Το ιταλικό δικαστήριο επικύρωσε την απελευθέρωση της Καρόλα Ρακέτε

Το ιταλικό δικαστήριο επικύρωσε την απελευθέρωση της Καρόλα Ρακέτε Facebook Twitter
0

Δικαστήριο επιβεβαιώνει την απελευθέρωση της καπετάνισσας Καρόλα Ρακέτε που είχε αποβιβάσει 40 μετανάστες στη Λαμπεντούζα αψηφώντας την απαγόρευση των αρχών.

Το ιταλικό Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο επικύρωσε σήμερα την απελευθέρωση τον περασμένο Ιούλιο της Καρόλα Ρακέτε, της Γερμανίδας καπετάνισσας του πλοίου ανθρωπιστικών διασώσεων Sea-Watch 3 που προσέγγισε, παρά την απαγόρευση των ιταλικών αρχών, το μικρό νησί Λαμπεντούζα μεταφέροντας 40 μετανάστες.

Απορρίπτοντας την προσφυγή που είχε καταθέσει η εισαγγελία μετά την απελευθέρωση της Καρόλα Ρακέτε, το δικαστήριο έλαβε μια απόφαση «συνεπή τόσο από θεσμική όσο και νομική άποψη», δήλωσε ο δικηγόρος της Αλεσάντρο Γκαμπερίνι, εκφράζοντας τη «μεγάλη ικανοποίησή» του, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AGI.

Το δικαστήριο θα παρουσιάσει το σκεπτικό του μέσα σε 30 ημέρες.

Η νεαρή Γερμανίδα είχε οδηγήσει το πλοίο στα τέλη Ιουνίου στο μικρό νησί Λαμπεντούζα αψηφώντας την απαγόρευση των ιταλικών αρχών και είχε κατηγορηθεί ότι επιχείρησε έναν επικίνδυνο ελιγμό εναντίον ενός σκάφους της οικονομικής αστυνομίας που είχε σκοπό να εμποδίσει την είσοδό του στο λιμάνι.

Είχε καταδικαστεί σε περιορισμό κατ΄οίκον και ένας δικαστής είχε αποφασίσει στις αρχές Ιουλίου να αφεθεί ελεύθερη εκτιμώντας πως η νεαρή γυναίκα έπραξε απλώς το καθήκον της σώζοντας ανθρώπινες ζωές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βόρεια Κορέα απαγόρευσε την είσοδο ξένων τουριστών στο πολυδιαφημισμένο θέρετρο

Διεθνή / Η Βόρεια Κορέα απαγόρευσε την είσοδο ξένων τουριστών στο πολυδιαφημισμένο θέρετρο

Αιφνιδιαστική απαγόρευση εισόδου για αλλοδαπούς στο παραθαλάσσιο συγκρότημα που ο Κιμ Γιονγκ Ουν χαρακτήρισε «μεγάλη επιτυχία» - Εκτιμήσεις για αντίδραση σε ρωσικό ρεπορτάζ που εξέθεσε την επιτηδευμένη εικόνα του θερέτρου
LIFO NEWSROOM
Από το Παρίσι στον Νέο Δελχί: Πώς η Ινδία κατάφερε να γίνει υπερδύναμη στις τηγανητές πατάτες

Διεθνή / Από το Παρίσι στο Νέο Δελχί: Πώς η Ινδία κατάφερε να γίνει υπερδύναμη στις τηγανητές πατάτες

Μόνο τον Φεβρουάριο, οι εξαγωγές προτηγανισμένης πατάτας από την Ινδία ξεπέρασαν τις 20.000 τόνους σε έναν μήνα. Σε ετήσια βάση, εξήγαγε 181.773 τόνους, σημειώνοντας αύξηση 45% σε σχέση με πέρυσι.
LIFO NEWSROOM
Οι απειλές Τραμπ κατά Μέρντοχ για τις ευχές στον Έπσταϊν: «Του είπα να μην δημοσιεύσει fake story, αλλά το έκανε»

Διεθνή / Οι απειλές Τραμπ κατά Μέρντοχ για τις ευχές στον Έπσταϊν: «Του είπα να μην δημοσιεύσει fake story, αλλά το έκανε»

Ο Τραμπ εξοργίστηκε με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Wall Street Journal για τις ευχές του με σεξουαλικά υπονοούμενα προς τον Έπσταϊν και τώρα απειλεί με μηνύσεις
LIFO NEWSROOM
«Κόβεται» το The Late Show με τον Στίβεν Κόλμπερτ: Αντιδράσεις για την απόφαση

Διεθνή / «Κόβεται» το The Late Show με τον Στίβεν Κόλμπερτ: Αντιδράσεις για την απόφαση

Ο Κόλμπερτ είναι σφοδρός επικριτής του Τραμπ, ενώ το δίκτυο μόλις συμβιβάστηκε εξωδικαστικά με τον Αμερικανό πρόεδρο και βρίσκεται σε διαδικασία μεταβίβασης - Η απόφαση «είναι καθαρά οικονομική» και δεν έχει σχέση με το περιεχόμενο της εκπομπής, ισχυρίζεται το CBS 
LIFO NEWSROOM
Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

Διεθνή / Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

«Το Ισραήλ λυπάται βαθύτατα που μια άστοχη βολή χτύπησε την εκκλησία της Αγίας Οικογένειας στη Γάζα. Κάθε αθώα ζωή που χάνεται είναι μια τραγωδία», δήλωσε το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου
LIFO NEWSROOM