Ο πρίγκιπας Χάρι μήνυσε Sun και Daily Mirror - Τις κατηγορεί για τηλεφωνικές υποκλοπές

Ο πρίγκιπας Χάρι μήνυσε Sun και Daily Mirror - Τις κατηγορεί για τηλεφωνικές υποκλοπές Facebook Twitter
0

Ο πρίγκιπας Χάρι κίνησε νομικές διαδικασίες εναντίον της Daily Mirror και της The Sun, κατηγορώντας τις Βρετανικές εφημερίδες για τηλεφωνικές υποκλοπές.

Η κίνηση αυτή έγινε γνωστή λίγες μέρες μετά την εκτενή και βαθιά προσωπική δήλωση του πρίγκιπα Χάρι σχετικά με το πώς τα βρετανικά Μέσα αντιμετωπίζουν τη σύζυγό του, Μέγκαν Μαρκλ. «Έχασα τη μητέρα μου και τώρα βλέπω τη γυναίκα μου να πέφτει θύμα τους», ανέφερε πριν από λίγες μέρες ο Δούκας του Σάσεξ.

Η αστυνομία του παλατιού του Μπάκιγχαμ επιβεβαίωσε ότι έχει προχωρήσει η διαδικασία που αφορά, συγκεκριμένα, υποκλοπή τηλεφωνικών μηνυμάτων. Το γεγονός επιβεβαίωσαν και τα Μέσα. Ωστόσο δεν έγιναν γνωστά περισσότερα για τα καταγγελλόμενα συμβάντα πέρα του ότι την υπόθεση έχει αναλάβει η Clintons, μία νομική εταιρεία που έχει ασχοληθεί με ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν. 

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο Guardian, οι διαδικασίες εναντίον της Daily Mirror και της The Sun που κίνησε ο πρίγκιπας Χάρι, ίσως αφορούν παλιότερες υποθέσεις. Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του 2000, ο πρίγκιπας Χάρι και ο αδερφός του, πρίγκιπας Γουίλιαμ, βρέθηκαν στο επίκεντρο καταγγελιών για υποκλοπές όταν έγινε γνωστό πως δημοσιογράφοι των βρετανικών ταμπλόιντ είχαν πρόσβαση στα ηχητικά μηνύματα δημοσίων προσώπων για να βρίσκουν θέματα. 

Οι δικαστικές διαδικασίες κινήθηκαν μέρες πριν η Μέγκαν Μαρκλ γνωστοποίησει ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον της Mail on Sunday, κατηγορώντας της ότι δημοσίευσε παράνομα μια ιδιωτική επιστολή της.

Μέχρι αυτή τη στιγμή οι εκπρόσωποι του πρίγκιπα Χάρι δεν έχουν σχολιάσει το γεγονός. Σύμφωνα με τον Guardian η απόφαση της Μαρκλ να μηνύσει τον εκδότη της Mail on Sunday σηματοδοτεί για πολλούς μία σημαντική στροφή στον τρόπο που το ζευγάρι αντιμετωπίζει τα ζητήματα που άπτονται της ιδιωτικότητάς τους. 

Με πληροφορίες από Independent/Guardian

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Tι να δείτε στα σινεμά το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Πολιτισμός / Tι να δείτε στα σινεμά το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Από την πρώτη κινηματογραφική εξόρμηση του πράκτορα 007 στη θριλερική διαδικασία εκλογής νέου Πάπα στο «Κονκλάβιο» κι από τη δοκιμασμένη χιτσκοκική συνταγή του «Man who knew too Much» στην συναρπαστική αγωνιστική δράση του «F1: The Movie», μερικές επιλογές για όσους αποφάσισαν να περάσουν την αργία στο Κλεινόν Άστυ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Χίος: Μικρές φθορές από τη φωτιά στον ναό Αγίου Γεωργίου και στο Κάστρο της Βολισσού

Πολιτισμός / Χίος: Μικρές φθορές από τη φωτιά στον ναό Αγίου Γεωργίου και στο Κάστρο της Βολισσού

Στον Ναό Αγίου Γεωργίου Πραστειάς καταστράφηκε μεγάλο μέρος του εργοταξιακού εξοπλισμού στον προαύλιο χώρο, ενώ στο Κάστρο Βολισσού, ζημιές σημειώθηκαν στις υποδομές ανάδειξης 
LIFO NEWSROOM
Τι μάθαμε από την πολυαναμενόμενη συνέντευξη podcast της Τέιλορ Σουίφτ στον Τράβις Κέλσι

Πολιτισμός / Τι μάθαμε από την πολυαναμενόμενη συνέντευξη podcast της Τέιλορ Σουίφτ στον Τράβις Κέλσι

Περισσότεροι από 1,3 εκατομμύρια θεατές συντονίστηκαν ζωντανά για την εκπομπή, καθώς η Τέιλορ Σουίφτ μίλησε για τη σχέση της με τον Τράβις, τα «κρυμμένα στοιχεία» που ενσωματώνει στα τραγούδια της, αλλά και για την ενασχόλησή της με το... ψωμί
LIFO NEWSROOM
Kοσμοπολιτισμός, τρόμος και σκοτεινές αλληγορίες από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Kοσμοπολιτισμός, τρόμος και σκοτεινές αλληγορίες από αύριο στους κινηματογράφους

Οι επανεκδόσεις της πρώτης περιπέτειας του Τζέιμς Μποντ, του «Dr. No», και του εξαιρετικού ψυχολογικού θρίλερ του Ρόμαν Πολάνσκι «The Tenant» ξεχωρίζουν εύκολα από το πρόγραμμα της εβδομάδας του Δεκαπενταύγουστου.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Έντεκα χρόνια από την ημέρα που ο Ρόμπιν Γουίλιαμς έβαλε τέλος στη ζωή του

Πολιτισμός / Ρόμπιν Γουίλιαμς: 11 χρόνια από την ημέρα που έβαλε τέλος στη ζωή του

Το «θαλάσσιο τέρας με τα 50 πλοκάμια», όπως χαρακτήρισε η σύζυγός του τη σπάνια μορφή άνοιας που τον βασάνιζε, και το τελευταίο τους βράδυ, λίγο πριν ο ηθοποιός βάλει τέλος στη ζωή του
LIFO NEWSROOM