την ταυτότητά τους, όμως μένουν χωρίς χαρτιά, άσυλο και σταθερή δουλειά.
THE LIFO TEAM
Μετά την επίθεση στο Pride, η queer κοινότητα του Βερολίνου ζητά συνταγματική προστασία

Διεθνή / Μετά την επίθεση στο Pride, η queer κοινότητα του Βερολίνου ζητά συνταγματική προστασία

Στην αγρυπνία στον τόπο της επίθεσης, οι queer οργανώσεις του Βερολίνου ζήτησαν ρητή προστασία στο γερμανικό Σύνταγμα και ειδικό νόμο για τα θύματα βίας. Ταυτόχρονα ξεκαθάρισαν ότι ο τρόμος δεν πρέπει να γίνει μίσος κατά των μουσουλμάνων.
THE LIFO TEAM
Η Σούρι που έχασε τους γονείς της στα τρία σήμερα είναι τρανς γυναίκα και ερευνήτρια του καρκίνου

Διεθνή / Η Σούρι που έχασε τους γονείς της στα τρία σήμερα είναι τρανς γυναίκα και ερευνήτρια του καρκίνου

Μεγαλωμένη σε χωριό της Χαριάνα, η Σούρι έμαθε από παιδί να κρύβει όσα την έκαναν «διαφορετική». Στη Γερμανία, όπου πήγε για διδακτορικό στην έρευνα για τον καρκίνο, βρήκε τη λέξη που της έλειπε: τρανς.
THE LIFO TEAM
«Εδώ στο Μαρόκο, τα όνειρα μας σκοτώνουν»: οι νέοι που πέρασαν για λίγες ώρες στην Ευρώπη

Διεθνή / «Εδώ στο Μαρόκο, τα όνειρα μας σκοτώνουν»: οι νέοι που πέρασαν για λίγες ώρες στην Ευρώπη

Δεκάδες χιλιάδες νέοι Μαροκινοί πέρασαν για λίγες ώρες στη Θέουτα, πιστεύοντας ότι άνοιξε η πόρτα της Ευρώπης.Η επιστροφή τους, εξαντλημένη και σιωπηλή, έδειξε πόσο σκληρό μπορεί να γίνει ένα όνειρο.
THE LIFO TEAM
Massive Attack για τα γεγονότα στη Σιγκαπούρη: «Όλο το συγκρότημα τέθηκε υπό κράτηση από την αστυνομία»

Διεθνή / Massive Attack για τα γεγονότα στη Σιγκαπούρη: «Όλο το συγκρότημα τέθηκε υπό κράτηση από την αστυνομία»

Το συγκρότημα ύψωσε την παλαιστινιακή σημαία κατά τη διάρκεια συναυλίας του - «Δεν φανταζόμασταν ότι το να κρατήσουμε τη σημαία ενός κυρίαρχου κράτους, το οποίο αναγνωρίζεται από 157 χώρες, θα παραβίαζε οποιονδήποτε νόμο»
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Νέες προκλητικές δηλώσεις έκανε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού για το μεταναστευτικό Πηγή: www.lifo.grΓιατί προκλητικές;Μέχρι και πριν κανά μήνα κάποιοι φωνάζανε free border και το ονομάζανε προσφυγικό;Ευπρόσδεκτη η όποια αυτοκριτική των συμπολιτών μας, αν και κεκαλυμμένη...
Προσωπικά, έχω μια μικρή υποψία ότι αυτή η πανδημία ήταν για τον Ερντογάν, αυτό που λέμε, αφορμή "που στον ουρανό την γύρευε, στη γη την βρήκε". Δεν περίμενε να βρει αντίσταση και ο κορονοϊός του έδωσε την ευκαιρία να μαζέψει τις αστυνομικές δυνάμεις και τους μετανάστες, χωρίς να παραδεχθεί την αποτυχία του. Για να δούμε, τι θα γίνει στο μέλλον.
Ε ναι για να μη ξεχνιόμαστε. Άλλωστε σας έχουμε συνηθίσει. Τώρα που το βρήκατε το κολπάκι σιγά μην κάνατε πίσω. Άλλωστε τα λεφτάκια σας τα πήρατε από τη Μέρκελ σαν ζητιάνοι που έχετε καταντήσει.