Ζαΐχ Μπολσονάρου: Η κρίση του κορωνοϊού είναι κόλπο των ΜΜΕ

Ζαΐχ Μπολσονάρου: Η κρίση του κορωνοϊού είναι κόλπο των ΜΜΕ Facebook Twitter
Ο Ζαΐχ Μπολσονάρου επιτέθηκε σε ΜΜΕ και πολιτικούς αντιπάλους
0

Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, κατηγόρησε τους πολιτικούς του αντιπάλους και τα ΜΜΕ ότι «εξαπατούν» εσκεμμένα τους πολίτες σε ό,τι αφορά τους κινδύνους του κορωνοϊού.

Οι νεκροί από τον κορωνοϊό σε όλο τον κόσμο είναι περίπου 15.000 και οι χώρες της Λατινικής Αμερικής προετοιμάζονται για αύξηση των θανάτων. Ήδη πολλές κυβερνήσεις έχουν κλείσει τα σύνορα, ενώ σε μεγάλες πόλεις έχει επιβληθεί καραντίνα σε μια απέλπιδα προσπάθεια να περιοριστεί το πλήγμα.

Παρ' όλα αυτά, ο Μπολσονάρου αντιστέκεται στην επιβολή δραστικών μέτρων, κάνοντας λόγο για «υστερία» των ΜΜΕ για τον κορωνοϊό και για «μικρή γρίπη». Αυτήν τη φορά, σε τηλεοπτική συνέντευξη, επιχείρησε ξανά να υποβαθμίσει τους κινδύνους της πανδημίας. Και επιτέθηκε σε τοπικούς κυβερνήτες, όπως αυτοί του του Ρίο ντε Τζανέιρο και του Σάο Πάολο, που κάλεσαν τους πολίτες να μείνουν στο σπίτι, επιβάλλοντας καραντίνα.

«Ο κόσμος σύντομα θα δει ότι ξεγελάστηκε από αυτούς τους κυβερνήτες και από μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ σε ό,τι αφορά τον κορωνοϊό» υποστήριξε ο Μπολσονάρου, παρότι στη Βραζιλία ήδη 25 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έφτασαν τα 1.546.

Για έκτη συνεχόμενη νύχτα, πολίτες βγήκαν στα μπαλκόνια χτυπώντας κατσαρόλες, διαμαρτυρόμενοι για τη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού. Ο Μπολσονάρου όμως έκανε λόγο για «συνωμοσία» για την ανατροπή του, με τη στήριξη των ΜΜΕ.

«Είναι μια ξεδιάντροπη καμπάνια, μια κολοσσιαία και παράλογη καμπάνια ενάντια στον αρχηγό του κράτους. Θέλουν να με αναγκάσουν να φύγω με όποιον τρόπο είναι δυνατό» υποστήριξε ο Πρόεδρος της χώρας.

Δυσαρεστημένοι οι πολίτες

Πάντως, δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν τη Δευτέρα καταγράφουν μεγάλη δυσαρέσκεια για τη στάση του Ζαΐχ Μπολσονάρου απέναντι στον κορωνοϊό. Το 48% των ερωτηθέντων στο Σάο Πάολο θεωρούν τη διακυβέρνησή του κακή ή φρικτή, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Ibope.

Επιπλέον, το 51% των ευκατάστατων Βραζιλιάνων και το 46% εκείνων με πανεπιστημιακή μόρφωση δεν είναι ικανοποιημένοι με τη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού από τον Μπολσονάρου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Datafolha.

Η Ελιάνε Καντανιέντε, αρθρογράφος της εφημερίδας «Estado de Sao Paulo», αναγνωρίζει ότι υπάρχουν ακόμη πολλοί υποστηρικτές του Προέδρου, άλλοι όμως βλέπουν πιο ξεκάθαρα την κατάσταση.

«Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχουν ακόμη πολλοί bolsonaristas. Άλλοι όμως, που τον ψήφισαν, αλλά δεν είναι φανατικοί υποστηρικτές του, αρχίζουν να βλέπουν ξεκάθαρα ότι κάτι δεν πάει καλά και ότι ο Πρόεδρος ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν» ανέφερε, ενώ πρόσθεσε ότι αν σήμερα γίνονταν προεδρικές εκλογές (είναι προγραμματισμένες για το 2022), τότε θα υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να ηττηθεί ο Πρόεδρος.

Με πληροφορίες από τον Guardian

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Φειδίας Παναγιώτου δημοσίευσε τελικά τη συνέντευξη με τον Τατάρ: «Εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους τα τουρκικά στρατεύματα»

Διεθνή / Ο Φειδίας Παναγιώτου δημοσίευσε τελικά τη συνέντευξη με τον Τατάρ: «Εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους τα τουρκικά στρατεύματα»

Ο Ερσίν Τατάρ απαντά στις επικρίσεις για πλήρη εξάρτηση του από την Τουρκία και ισχυρίζεται πως η ύπαρξη του Κυπριακού οφείλεται στις «σφαγές» Τουρκοκυπρίων από Ελληνοκύπριους το 1963-1964
LIFO NEWSROOM
Σχέδιο Ισραήλ για μαζική μεταφορά Παλαιστινίων στη Ράφα – «Οδικός χάρτης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Διεθνή / Σχέδιο Ισραήλ για μαζική μεταφορά Παλαιστινίων στη Ράφα – «Οδικός χάρτης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Το Υπουργείο Άμυνας θέλει να μετατρέψει τα ερείπια της Ράφα σε «ανθρωπιστική πόλη» υπό στρατιωτικό έλεγχο – Νομικοί κάνουν λόγο για σχέδιο εγκλεισμού και εκτοπισμού ολόκληρου του πληθυσμού της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί - Στα 28 τα νεκρά παιδιά στο Camp Mystic

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί - Στα 28 τα νεκρά παιδιά στο Camp Mystic

Ιδιαίτερα τραγική από τις πλημμύρες στο Τέξας ήταν η κατάσταση στο Camp Mystic, μια κατασκήνωση χριστιανικής οργάνωσης για κορίτσια - Διαμαρτυρίες για την έλλειψη έγκαιρης ειδοποίησης - Εκκλήσεις για σύγχρονα συστήματα συναγερμού
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Πάνω από 80 νεκροί από ξαφνικές πλημμύρες στο Τέξας - Ανεπαρκείς ειδοποιήσεις, ανεπαρκές σύστημα προειδοποίησης και καθυστερημένη αντίδραση οδήγησαν σε τραγωδία στην πιο επιρρεπή σε πλημμύρες περιοχή των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

Διεθνή / Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

«Δεν είμαστε κυβερνήσεις. Είμαστε άνθρωποι που δρουν εκεί που οι θεσμοί έχουν αποτύχει. Δεν θα υποχωρήσουμε», αναφέρεται στην ανακοίνωση του διεθνή συνασπισμού Freedom Flotilla Coalition
LIFO NEWSROOM