Σε επέμβαση καρδιάς θα υποβληθεί ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος

Σε επέμβαση καρδιάς θα υποβληθεί ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος Facebook Twitter
EPA
0

Σε χειρουργική επέμβαση καρδιάς θα υποβληθεί ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος.


Ειδικότερα, ο 81χρονος τέως βασιλιάς της Ισπανίας θα υποβληθεί το Σάββατο σε χειρουργική επέμβαση καρδιάς στην κλινική Κιρόν ντε Ποθουέλο της Μαδρίτης, η οποία αποφασίστηκε μετά την ετήσια ιατρική εξέταση του πατέρα του σημερινού μονάρχη της χώρας Φελίπε ΣΤ'. Την ανακοίνωση έκανε το Παλάτι της Θαρθουέλα χωρίς ωστόσο να αναφέρει τους λόγους που επέβαλαν την επέμβαση.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η επέμβαση είχε προγραμματιστεί ήδη από δύο μηνών και έως σήμερα είχαν αποκλεισθεί πιθανοί κίνδυνοι για τη ζωή του Χουάν Κάρλος, ο οποίος είχε εξακολουθήσει να ζει φυσιολογικά, συμμετέχοντας ακόμα και σε αγώνες ιστιοπλοΐας στο εξωτερικό. Μέσα στο διάστημα αυτό ο Χουάν Κάρλος βρέθηκε στην Πάλμα της Μαγιόρκας, λίγο προτού φθάσει ο Φελίπε, η βασίλισσα Λετίθια και οι κόρες τους. Μεταξύ των δραστηριοτήτων που ακολούθησε μαζί με την σύζυγό του Σοφία ήταν και μία επίσκεψη στη σχολή τένις του πρωταθλητή Ραφαέλ Ναδάλ στο Μανακόρ. Κατόπιν συμμετείχε με το ιστιοπλοϊκό του Bribón Movistar σε αγώνες στη Φιλανδία και στις 9 Αυγούστου αναδείχθηκε νικητής στην κατηγορία Κλασικοί του Παγκόσμιου πρωταθλήματος της κλάσης 6. Οι δραστηριότητές του αυτές αποκλείουν την υπόθεση η εγχείρηση καρδιάς να οφείλεται σε κάποια σοβαρή αιτία, επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση της Θαρθουέλα.

Ο Χουάν Κάρλος στη διάρκεια του βίου του έχει υποβληθεί σε πλείστες επεμβάσεις, ιδίως για το ισχίο, την σπονδυλική του στήλη και τις αρθρώσεις τους. Οι τραυματισμοί που έχει υποστεί λόγω της υπερβολικής αγάπης του για τον αθλητισμό, ιδίως το σκι, τον έχουν οδηγήσει συχνά στο χειρουργείο. Το 2010 είχε υποβληθεί σε αφαίρεση καλοήθους όγκου στον δεξί πνεύμονα, και το 2011 είχε χειρουργηθεί στο αριστερό πόδι για ρήξη αχίλλειου τένοντα. Το ίδιο έτος του τοποθετήθηκε προσθετικό μόσχευμα στο δεξί γόνατο, ενώ το επόμενο έτος υποβλήθηκε τρείς φορές σε επεμβάσεις: μία φορά για αρθροπλαστική στο δεξί ισχίο, έπειτα από την περιπετειώδη πτώση του σε σαφάρι ελεφάντων στη Μποτσουάνα, μία δεύτερη για διόρθωση της κίνησης της ίδιας αρθροπλαστικής και για μία ακόμη αρθροπλαστική στο αριστερό ισχίο.

Το 2013 υποβλήθηκε σε νέα επέμβαση για να αποφευχθεί μόλυνση στην αρθροπλαστική του και κατόπιν σε νέα εγχείρηση για την οριστική αντικατάστασή της. Το ίδιο έτος, μετά αρκετούς μήνες, υποβλήθηκε σε επέμβαση στην σπονδυλική στήλη, λόγω δισκοκήλης. Τον Απρίλιο του 2018 υποβλήθηκε σε νέα επέμβαση για να διορθωθούν οι ενοχλήσεις που του προκαλούσε το προσθετικό μέλος στο δεξί γόνατο. Η τελευταία επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο Χουάν Κάρλος ήταν φέτος τον Απρίλιο, για την αφαίρεση ενός δερματικού προβλήματος που του προκάλεσε η υπερέκθεση στον ήλιο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /EFE / El Pais /  El Mundo

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΟΗΕ

Διεθνή / Μήνυμα Ερντογάν από τον ΟΗΕ για Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο: Τι είπε για το Κυπριακό

«Επιθυμία μας είναι τα υφιστάμενα ζητήματα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο να επιλυθούν στη βάση των σχέσεων καλής γειτονίας και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος
THE LIFO TEAM
ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΛΟΥΛΑ ΟΗΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Διεθνή / Επίθεση Λούλα στον ΟΗΕ: «Η αξιοπιστία του δεν ήταν ποτέ τόσο χαμηλή» - Προειδοποίηση για ξένη παρέμβαση στις εκλογές

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας κατήγγειλε την «παράλυση» του Συμβουλίου Ασφαλείας και ζήτησε να ανακτήσει ο ΟΗΕ τον ρόλο του ως «δύναμη για την ειρήνη»
THE LIFO TEAM
ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΚΑΤΑ ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΤΕΡΑΤΑ ΧΑΜΑΣ

Διεθνή / Νετανιάχου κατά Μαμντάνι: «Ντροπή σου που υποστηρίζεις τα τρομοκρατικά τέρατα της Χαμάς»

Το αεροσκάφος του Νετανιάχου θα προσγειωθεί στο Νιου Τζέρσεϊ αντί για τη Νέα Υόρκη λόγω ανησυχιών για τον Μαμντάνι, ενόψει της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.
THE LIFO TEAM
Η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε πει στον αδελφό της: «Ο Κάρολος είναι ερωτευμένος με τον προσωπικό του υπηρέτη»

Διεθνή / Η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε πει στον αδελφό της: «Ο Κάρολος είναι ερωτευμένος με τον προσωπικό του υπηρέτη»

Ο Τσαρλς Σπένσερ γράφει στο νέο του βιβλίο ότι η αδελφή του τού είπε τη φράση σε γεύμα στο Λονδίνο, την περίοδο που του ανακοίνωνε ότι ο γάμος της τελείωνε. Σε νέα συνέντευξή του επιμένει ότι θυμάται ακριβώς τα λόγια της
THE LIFO TEAM