ΗΠΑ: 5χρονος έβγαλε την αδελφή του από το σπίτι που έπιασε φωτιά, γύρισε και για τον σκύλο

ΗΠΑ: 5χρονος έβγαλε την αδελφή του από το σπίτι που έπιασε φωτιά, γύρισε και για τον σκύλο Facebook Twitter
Ο 5χρονος Νόα έδειξε ψυχραιμία επαγγελματία πυροσβέστη (Πηγή φωτό Facebook)
1

Ένας πεντάχρονος στην Τζόρτζια έδειξε τέτοια ψυχραιμία όταν έπιασε φωτιά το σπίτι του, που έσωσε όλη την οικογένειά του. Και τώρα, θα βραβευθεί από την πυροσβεστική σαν να ήταν επαγγελματίας διασώστης.


Ο Νόα Γουντς ξύπνησε από τις φλόγες και τον καπνό στον δωμάτιό του, το βράδυ της περασμένης Κυριακής. Οι γρήγορες αντιδράσεις του αποδείχθηκαν σωτήριες για την αδελφή του και την υπόλοιπη οικογένειά του. Ο 5χρονος αρχικά άρπαξε την 2χρονη αδελφή του- με την οποία κοιμούνται στο ίδιο δωμάτιο- και την έβγαλε έξω, από το παράθυρο.


Όμως, ο μικρός ήρωας επέστρεψε στο δωμάτιο- όπου ξέσπασε η φωτιά από βραχυκύκλωμα σε πρίζα- για να σώσει και τον σκύλο. Αμέσως έτρεξε στο διπλανό σπίτι, που μένει ο θείος του και μαζί κατάφεραν να ειδοποιήσουν τα άλλα επτά μέλη της οικογένειας. Όλοι κατάφεραν να βγουν με ασφάλεια από το σπίτι.


«Έχουμε ξαναδεί παιδιά να ειδοποιούν τις οικογένειές τους. Αλλά το ότι ένας 5χρονος έκανε αυτό... είναι πραγματικά ασυνήθιστο», δήλωσε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της περιοχής. Ο 5χρονος και άλλα τέσσερα μέλη της οικογένειάς του δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες για μικρά εγκαύματα και εισπνοή καπνού. Τώρα, ο Νόα θα τιμηθεί για τον ηρωισμό του. Θα γίνει επίτιμος πυροσβέστης, αλλά θα του απονεμηθεί και βραβείο που παίρνουν οι επαγγελματίες διασώστες.


Με πληροφορίες από το CNN

 

 

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM
Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του -

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του - «Διαφωνούσα μαζί του»

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν πατέρας, σύζυγος και άνθρωπος με πίστη, και ελπίζω πως, ό,τι κι αν σημαίνει η σύνδεση με τον Θεό, να την ένιωσε εκείνη τη στιγμή.»
LIFO NEWSROOM
Η βία εις βάρος των διεμφυλικών έχει αυξηθεί στην ΕΕ από το 2019

Διεθνή / Η βία εις βάρος των διεμφυλικών ατόμων έχει αυξηθεί στην ΕΕ από το 2019

Eυρήματα από νέα έρευνα της FRA αποκαλύπτουν ραγδαία αύξηση της βίας κατά διεμφυλικών στην ΕΕ και τα Δυτικά Βαλκάνια, με βασική αιτία την παραπληροφόρηση και την πολιτική ρητορική μίσους
LIFO NEWSROOM
Η αμερικανική δεξιά εργαλειοποιεί τη δολοφονία Κερκ για να επιτεθεί στην τρανς κοινότητα

Διεθνή / Η αμερικανική δεξιά εργαλειοποιεί τη δολοφονία Κερκ για να επιτεθεί στην τρανς κοινότητα

Από τις πρώτες ώρες μετά το χτύπημα, κύκλοι της αμερικανικής δεξιάς και μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα προσπάθησαν να συνδέσουν το έγκλημα με την τρανς κοινότητα
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ

σχόλια

1 σχόλια