Δημοσκόπηση: Οι μισοί Αμερικανοί θέλουν την καθαίρεση του Τραμπ

Δημοσκόπηση: Οι μισοί Αμερικανοί θέλουν την καθαίρεση του Τραμπ Facebook Twitter
Την καθαίρεση του Τραμπ θέλει το 51% των Αμερικανών (Πηγή φωτό EPA)
1

Η πλειονότητα των Αμερικανών θέλουν να καταδικάσει η Γερουσία τον Ντόναλντ Τραμπ και να τον απομακρύνει από τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του CNN.

Το 51% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι επιθυμούν την καταδίκη του Τραμπ από τη Γερουσία, καθαιρώντας τον από το προεδρικό αξίωμα, ενώ το 45% απάντησαν ότι δεν επιθυμούν την καθαίρεσή του.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στις 16-19 Ιανουαρίου και δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, παραμονή της δίκης του Τραμπ στη Γερουσία, που ξεκινά σήμερα. Πρόκειται για την πρώτη τηλεφωνική δημοσκόπηση σε εθνικό επίπεδο, από τη στιγμή που τα άρθρα της παραπομπής τους Τραμπ εστάλησαν από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στη Γερουσία.


Σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες σε βάρος του, το 58% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι ο Τραμπ έκανε κατάχρηση εξουσίας για να αποκομίσει όφελος ενώ το 57% εκτιμά ότι πράγματι ο πρόεδρος παρεμπόδισε τη Βουλή των Αντιπροσώπων, στη διενέργεια της έρευνας για την παραπομπή του.

Με πληροφορίες από το CNN

 

 

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

RYANAIR

Διεθνή / Ο CEO της Ryanair ζήτησε «συγγνώμη» που συνέκρινε ανταγωνίστριες αεροπορικές εταιρείες με «βιαστές»

«Συνειδητοποίησα ότι η λέξη που χρησιμοποίησα με τόση άνεση προκάλεσε αναστάτωση και προσέβαλε πολλούς ανθρώπους, ιδίως τα θύματα και τις επιζήσασες», δήλωσε ο Μάικλ Ο'Λίρι
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Διεθνή / O Τραμπ αναζητά λύσεις για να πείσει τον Πούτιν να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ένα νέο αμερικανικό νομοσχέδιο για την επιβολή κυρώσεων έχει στόχο να πιέσει τον Ρώσο πρόεδρο να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ωστόσο, ο Τραμπ επιμένει σε μια διαφορετική προσέγγιση
THE LIFO TEAM
ΘΕΟΥΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Διεθνή / Θέουτα: Ξεκίνησε η επιχείρηση της αστυνομίας για τη μεταφορά μεταναστών από τις παραλίες

Οι περισσότεροι από τους 72.000 μετανάστες που πέρασαν τα σύνορα από το Μαρόκο τον Ιούλιο έχουν επιστρέψει, ωστόσο εκτιμάται ότι περισσότεροι από 13.000 παραμένουν στον ισπανικό θύλακα
THE LIFO TEAM