ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΤΩΡΑ!

Μητσοτακης: «O ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε το ελληνικό τραγούδι στη μεγαλύτερη κρίση μέχρι σήμερα»

Μητσοτακης: «O ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε το ελληνικό τραγούδι στη μεγαλύτερη κρίση μέχρι σήμερα» Facebook Twitter
4

Συνάντηση με δημιουργούς από το χώρο της μουσικής, συνθέτες, τραγουδιστές και στιχουργούς είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τη Νέα Δημοκρατία, ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύτηκε να στηρίξει με κάθε τρόπο το ελληνικό τραγούδι προκειμένου να ξεπεράσει την κρίση που, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, «ενέτειναν και οι παλινωδίες της σημερινής κυβέρνησης».

Στο γεύμα που έγινε με πρωτοβουλία του κ. Μητσοτάκη, το «παρών» έδωσαν οι Διονύσης Σαββόπουλος, Νίκος Πορτοκάλογλου, Χρήστος Νικολόπουλος, Φίλιππος Πλιάτσικας, Φοίβος (Τασσόπουλος), Φοίβος Δεληβοριάς, Στάθης Δρογώσης, Δήμος Αναστασιάδης και οι στιχουργοί Ελένη Γιανατσούλια και Ηλίας Φιλίππου.

Μητσοτακης: «O ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε το ελληνικό τραγούδι στη μεγαλύτερη κρίση μέχρι σήμερα» Facebook Twitter

«Βασικό θέμα συζήτησης ήταν βέβαια τα πνευματικά δικαιώματα των Ελλήνων δημιουργών τα οποία λόγω του σκανδάλου της ΑΕΠΙ, αλλά και των παλινωδιών της κυβέρνησης να το αντιμετωπίσει, οδήγησαν το ελληνικό τραγούδι στη μεγαλύτερη κρίση που έχει γνωρίσει μέχρι σήμερα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι προ μόλις ολίγων ετών, τα ετήσια έσοδα από τα πνευματικά δικαιώματα μέσω των οποίων ζουν χιλιάδες νέοι και παλιοί δημιουργοί ήταν 48 εκατ. ευρώ. Πέρσι κατέρρευσαν σε 2 εκατ. ευρώ προκαλώντας ακόμη και πρόβλημα επιβίωσης σε εκατοντάδες καλλιτέχνες», σημειώνουν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επίσης προσθέτουν ότι οι δέκα δημιουργοί ζήτησαν από τον Πρόεδρο της ΝΔ να στηρίξει την κοινή τους πλέον προσπάθεια: Να δημιουργηθεί τους αμέσως επόμενους μήνες ένας νέος και αυτοδιαχειριζόμενος φορέας συλλογής των πνευματικών δικαιωμάτων, τον οποίο θα διοικούν οι ίδιοι, όπως συμβαίνει σε όλες σχεδόν τις χώρες. Και ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει ολόθερμα την προσπάθεια αυτή με την αίρεση ο νέος φορέας να λειτουργεί με απόλυτη διαφάνεια, βάσει του κοινοτικού δικαίου, και κυρίως να μην χρήζει της οικονομικής ενίσχυσης του κράτους, κάτι που είναι και ο στόχος των δημιουργών.

Η συζήτηση όμως δεν περιορίστηκε μόνο σε αυτό το πρόβλημα. Οι 10 τραγουδοποιοί συζήτησαν με τον κ. Μητσοτάκη και άλλους τρόπους στήριξης του ελληνικού τραγουδιού για να συνεχίσει την πορεία του στο χρόνο, σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία λόγω των τεχνολογικών εξελίξεων οι οποίες επηρέασαν τον τρόπο παραγωγής, αλλά και αναπαραγωγής της μουσικής.

«Ήταν μια συνάντηση διαφορετική απ' αυτές που έχω καθημερινά. Μια συνάντηση γεμάτη μουσική. Σαββόπουλος, Πορτοκάλογλου, Δρογώσης, Πλιάτσικας, Δεληβοριάς, ο άλλος Φοίβος, Αναστασιάδης, ο μαέστρος μας Χρήστος Νικολόπουλος, και οι στιχουργοί Ελένη Γιανατσούλια και Ηλίας Φιλίππου. Τους ευχαριστώ πολύ που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μου. Διότι με κάποιους, προφανώς δεν έχουμε κοινές πολιτικές αφετηρίες. Αλλά μας ενώνει ο κοινός στόχος. Να στηρίξουμε το ελληνικό τραγούδι», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε: «Έγιναν πολλά λάθη με τα πνευματικά δικαιώματα που είναι η βασική πηγή εσόδων για τους Έλληνες δημιουργούς. Λάθη τα οποία μεγάλωσε, αντί να λύσει η σημερινή κυβέρνηση αλλάζοντας τρεις υπουργούς Πολιτισμού σε τέσσερα χρόνια, και διχάζοντας ακόμη και τους Έλληνες δημιουργούς

Πολιτική
4

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΤΩΡΑ!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΙΚΟΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΕΕ

Πολιτική / Φαραντούρης: Απαντά σε δημοσιεύματα για την απόσπαση της συζύγου του στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ε.Ε

«Είναι θλιβερό και αποκαλυπτικό, γυναίκες σαν τη Δώρα να γίνονται στόχος ανδρών με πλαστά πτυχία ή ανύπαρκτα προσόντα», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ
THE LIFO TEAM
ΚΑΡΑΜΕΡΟΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Παραιτήθηκε ο Γιώργος Καραμέρος από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τη θέση του βουλευτή

Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «από την αρχή υποστήριξα πως η πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα και στη συνέχεια η συγκρότηση της ΕΛ.Α.Σ δημιουργούν προοπτική για την Ελλάδα» - Ολόκληρη η ανακοίνωσή του
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Πολιτική / Μητσοτάκης για περικοπή συντάξεων χηρείας μετά την τριετία: Μία ακόμη παρέμβαση κοινωνικής δικαιοσύνης

«Με νομοθετική ρύθμιση καταργείται η περικοπή των συντάξεων χηρείας μετά την 3ετία, στο 35% όπως όριζε ο νόμος Κατρούγκαλου», αναφέρει ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης από Παίδων Πεντέλης: «Υλοποιήσαμε την προεκλογική μας δέσμευση ότι θα κάνουμε τη μεγαλύτερη αναβάθμιση στις υποδομές του ΕΣΥ»

Ο πρωθυπουργός βρέθηκε στα εγκαίνια του πλήρως ανακαινισμένου και εκσυγχρονισμένου Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης
THE LIFO TEAM
ΘΑΝΟΣ ΝΤΟΚΟΣ ΦΑΡΣΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πολιτική / Θάνος Ντόκος: Θύμα Ρώσων φαρσέρ ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του πρωθυπουργού

«Κατανοούμε τις ανάγκες του πολέμου, αλλά δεν θέλουμε να διεξάγεται στο έδαφός μας. Έχουμε εκλογές που πλησιάζουν, επομένως η αντίδραση της Αθήνας θα είναι πολύ ισχυρή» φέρεται να απάντησε ο Θάνος Ντόκος
THE LIFO TEAM
ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τσίπρα και Καρυστιανού: Εμφανίστηκαν δύο νέα κόμματα και η ΝΔ τσιμπά στις δημοσκοπήσεις

Επανέλαβε τη θέση του ΠΑΣΟΚ για πολιτική αλλαγή και τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «αυτό που διαφημίζουν ως υπεραπόδοση της οικονομίας, είναι υπεραπόδοση της ακρίβειας»
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια