ΗΠΑ: 5χρονος έβγαλε την αδελφή του από το σπίτι που έπιασε φωτιά, γύρισε και για τον σκύλο

ΗΠΑ: 5χρονος έβγαλε την αδελφή του από το σπίτι που έπιασε φωτιά, γύρισε και για τον σκύλο Facebook Twitter
Ο 5χρονος Νόα έδειξε ψυχραιμία επαγγελματία πυροσβέστη (Πηγή φωτό Facebook)
1

Ένας πεντάχρονος στην Τζόρτζια έδειξε τέτοια ψυχραιμία όταν έπιασε φωτιά το σπίτι του, που έσωσε όλη την οικογένειά του. Και τώρα, θα βραβευθεί από την πυροσβεστική σαν να ήταν επαγγελματίας διασώστης.


Ο Νόα Γουντς ξύπνησε από τις φλόγες και τον καπνό στον δωμάτιό του, το βράδυ της περασμένης Κυριακής. Οι γρήγορες αντιδράσεις του αποδείχθηκαν σωτήριες για την αδελφή του και την υπόλοιπη οικογένειά του. Ο 5χρονος αρχικά άρπαξε την 2χρονη αδελφή του- με την οποία κοιμούνται στο ίδιο δωμάτιο- και την έβγαλε έξω, από το παράθυρο.


Όμως, ο μικρός ήρωας επέστρεψε στο δωμάτιο- όπου ξέσπασε η φωτιά από βραχυκύκλωμα σε πρίζα- για να σώσει και τον σκύλο. Αμέσως έτρεξε στο διπλανό σπίτι, που μένει ο θείος του και μαζί κατάφεραν να ειδοποιήσουν τα άλλα επτά μέλη της οικογένειας. Όλοι κατάφεραν να βγουν με ασφάλεια από το σπίτι.


«Έχουμε ξαναδεί παιδιά να ειδοποιούν τις οικογένειές τους. Αλλά το ότι ένας 5χρονος έκανε αυτό... είναι πραγματικά ασυνήθιστο», δήλωσε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της περιοχής. Ο 5χρονος και άλλα τέσσερα μέλη της οικογένειάς του δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες για μικρά εγκαύματα και εισπνοή καπνού. Τώρα, ο Νόα θα τιμηθεί για τον ηρωισμό του. Θα γίνει επίτιμος πυροσβέστης, αλλά θα του απονεμηθεί και βραβείο που παίρνουν οι επαγγελματίες διασώστες.


Με πληροφορίες από το CNN

 

 

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βόρεια Κορέα απαγόρευσε την είσοδο ξένων τουριστών στο πολυδιαφημισμένο θέρετρο

Διεθνή / Η Βόρεια Κορέα απαγόρευσε την είσοδο ξένων τουριστών στο πολυδιαφημισμένο θέρετρο

Αιφνιδιαστική απαγόρευση εισόδου για αλλοδαπούς στο παραθαλάσσιο συγκρότημα που ο Κιμ Γιονγκ Ουν χαρακτήρισε «μεγάλη επιτυχία» - Εκτιμήσεις για αντίδραση σε ρωσικό ρεπορτάζ που εξέθεσε την επιτηδευμένη εικόνα του θερέτρου
LIFO NEWSROOM
Από το Παρίσι στον Νέο Δελχί: Πώς η Ινδία κατάφερε να γίνει υπερδύναμη στις τηγανητές πατάτες

Διεθνή / Από το Παρίσι στο Νέο Δελχί: Πώς η Ινδία κατάφερε να γίνει υπερδύναμη στις τηγανητές πατάτες

Μόνο τον Φεβρουάριο, οι εξαγωγές προτηγανισμένης πατάτας από την Ινδία ξεπέρασαν τις 20.000 τόνους σε έναν μήνα. Σε ετήσια βάση, εξήγαγε 181.773 τόνους, σημειώνοντας αύξηση 45% σε σχέση με πέρυσι.
LIFO NEWSROOM
Οι απειλές Τραμπ κατά Μέρντοχ για τις ευχές στον Έπσταϊν: «Του είπα να μην δημοσιεύσει fake story, αλλά το έκανε»

Διεθνή / Οι απειλές Τραμπ κατά Μέρντοχ για τις ευχές στον Έπσταϊν: «Του είπα να μην δημοσιεύσει fake story, αλλά το έκανε»

Ο Τραμπ εξοργίστηκε με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Wall Street Journal για τις ευχές του με σεξουαλικά υπονοούμενα προς τον Έπσταϊν και τώρα απειλεί με μηνύσεις
LIFO NEWSROOM
«Κόβεται» το The Late Show με τον Στίβεν Κόλμπερτ: Αντιδράσεις για την απόφαση

Διεθνή / «Κόβεται» το The Late Show με τον Στίβεν Κόλμπερτ: Αντιδράσεις για την απόφαση

Ο Κόλμπερτ είναι σφοδρός επικριτής του Τραμπ, ενώ το δίκτυο μόλις συμβιβάστηκε εξωδικαστικά με τον Αμερικανό πρόεδρο και βρίσκεται σε διαδικασία μεταβίβασης - Η απόφαση «είναι καθαρά οικονομική» και δεν έχει σχέση με το περιεχόμενο της εκπομπής, ισχυρίζεται το CBS 
LIFO NEWSROOM
Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

Διεθνή / Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

«Το Ισραήλ λυπάται βαθύτατα που μια άστοχη βολή χτύπησε την εκκλησία της Αγίας Οικογένειας στη Γάζα. Κάθε αθώα ζωή που χάνεται είναι μια τραγωδία», δήλωσε το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια