Το ιταλικό δικαστήριο επικύρωσε την απελευθέρωση της Καρόλα Ρακέτε

Το ιταλικό δικαστήριο επικύρωσε την απελευθέρωση της Καρόλα Ρακέτε Facebook Twitter
0

Δικαστήριο επιβεβαιώνει την απελευθέρωση της καπετάνισσας Καρόλα Ρακέτε που είχε αποβιβάσει 40 μετανάστες στη Λαμπεντούζα αψηφώντας την απαγόρευση των αρχών.

Το ιταλικό Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο επικύρωσε σήμερα την απελευθέρωση τον περασμένο Ιούλιο της Καρόλα Ρακέτε, της Γερμανίδας καπετάνισσας του πλοίου ανθρωπιστικών διασώσεων Sea-Watch 3 που προσέγγισε, παρά την απαγόρευση των ιταλικών αρχών, το μικρό νησί Λαμπεντούζα μεταφέροντας 40 μετανάστες.

Απορρίπτοντας την προσφυγή που είχε καταθέσει η εισαγγελία μετά την απελευθέρωση της Καρόλα Ρακέτε, το δικαστήριο έλαβε μια απόφαση «συνεπή τόσο από θεσμική όσο και νομική άποψη», δήλωσε ο δικηγόρος της Αλεσάντρο Γκαμπερίνι, εκφράζοντας τη «μεγάλη ικανοποίησή» του, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AGI.

Το δικαστήριο θα παρουσιάσει το σκεπτικό του μέσα σε 30 ημέρες.

Η νεαρή Γερμανίδα είχε οδηγήσει το πλοίο στα τέλη Ιουνίου στο μικρό νησί Λαμπεντούζα αψηφώντας την απαγόρευση των ιταλικών αρχών και είχε κατηγορηθεί ότι επιχείρησε έναν επικίνδυνο ελιγμό εναντίον ενός σκάφους της οικονομικής αστυνομίας που είχε σκοπό να εμποδίσει την είσοδό του στο λιμάνι.

Είχε καταδικαστεί σε περιορισμό κατ΄οίκον και ένας δικαστής είχε αποφασίσει στις αρχές Ιουλίου να αφεθεί ελεύθερη εκτιμώντας πως η νεαρή γυναίκα έπραξε απλώς το καθήκον της σώζοντας ανθρώπινες ζωές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM
Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του -

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του - «Διαφωνούσα μαζί του»

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν πατέρας, σύζυγος και άνθρωπος με πίστη, και ελπίζω πως, ό,τι κι αν σημαίνει η σύνδεση με τον Θεό, να την ένιωσε εκείνη τη στιγμή.»
LIFO NEWSROOM
Η βία εις βάρος των διεμφυλικών έχει αυξηθεί στην ΕΕ από το 2019

Διεθνή / Η βία εις βάρος των διεμφυλικών ατόμων έχει αυξηθεί στην ΕΕ από το 2019

Eυρήματα από νέα έρευνα της FRA αποκαλύπτουν ραγδαία αύξηση της βίας κατά διεμφυλικών στην ΕΕ και τα Δυτικά Βαλκάνια, με βασική αιτία την παραπληροφόρηση και την πολιτική ρητορική μίσους
LIFO NEWSROOM