Σαλβίνι για Συρία: Ζητά να σταματήσουν οι χρηματοδοτήσεις στην Τουρκία - «Είναι γενοκτονία»

Σαλβίνι για Συρία: Ζητά να σταματήσουν οι χρηματοδοτήσεις στην Τουρκία - «Είναι γενοκτονία» Facebook Twitter
EPA
0

Τον τερματισμό κάθε χρηματικής βοήθειας προς την Τουρκία από την ΕΕ ζητά ο ηγέτης της Λέγκας και πρώην υπουργός Εσωτερικών της ιταλικής κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι, σχολιάζοντας την εισβολή στη Συρία

Σε παρέμβασή του σε εκπομπή στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Rai3, ο Σαλβίνι υποστήριξε πως «δεν φθάνουν οι εκκλήσεις, θα πρέπει να διαγραφεί όποια υπόθεση για ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ» και ζήτησε «να σταματήσουν οι ευρωπαϊκές και ιταλικές χρηματοδοτήσεις στην Τουρκία».

Αναφερόμενος στο ζήτημα του προσφυγικού, ενός ζητήματος που η στάση του -εναντίον της υποδοχής των μεταναστών και υπέρ του κλεισίματος των λιμανιών και των συνόρων της Ιταλίας- είχε έως πρότινος προκαλέσει μεγάλη πολεμική εντός της ΕΕ, ο Σαλβίνι σημείωσε ότι «δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε στον εκβιασμό της Τουρκίας με τους μετανάστες, η Ευρώπη θα πρέπει να υπερασπιστεί τα σύνορά της».

Ο ακροδεξιός ηγέτης τόνισε, επίσης, πως «πριν έναν αιώνα είχαμε τη σφαγή, τη γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους, την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Αυτό κάλλιστα μπορεί να συγκριθεί με ό,τι συμβαίνει σήμερα, βάζοντας στη θέση των Αρμενίων τους Κούρδους».

Στη συνέχεια, ο ηγέτης της Λέγκας διεμήνυσε: «Εάν αυτή η κυβέρνηση φέρει ένα έγγραφο επαρκές, που θα σταματά τη χρηματοδότηση και την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρώπη, εγώ θα το ψηφίσω. Πρέπει να σταματήσουμε τις ιταλικές κι ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις στην Τουρκία».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Χονγκ Κονγκ ανοίγει τις πόρτες στους ξένους φοιτητές που διώχνει από το Χάρβαρντ ο Τραμπ

Διεθνή / Το Χονγκ Κονγκ ανοίγει τις πόρτες στους ξένους φοιτητές που διώχνει από το Χάρβαρντ ο Τραμπ

Το Πεκίνο καταδίκασε την «πολιτικοποίηση της εκπαιδευτικής συνεργασίας», προσθέτοντας ότι η κίνηση της Ουάσινγκτον θα «βλάψει μόνο την εικόνα και το διεθνές κύρος των ΗΠΑ»
LIFO NEWSROOM
Blackout στη νοτιοανατολική Γαλλία: Διακόπηκαν οι προβολές στο Φεστιβάλ Καννών

Διεθνή / Blackout στη νοτιοανατολική Γαλλία: Διακόπηκαν οι προβολές στο Φεστιβάλ Καννών

Το γεγονός έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για το Φεστιβάλ Καννών, το οποίο διανύει την πιο πυκνή φάση του με πολυαναμενόμενες προβολές, συνεντεύξεις τύπου και επίσημες παρουσιάσεις να έχουν προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο
LIFO NEWSROOM