Ποινή φυλάκισης με αναστολή στον Κασιδιάρη

Ποινή φυλάκισης με αναστολή στον Κασιδιάρη Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
1

Ποινή φυλάκισης 4 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο στον Ηλία Κασιδιάρη για υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμισης του πρώην στελέχους του κόμματος και μάρτυρα κατηγορίας στην δίκη για την εγκληματική οργάνωση Ηλία Σταύρου.

Συγκατηγορούμενος του κ. Κασιδιάρη στην υπόθεση, μετά από μήνυση που είχε καταθέσει ο Η. Σταύρου, ήταν και ο αρχηγός του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος ο οποίος ωστόσο κρίθηκε αθώος από το δικαστήριο. Η μήνυση του πρώην στελέχους της Χρυσής Αυγής αφορά αναρτήσεις σε βάρος του, στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής το 2014 και αφού ο μηνυτής είχε καταθέσει στοιχεία για το κόμμα στην ανακριτική διαδικασία που ερευνούσε την δράση εγκληματικής οργάνωσης. Οι επίμαχες αναρτήσεις προέβαιναν σε χαρακτηρισμούς σε βάρος του κ. Σταύρου, για τους οποίους το δικαστήριο σήμερα μετέτρεψε την κατηγορία από συκοφαντική δυσφήμιση σε εξύβριση και έπαυσε την ποινική δίωξη λόγω παραγραφής.

Η καταδίκη του κ. Κασιδιάρη αφορά ανάρτηση για περιστατικό στην Βουλή, σύμφωνα με την οποία ο Ηλίας Σταύρου φέρεται να είχε επιτεθεί στον κουρέα. Το δικαστήριο δέχθηκε πως η ανάρτηση είχε συκοφαντικό περιεχόμενο καθώς δεν αποδείχθηκε το συμβάν στην Βουλή. Η απόφαση για την αθώωση του Νίκου Μιχαλολιάκου ελήφθη καθώς το επίμαχο διάστημα βρισκόταν προσωρινά κρατούμενος και έτσι δεν αποδείχθηκε πως γνώριζε τις επίδικες αναρτήσεις. Η υπεράσπιση και των δύο κατηγορουμένων ισχυρίστηκε στο δικαστήριο πως δεν είχαν την διαχείριση της ιστοσελίδας και πως ανήκε σε τρίτο πρόσωπο, ο οποίος εμφανιζόταν ως σχεδιαστής της.

Ο μηνυτής κατέθεσε σήμερα πως για να ανέβει οποιοδήποτε άρθρο στην ιστοσελίδα έπρεπε να έχει έγκριση από τον κ. Κασιδιάρη και πως για κάθε ανάρτηση είχε πλήρη γνώση ο κ. Μιχαλολιάκος ο οποίος «χάραζε την γραμμή».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ

Πολιτική / Μητσοτάκης για ενεργειακή κρίση: «Καμία χώρα δεν είναι Γαλατικό Χωριό μακριά από την παγκόσμια καταιγίδα»

«Αυτός ο χειμώνας θα είναι δύσκολος, κάθε ένταση και χτύπημα σε Ορμούζ και Ουκρανία δημιουργούν μια μεγάλη αναταραχή και ένα σπιράλ αυξήσεων σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο, διεθνή πληθωρισμό και υψηλό κόστος ζωής» τόνισε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

Πολιτική / Αλέξης Τσίπρας: «Δεν είναι αντίπαλός μου ο Ανδρουλάκης, αλλά ο Μητσοτάκης»

«Σέβομαι το ΠΑΣΟΚ, όπως σέβομαι και το ΚΚΕ, όπως σέβομαι και τον ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να διατηρήσει την παρουσία του. Δεν επιτέθηκα εγώ να τους ξεκληρίσω, να τους διαλύσω» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας
THE LIFO TEAM
ΚΙΜΠΕΡΛΙ ΓΚΙΛΦΟΙΛ ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΥΡΩΠΗ

Πολιτική / Απάντηση Γκίλφοϊλ στη Wall Street Journal: «Τα ταξίδια της στην Ευρώπη έγιναν με οδηγίες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ»

Οι νομικοί της εκπρόσωποι χαρακτήρισαν «παραπλανητικές τις αναφορές της Wall Street Journal» - «Ο Έρικ Ντίτερς οφείλει στην πρέσβειρα Κίμπερλι Γκίλφοϊλ περίπου 150.000 δολάρια» αναφέρουν στην ίδια δήλωσή τους
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια