Ένα T-shirt του Versace εξόργισε τους Κινέζους

Ένα T-shirt του Versace εξόργισε τους Κινέζους Facebook Twitter
1

O οίκος μόδας Versace αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη για ένα T-shirt του που είχε πάνω μία εικόνα που φαινόταν να είναι υπονοεί πως το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο είναι ανεξάρτητα κράτη. 

Μετά από έντονες διαμαρτυρίες στα κινέζικα social media, ο οίκος μόδας ανακοίνωσε πως έκανε λάθος και πως σταμάτησε να πουλάει τα συγκεκριμένα T-shirt. Επίσης στην ανακοίνωση τονίζεται πως ο Versace σέβεται την εθνική κυριαρχία του κινεζικού κράτους. 

Τα T-Shirt, φωτογραφίες των οποίων κυκλοφόρησαν στα social media, είχαν γραμμένα πάνω τους σε ζευγάρια ονόματα πόλεων και κρατών, όπως Ρώμη - Ιταλία και Λονδίνο - Ηνωμένο Βασίλειο. Υπήρχαν και οι λέξεις Χονγκ Κονγκ- Χονγκ Κονγκ, και Μακάο-Μακάο. 

Η Κίνα είναι όλο και πιο αυστηρή στο πως περιγράφουν οι ξένες εταιρείες το Χονγκ Κονγκ. Το Χονγκ Κονγκ είναι κομμάτι του εδάφους της Κίνας, άλλα έχει εδικό καθεστώς, με τους κατοίκους του να έχουν μεγαλύτερη αυτονομία από εκείνους στην ηπειρωτική χώρα. Το Μακάο έχει το καθεστώς της «ειδικής διοικητικής περιφέρειας»

Η εταιρεία έκανε γνωστό μέσω του κινέζικου social media Weibo πως σταμάτησε να πουλάει το συγκεκριμένο μπλουζάκι και κατέστρεψε όλο το στοκ του από τις 24 Ιουλίου. Και η Ντονατέλα Βερσάτσε , διευθύντρια του οίκου εξέδωσε παρόμοια απολογητική ανακοίνωση.

Μάλιστα ήταν τόσο μεγάλος ο σάλος στην Κίνα από το συγκεκριμένο T-shirt που η ηθοποιός Yang Mi, δημοφιλής στη χώρα και brand ambassador του Versace ανακοίνωσε πως σταματάει τη συνεργασία με τον οίκο. 

«Η εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Κίνας είναι ιερές και σε κάθε περίπτωση απαραβίαστες» ανέφερε ανακοίνωση του στούντιο με το οποίο συνεργάζεται η ηθοποιός, ενώ το hashtag #YangMiStopsWorkingWithVersace είχε 860 εκατομμύρια εμφανίσεις στο Weibo το πρωί της Δευτέρας. 

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΚΙΝΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Η ατζέντα της συνόδου Τραμπ - Σι: Δασμοί, τεχνολογία και Ιράν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων 

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν κορυφαίοι εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων και τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ αυτών ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ της Apple
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / «Κανείς δεν γλίτωνε από τις σεξουαλικές επιθέσεις»: Οι καταγγελίες Παλαιστινίων για κακοποίηση από ισραηλινούς δεσμοφύλακες

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του γνωστού δημοσιογράφου των ΝΥΤ που καταγράφει μαρτυρίες ανδρών, γυναικών και ανηλίκων που υποστηρίζουν ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά την κράτησή τους μετά την 7η Οκτωβρίου
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Ιταλία: «Ciao Kate» - Το πλήθος αποθέωσε την Κέιτ Μίντλετον στο πρώτο της διεθνές ταξίδι μετά τον καρκίνο

Η Κέιτ Μίντλετον παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιταλία, με πολλούς να τη συγκρίνουν με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, βλέποντας στοιχεία της στο δημόσιο προφίλ της
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΚΙΝΟ

Διεθνή / Politico: Γιατί η σύνοδος Τραμπ - Σι έχασε τη δυναμική της

Οι φιλοδοξίες του προέδρου των ΗΠΑ για τη σύνοδο με τον Κινέζο ηγέτη φαίνεται πως περιορίστηκαν σημαντικά, καθώς από την επιδίωξη μιας «μεγάλης συμφωνίας» κατέληξαν σε έκκληση για βοήθεια με στόχο το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
THE LIFO TEAM