Ο Τραμπ έλαβε μια «πολύ όμορφη» επιστολή από τον Κιμ για τις δοκιμές πυραύλων

Ο Τραμπ έλαβε μια «πολύ όμορφη» επιστολή από τον Κιμ για τις δοκιμές πυραύλων Facebook Twitter
ΕΡΑ
1

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως έλαβε μια νέα, «πολύ όμορφη επιστολή» από τον Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος του παρουσίασε τις πρόσφατες δοκιμές πυραύλων στις οποίες προχώρησε η Πιονγκγιάνγκ.

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε στις δοκιμές πυραύλων, ως αντίποινα για τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια των Ηνωμένων Πολιτειών και της Νότιας Κορέας. «Δεν ήταν ευχαριστημένος στο θέμα των στρατιωτικών γυμνασίων», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος εξήγησε ότι έλαβε χθες Πέμπτη την επιστολή αυτή, η οποία είναι «πραγματικά πολύ όμορφη από την αρχή μέχρι το τέλος».

«Ξέρετε ότι ούτε και εμένα μου άρεσαν ποτέ», πρόσθεσε αναφερόμενος στις ασκήσεις, επιμένοντας γι΄άλλη μια φορά στην καλή συνεννόηση που έχει με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, παρά το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για τον πυρηνικό αφοπλισμό της απομονωμένης χώρας. Ο Ντόναλντ Τραμπ είπε επίσης ότι σκέπτεται να έχει μια τέταρτη συνάντηση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, χωρίς ωστόσο να δίνει διευκρινίσεις, κυρίως για το χρονοδιάγραμμα.

Η Ουάσινγκτον και η Σεούλ ξεκίνησαν τη Δευτέρα τα ετήσια στρατιωτικά γυμνάσιά τους, παρά τις προειδοποιήσεις της Πιονγκγιανγκ που υποστηρίζει ότι τα γυμνάσια μπορεί να πλήξουν τις συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες για τα πυρηνικά. Η Βόρεια Κορέα αντέδρασε λέγοντας πως αυτό δείχνει έλλειψη «πολιτικής βούλησης» των δύο χωρών να βελτιώσουν τις σχέσεις και να προχωρήσουν προς την ειρήνη.

Παράλληλα, οι Βορειοκορεάτες προχώρησαν τις τελευταίες εβδομάδες τέσσερις φορές σε εκτοξεύσεις πυραύλων μικρού βεληνεκούς, δοκιμές τις οποίες είχαν ήδη παρουσιάσει δημόσια ως προειδοποίησε για τα αμερικανο-νοτιοκορεατικά γυμνάσια. Ο Τραμπ, ο οποίος μιλούσε στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, είπε ακόμη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα εξακολουθούν να επιδιώκουν μια εμπορική συμφωνία, αλλά δεν είναι έτοιμος να συνάψει μια συμφωνία.

Δεν είμαστε έτοιμοι για συμφωνία με την Κίνα

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ακόμη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να απέχουν από το να κάνουν δουλειές με τον κινεζικό γίγαντα τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Huawei Technologies. «Τα πάμε πολύ καλά με την Κίνα. Μιλάμε με την Κίνα. Δεν είμαστε έτοιμοι για μια συμφωνία αλλά θα δούμε τι θα συμβεί», είπε ο Τραμπ.

Ο Τραμπ είπε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα κάνουν δουλειές με τη Huawei προς το παρόν αν και αυτό μπορεί να αλλάξει με μια εμπορική συμφωνία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Διεθνή / Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Ο πρόεδρος Μάρκος «απορρίπτει κατηγορηματικά την περιγραφή των Φιλιππινών ως κέντρου εκπαίδευσης του Ισλαμικού Κράτους», μετά τη σύνδεση της χώρας με την τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ
THE LIFO TEAM
Ρόμαν Αμπράμοβιτς: 2,5 δισ. λίρες από την πώληση της Chelsea θα μεταφερθούν σε ταμείο για την Ουκρανία

Διεθνή / Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Το Ηνωμένο Βασίλειο θα μεταφέρει 2,5 δισ. λίρες από την πώληση της Chelsea σε ταμείο για την Ουκρανία

Ο Στάρμερ δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στα χρήματα του Ρώσου ολιγάρχη
THE LIFO TEAM
Νότια Αφρική DJ Δολοφονία

Διεθνή / Δολοφονήθηκε γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός και DJ στο κέντρο του Γιοχάνεσμπουργκ

Yλικό από κάμερες ασφαλείας φέρεται να καταγράφει έναν άνδρα με ράστα, ντυμένο με στολή που έμοιαζε με στολή εταιρείας ασφαλείας, να πυροβολεί το θύμα πριν τραπεί σε φυγή
THE LIFO TEAM
Λούβρο: Κλειστό και σήμερα το μουσείο - Παρατείνεται η απεργία των εργαζομένων

Διεθνή / Λούβρο: Κλειστό «εν μέρει» το μουσείο παρά την παράταση της απεργίας των εργαζομένων

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κάνουν λόγο για μια ολοένα και μεγαλύτερη λίστα προβλημάτων, που περιλαμβάνει χρόνια υποστελέχωση, φθορές στις υποδομές, επιδείνωση των συνθηκών εργασίας
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια