Δεύτερος θάνατος στις ΗΠΑ που συνδέεται με το άτμισμα

Δεύτερος θάνατος στις ΗΠΑ που συνδέεται με το άτμισμα Facebook Twitter
0

Δεύτερος θάνατος σημειώθηκε στις ΗΠΑ από σοβαρή πνευμονοπάθεια που συνδέεται με το άτμισμα, σύμφωνα με τους επικεφαλής υγείας της πολιτείας του Όρεγκον.


Το άτομο φέρεται να αρρώστησε μετά τη δοκιμή σκευάσματος που αγόρασε από φαρμακείο προϊόντων κάνναβης για λόγους ψυχαγωγίας. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος θάνατος από άτμισμα σημειώθηκε τον Αύγουστο στο Ιλινόις.

Ειδικοί ερευνούν τη μυστηριώδη πνευμονοπάθεια που συνδέεται με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα που έχει επηρεάσει μέχρι στιγμής περί τους 200 ανθρώπους στις ΗΠΑ. Πολλές από τις περιπτώσεις – οι οποίες ήρθαν στην επιφάνεια κατά τα τέλη Ιουνίου - περιλαμβάνουν το άτμισμα της ουσίας THC, την κύρια δραστική ουσία στην κάνναβη, ανέφεραν εμπειρογνώμονες από τα Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών των ΗΠΑ.

  

Η υπουργός Υγείας του Όρεγκον, Άνν Τόμας, δήλωσε ότι δεν ήταν σαφές εάν η ασθένεια του τελευταίου θύματος προκλήθηκε από μολυσματικές ουσίες, συστατικά από το υγρό ή από την ίδια τη συσκευή ατμίσματος. Η ίδια είπε ότι ο ασθενής που πέθανε τον Ιούλιο νοσηλεύτηκε και τέθηκε σε αναπνευστική υποστήριξη. Σύμφωνα με την ίδια, η κατάστασή του επιδεινώθηκε πολύ γρήγορα. 


Στο μεταξύ η εφημερίδα Washington Post ανέφερε ότι επίσημοι φορείς Υγείας συνέδεσαν την ασθένεια με έλαιο που προέρχεται από την βιταμίνη Ε και η οποία βρέθηκε σε δείγματα προϊόντων μαριχουάνας που χρησιμοποιήθηκαν από τα θύματα. Η αιτία της μυστηριώδους ασθένειας μέχρι στιγμής δεν έχει ταυτοποιηθεί, ωστόσο σε όλες τις περιπτώσεις συνδέεται με κάποιο τρόπο με το άτμισμα.

Οι πάσχοντες είχαν συμπτώματα όπως βήχα, δύσπνοια και κόπωση, καθώς και σε μερικές περιπτώσεις εμετό και διάρροια. Δεν υπήρξε καμία ένδειξη μολυσματικής ασθένειας από ιό ή βακτηρίδια. Οι επίσημες Αρχές Υγείας έχουν παραγγείλει εργαστηριακούς ελέγχους σε δείγματα υγρών ατμίσματος με σκοπό την ταυτοποίηση των βλαβερών ουσιών. 


Μία «μαύρη αγορά» είναι γνωστό ότι διαθέτει προϊόντα που περιέχουν THC, τα οποία πωλούνται νόμιμα μέσω ιατρικών διαγνωστικών μαριχουάνας σε ορισμένες πολιτείες. Η Αμερικανική Ένωση Ατμιστών κατηγόρησε τις πρόσφατες ασθένειες σε παράνομες συσκευές ατμίσματος που περιέχουν THC. Παράλληλα, ο Dr Brian King από το γραφείο του CDC για το κάπνισμα και την υγεία προειδοποίησε ότι δεν θα έπρεπε το άτμισμα να θεωρηθεί ασφαλές. «Υπάρχουν διάφορα επιβλαβή συστατικά που έχουν ταυτοποιηθεί, συμπεριλαμβανομένων των εξαιρετικά λεπτών σωματιδίων, των βαρέων μετάλλων και χημικών ουσιών που προκαλούν καρκίνο όπως ο μόλυβδος», ανέφερε.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ επιτρέπει την απαλλαγή μαθητών από βιβλία με ΛΟΑΤΚΙ+ χαρακτήρες

Διεθνή / Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επιτρέπει την απαλλαγή μαθητών από βιβλία με ΛΟΑΤΚΙ+ χαρακτήρες

Επικαλούμενες τις θρησκευτικές πεποιθήσεις τους, τρεις οικογένειες διαμαρτυρήθηκαν ότι δεν μπορούσαν να «προστατεύσουν» τα παιδιά τους από «επιβλαβές» περιεχόμενο
LIFO NEWSROOM
Ποια είναι η Rama Duwaji, η φιλοπαλαιστίνια σύζυγος του Ζόραν Μαμντάνι που τη γνώρισε μέσω Hinge

Διεθνή / Ποια είναι η Rama Duwaji, η φιλοπαλαιστίνια σύζυγος του Ζόραν Μαμντάνι - Γνωρίστηκαν μέσω Hinge

Το ζευγάρι γνωρίστηκε μέσω της εφαρμογής Hinge και παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο στο δημαρχείο της Νέας Υόρκης, ενώ προηγήθηκε παραδοσιακή ισλαμική τελετή (nikah) στην ταράτσα ενός κτιρίου στο Ντουμπάι, όπου ζει η οικογένεια της Duwaji
LIFO NEWSROOM
Τζεφ Μπέζος: Ο γάμος των $55 εκατ. στη Βενετία, οι παροχές στους VIP καλεσμένους και οι διαμαρτυρίες των ντόπιων

Διεθνή / Τζεφ Μπέζος: O γάμος των $55 εκατ. στη Βενετία - Οι παροχές στους VIP καλεσμένους και οι αντιδράσεις

Ο Τζεφ Μπέζος και η Λόρεν Σάντσεζ υποδέχθηκαν τους VIP καλεσμένους του στη Βενετία, παρά τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατοίκων που καταγγέλλουν «μια ελίτ που πλουτίζει με την υπερεκμετάλλευση πληθυσμών και εδαφών»
LIFO NEWSROOM
O Μακρόν θέλει η γαλλική ηλεκτρονική μουσική να αναγνωριστεί ως παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO

Διεθνή / O Μακρόν θέλει η γαλλική ηλεκτρονική μουσική να αναγνωριστεί ως παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO

Η συμβολή της χώρας στην ηλεκτρονική μουσική, η οποία συχνά αναφέρεται ως «γαλλική πινελιά», περιλαμβάνει έργα-ορόσημα από καλλιτέχνες όπως οι Daft Punk, Justice, Air, Cassius, Phoenix, Étienne de Crécy, M83 και Alan Braxe
LIFO NEWSROOM