Γούντι Άλεν: «Έχω κάνει όλα όσα το κίνημα #MeToo θα ήθελε να πετύχει»

Γούντι Άλεν: «Έχω κάνει όλα όσα το κίνημα #MeToo θα ήθελε να πετύχει» Facebook Twitter
2

Εν όψει της πρεμιέρας της νέας του ταινίας στη Γαλλία, ο 83χρονος δημιουργός δηλώνει ότι στηρίζει το κίνημα #MeToo παρά τις κατηγορίες εναντίον του για σεξουαλική κακοποίηση από τη θετή του κόρη Ντίλαν Φάροου.

Τα σχόλια του υπέρ του κινήματος #MeToo έγιναν μια μέρα αφότου η Ντίλαν Φάροου, πουτον έχει κατηγορήσει επανειλημμένα ότι την κακοποίησε όταν ήταν παιδί, άσκησε έντονη κριτική στην Σκάρλετ Γιοχάνσον για τις δηλώσεις θερμής υποστήριξης προς τον σκηνοθέτη.

Μιλώντας στο France 24 πριν την παρισινή πρεμιέρα της νέας του ταινίας "A Rainy Day in New York", ο Άλεν ερωτήθηκε αν μετανιώνει για τη δήλωσή του το 2018 ότι όχι μόνο δεν έχει κάνει τίποτα μεμπτό αλλά θα έπρεπε ο ίδιος να είναι «η αφίσα του #MeToo κινήματος».

«Καθόλου», απάντησε. «Έχω συνεργαστεί με εκατοντάδες γυναίκες ηθοποιούς και καμιά ποτέ δεν εξέφρασε κανένα παράπονο. Ούτε μία. Επίσης ήμουν πάντα ένας από τους ελάχιστους εργοδότες που πλήρωναν την ίδια αμοιβή με τους άντρες στις γυναίκες. Έχω κάνει όλα όσα το κίνημα #MeToo θα ήθελε να πετύχει».

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, η Σκάρλετ Γιοχάνσον είχε δηλώσει πίστη στην αθωότητα του Γούντι Άλεν σε σχέση με τις κατηγορίες της Ντίλαν Φάροου εναντίον του, προσθέτοντας: «Τον αγαπώ τον Γούντι. Τον πιστεύω».
Την Πέμπτη όμως η Ντίλαν Φάροου αντέδρασε με δήλωσή της στη θερμή υποστήριξη του θετού πατέρα της από την ηθοποιό λέγοντας ότι «έχει πολύ δρόμο για να καταλάβει το ζήτημα στο οποίο αναφέρεται και τον άνθρωπο που υποστηρίζει».

Πολιτισμός
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάικλ Ντάγκλας: «Δεν έχω καμία πρόθεση να ξαναπαίξω – Έπρεπε να σταματήσω»

Πολιτισμός / Μάικλ Ντάγκλας: «Δεν έχω καμία πρόθεση να ξαναπαίξω – Έπρεπε να σταματήσω»

Ο 80χρονος ηθοποιός και παραγωγός δηλώνει ότι είναι ευτυχισμένος μακριά από το κινηματογραφικό πλατό, μετά από σχεδόν 60 χρόνια αδιάκοπης δουλειάς – «Μου αρκεί να βλέπω τη σύζυγό μου να παίζει»
LIFO NEWSROOM
Ανακαλύφθηκε αρχαία πόλη 3.500 ετών στο Περού: Το Peñico και ο μυστηριώδης πολιτισμός Caral

Πολιτισμός / Ανακαλύφθηκε αρχαία πόλη 3.500 ετών στο Περού: Το Peñico και ο μυστηριώδης πολιτισμός Caral

Αρχαιολόγοι εντόπισαν την αρχαία πόλη Peñico στη βόρεια επαρχία Barranca του Περού - Η ανακάλυψη αποκαλύπτει σημαντικά στοιχεία για τον πολιτισμό Caral, τον αρχαιότερο της Αμερικής, και τη σύνδεσή του με τις πρώιμες κοινωνίες των Άνδεων και του Αμαζονίου
LIFO NEWSROOM
Όζι Όζμπορν: Όλα όσα έγιναν στο μεγάλο φινάλε των Black Sabbath

Πολιτισμός / Όζι Όζμπορν: Όλα όσα έγιναν στο μεγάλο φινάλε των Black Sabbath

Η συναυλία «Back To The Beginning» χαρακτηρίστηκε ως η "τελευταία υπόκλιση" για τον άνθρωπο που θεωρείται ο «πατέρας» του heavy metal έπειτα από αρκετά χρόνια προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένης της νόσου του Πάρκινσον
LIFO NEWSROOM
Oasis: Η μεγάλη επιστροφή ως ύμνος στη βρετανική μουσική - Η αγκαλιά των αδελφών Γκάλαχερ επί σκηνής

Πολιτισμός / Oasis: Η μεγάλη επιστροφή ως ύμνος στη βρετανική μουσική - Η αγκαλιά των αδελφών Γκάλαχερ επί σκηνής

Το συγκρότημα επανενώθηκε επί σκηνής έπειτα από 16 χρόνια - Ένα σετ γεμάτο ύμνους της βρετανικής μουσικής, πάθος, χιούμορ και η αγκαλιά που περίμεναν όλοι
LIFO NEWSROOM
Αναλύθηκε το αρχαιότερο γονιδίωμα της Αρχαίας Αιγύπτου: Τι αποκαλύπτει για την καταγωγή των πρώτων Αιγυπτίων

Πολιτισμός / Αναλύθηκε το αρχαιότερο γονιδίωμα της Αρχαίας Αιγύπτου: Τι αποκαλύπτει για την καταγωγή των πρώτων Αιγυπτίων

Για πρώτη φορά, επιστήμονες κατόρθωσαν να αποκωδικοποιήσουν το πλήρες DNA ενός ανθρώπου που έζησε στις απαρχές της αιγυπτιακής πολιτισμικής ιστορίας, φέρνοντας στο φως εκπλήξεις για τις γενετικές καταβολές των πρώτων κατοίκων της κοιλάδας του Νείλου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ο φεμινισμός έχει σύγχυση. Δυσκολεύεται ακόμα και να περιγράψει τα πραγματικά περιστατικά. Πόσο δε μάλλον να προτείνει λύσεις.Και για να μη φανεί αυτό προς τα έξω γίνεται πιο ακραίος. Σε θέσεις, απόψεις και μέσα που χρησιμοποιεί. Για να μην φανεί αυτό γίνεται σταθερά αγωνιστικοτερος. Πιο "φωνακλαδικος".Δεν έχει καν συγκεκριμένους στόχους. Μόνο εκφράζει συναίσθημα. Καταδικάζει την πολιτική επιστήμη στην οχλοκρατια. Αυτός που συγκινεί περισσότερο τα πλήθη τα σπρώχνει εδώ κι εκεί κερδάει.Η λογική βγαίνει από το παράθυρο. Και για να γίνει αυτό πρέπει να μην υπάρχει αντίλογος. Γι'αυτό η λογοκρισία του αντιλογου είναι συστημικό κομμάτι του φεμινισμού. Θα βαφτιστεί σεξισμός ή οτιδήποτε άλλο. Δεν πρέπει να ακουστεί ότι ο φεμινισμός είναι γεμάτος λογικά σφάλματα.Και αυτή είναι η κληρονομιά του από το ακροαριστερό παρελθόν του. Την οποία πασχίζει να κρύψει.Μέχρι την τελική επικράτηση Γούντι Άλεν είναι ένα ακόμη θύμα. Χωρίς τύψεις.
«Έχω συνεργαστεί με εκατοντάδες γυναίκες ηθοποιούς και καμιά ποτέ δεν εξέφρασε κανένα παράπονο.»Λέει ψέμματα, πάλι.Βλέπω έχει βολικά ξεχάσει την ηθοποιό Mariel Hemingway (www.wmagazine.com/story/mariel-hemingway-woody-allen-teenage-girls-first-kiss).