Κοροναϊός: Στα 31 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα - Ανακοινώθηκαν άλλα 21

Κοροναϊός: Στα 31 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα - Ανακοινώθηκαν άλλα 21 Facebook Twitter
11

Στα 31 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα, όπως ανέφερε στη σημερινή ενημέρωση των ιατρικών συντακτών ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.


Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι τα νέα κρούσματα ήταν συνταξιδιώτες του 66χρονου που είχαν ταξιδέψει στο Ισραήλ: «Στην Αχαΐα αναγνωρίστηκε περίπτωση της νόσου σε μια ομάδα εκδρομέων Προσκυνηματικής εκδρομής από τους Αγίους Τόπους. Η ομάδα επέστρεψε στις 27 Φεβρουαρίου όταν και το Ισραήλ δεν είχε επίσημο κρούσμα. Ο ιός μεταδίδεται εύκολα. Δεν έχει δυο ποικιλίες όπως ακούγεται. Μεταδίδεται και από άτομα με ελαφρά συμπτώματα» σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «εξετάζονται πάνω από 400 άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή με τους συγκεκριμένους εκδομείς». 

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόρδας,τρία από τα 21 νέα κρούσματα νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση σε απομόνωση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, άλλα έξι νοσηλεύονται με ηπιότερα συμπτώματα επίσης στο Ρίο. Τα υπόλοιπα, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι καλά στην υγεία τους και βρίσκονται σε κατ'οίκον απομόνωση.  

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας σημείωσε ότι «τις επόμενες εβδομάδες αναμένουμε σημαντική αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων στην Ελλάδα». Συνέστησε δε, στα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες «να αποφύγουν τα ταξίδια σε χώρες με πολλά κρούσματα και μετάδοση».

Σήμερα το πρωί ανακοινώθηκε το δέκατο επιβεβαιωμένο κρούσμα, μία Ελληνίδα, στενή επαφή του ένατου επιβεβαιωμένου κρούσματος, μέλος της ταξιδιωτικής ομάδας σε Ισραήλ και Αίγυπτο. Η ασθενής είναι σε πολύ καλή κατάσταση, η επιτήρηση της υγείας της συνεχίζεται και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο αναφοράς της Πάτρας. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

«Όπως όλες τις επιδημίες η επιδημία του φόβου είναι η χειρότερη. Χρειάζεται ψυχραιμία από όλους μας και να μην σπείρουμε επιδημία πανικού. Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα ο κίνδυνος εξάρσεως του ιού είναι υψηλός. Ειδικά από άτομα που επιστρέφουν από πληττόμενες περιοχές», ανέφερε επίσης ο κ. Τσιόδρας. Ενώ σε μία συνολική αποτίμηση έκανε λόγο για «96.000 κρούσματα σε 80 χώρες του κόσμου».

Ελλάδα
11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο πλευρό των αγροτών η περιβαλλοντική οργάνωση «Καλλιστώ»

Ελλάδα / Στο πλευρό των αγροτών η περιβαλλοντική οργάνωση «Καλλιστώ»

Η «Καλλιστώ» καλεί την πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και να στηρίξει ουσιαστικά την αναγέννηση της υπαίθρου, με πολιτικές που θα ενισχύουν τόσο τις τοπικές κοινωνίες όσο και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος
LIFO NEWSROOM
Νεκρό παιδί στη Ζάκυνθο: «Είδα τον πατέρα με αίματα, το σκυλί θα μας έτρωγε όλους», λέει ο πρόεδρος Αγίου Λέοντα

Ελλάδα / Νεκρό παιδί στη Ζάκυνθο: «Είδα τον πατέρα με αίματα, το σκυλί θα μας έτρωγε όλους» λέει ο πρόεδρος Αγίου Λέοντα

Ο πρόεδρος της κοινότητας ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν στο σπίτι της οικογένειας και περιέγραψε τι συνέβη μετά την επίθεση του σκύλου στο παιδί
LIFO NEWSROOM