Οι κανόνες του Μητσοτάκη στους υπουργούς - Απαγορεύει διορισμούς συγγενών, θέτει ασυμβίβαστο και μειώνει μετακλητούς

Οι κανόνες του Μητσοτάκη στους υπουργούς - Απαγορεύει διορισμούς συγγενών, θέτει ασυμβίβαστο και μειώνει μετακλητούς Facebook Twitter
14

Με κανόνες και απαγορεύσεις προσέρχεται στο πρώτο υπουργικό της κυβέρνησής του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την Τετάρτη, κάθε υπουργός, στο υπουργικό συμβούλιο που θα συνεδριάσει πρώτη φορά, θα παραλάβει έναν φάκελο με τον εξαμηνιαίο σχεδιασμό του τομέα ευθύνης του, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Στον φάκελο θα περιγράφονται λεπτομερώς οι συγκεκριμένοι στόχοι που θα πρέπει να επιτευχθούν ανά υπουργείο μέχρι το Δεκέμβριο και ο τρόπος της αξιολόγησης κάθε κυβερνητικής δράσης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα θέσει στους υπουργούς και τους υφυπουργούς ασυμβίβαστα. Μεταξύ άλλων, θα απαγορευθεί η πρόσληψη συγγενών πρώτου και δεύτερου βαθμού, ενώ απαγόρευση σύναψης οποιασδήποτε σύμβασης με το Δημόσιο θα έχουν και οι σύζυγοι, όπως και τα παιδιά των κυβερνητικών στελεχών.

Επίσης, σε όλο το κυβερνητικό σχήμα (υπουργούς, υφυπουργούς και γενικούς και ειδικούς γραμματείς) θα απαγορευθεί οποιασδήποτε παράλληλη επαγγελματική και επιχειρηματική δραστηριότητα.

Τέλος, οι γενικές γραμματείες των υπουργείων θα μειωθούν από 93 σε 60, ενώ δραστικά μειωμένος θα είναι και ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων που θα μπορούν να τοποθετήσουν τα μέλη της κυβέρνησης.

Πολιτική
14

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ

Πολιτική / Απελάσεις μεταναστών ακόμη και με περιοριστικούς όρους ζητά ο Χρυσοχοΐδης

«Θα γεμίσουν» τα κέντρα κράτησης, δηλώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη - Προαναγγέλλει διάταξη για μισθώσεις διαμερισμάτων και αστυνομικές επιχειρήσεις «ώστε να τους πετάξουμε έξω»
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ

Πολιτική / Μητσοτάκης για ενεργειακή κρίση: «Καμία χώρα δεν είναι Γαλατικό Χωριό μακριά από την παγκόσμια καταιγίδα»

«Αυτός ο χειμώνας θα είναι δύσκολος, κάθε ένταση και χτύπημα σε Ορμούζ και Ουκρανία δημιουργούν μια μεγάλη αναταραχή και ένα σπιράλ αυξήσεων σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο, διεθνή πληθωρισμό και υψηλό κόστος ζωής» τόνισε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM