Κυριάκος Πιερρακάκης: Ποιος είναι ο 36χρονος υπουργός Επικρατείας και Ψηφιάκης Διακυβέρνησης

Κυριάκος Πιερρακάκης: Ποιος είναι ο 36χρονος υπουργός Επικρατείας και Ψηφιάκης Διακυβέρνησης Facebook Twitter
Eurokinissi
1

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης θα αναλάβει χρέη υπουργού Επικρατείας και Ψηφιάκης Διακυβέρνησης στο κυβερνητικό σχήμα που ανακοίνωσε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, που δεν ήταν υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στις εθνικές εκλογές, αποτελεί ένα από 21 εξωκοινοβουλευτικά στελέχη που θα αναλάβουν κυβερνητικές θέσεις. Ο νέος υπουργός Επικρατείας και Ψηφιάκης Διακυβέρνησης γεννήθηκε το 1983. Έχει καταγωγή από τη Μάνη και μεγάλωσε στα Κάτω Πατήσια. Oικονομολόγος και πολιτικός επιστήμονας, με σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο MIT και στο Harvard Kennedy School, είναι καθηγητής στο Athens Tech College και διευθυντής ερευνών του οργανισμού έρευνας και ανάλυσης διαΝΕΟσις.

Ο νέος υπουργός Επικρατείας και Ψηφιάκης Διακυβέρνησης θεωρείται ειδικός στα θέματα του ψηφιακού μετασχηματισμού ενώ έχει ήδη σχηματίσει ένα επιτελείο Ελλήνων και ξένων ειδικών για την εφαρμογή ενός σχεδίου για την ψηφιακή αναβάθμιση της χώρας, με πρώτο στόχο, εντός τετραετίας, η Ελλάδα να έχει προσεγγίσει τον μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις ψηφιακές επιδόσεις. Το χαρτοφυλάκιο της Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει χαρακτηρισθεί ως θεμέλιος λίθος της διακυβέρνησης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Προερχόμενος από την κεντροαριστερά

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης προέρχεται από την κεντροαριστερά, εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ στα 18 του, ωστόσο φαίνεται να έχει απήχηση στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Ο ίδιος υπήρξε το νεότερο μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ επί προεδρίας Ευάγγελου Βενιζέλου και με απόφασή του τοποθετήθηκε επικεφαλής στη Μονάδα Ανάπτυξης Πολιτικών το 2012. 

Το 2009 συνεργάστηκε με την Άννα Διαμαντοπούλου στο υπουργείο Παιδείας. Ανέλαβε τη διεύθυνση του Ινστιτούτου Νεολαίας, έναν οργανισμό που υλοποιούσε ευρωπαϊκά προγράμματα για την ενθάρρυνση της νεανικής επιχειρηματικότητας. Διατέλεσε σύμβουλος στο Υπουργείο Ανάπτυξης και καθηγητής στο Αthens Information Technology (AIT). Το 2014, υπήρξε μέλος της ομάδας διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές. 

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Παρίσι ο Σι Τζινπίνγκ: Συναντήσεις με Μακρόν και φον ντερ Λάινεν για εμπόριο και Ουκρανία

Διεθνή / Στο Παρίσι ο Σι Τζινπίνγκ: Συναντήσεις με Μακρόν και φον ντερ Λάινεν για εμπόριο και Ουκρανία

Η Κίνα επιδοτεί μαζικά την κατασκευή προϊόντων, με αποτέλεσμα την υπερπροσφορά κινεζικών προϊόντων κι αυτό δεν θα το ανεχτούμε, καταγγέλει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια