Την Πέμπτη ψηφίζεται η Συμφωνία των Πρεσπών

Την Πέμπτη ψηφίζεται η Συμφωνία των Πρεσπών Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

To βράδυ της Πέμπτης αναμένεται να ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών στο κοινοβούλιο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αποφάσισε να συζητηθεί το θέμα σήμερα και αύριο στην αρμόδια επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων ενώ το πρωί της Τετάρτης θα έρθει στην Ολομέλεια, με προοπτική να ψηφιστεί το βράδυ της επόμενης ημέρας. 

Σημειώνεται πως σήμερα έγινε γνωστή η σύνθεση της επιτροπής. Η απόφαση του προέδρου της Βουλής , Νίκου Βούτση, να τοποθετήσει στην επιτροπή τον Σπύρο Δανέλλη, που είναι γνωστό πως είναι θετικός απέναντι στη Συμφωνία, ως εκπρόσωπο των ανεξάρτητων βουλευτών, προκαλεί την αντίδραση της αντιπολίτευσης αλλά και άλλων ανεξάρτητων βουλευτών. Ο κ. Δανέλλης εκπροσωπούσε το Ποτάμι στην επιτροπή, όμως πλέον έχει διαγραφεί. 

Την ίδια στιγμή, ο Σπύρος Λυκούδης υπέβαλε την παραίτηση του από τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λυκούδης που είχε εκλεγεί στην θέση αυτή ως στέλεχος του Ποταμιού, από τη στιγμή που διαλύθηκε η ΚΟ (μετά την ανεξαρτητοποίηση του Γ. Αμυρά), γνωστοποίησε στα υπόλοιπα μέλη της Διάσκεψης την πρόθεσή του να παραιτηθεί της θεσμικής θέσης του, εάν κριθεί πως κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο, δεδομένου πως δεν υφίσταται πλέον το κόμμα του με βάση τα κοινοβουλευτικά δεδομένα.

Ταυτόχρονα, επιβεβαιώθηκε η πληροφορία ότι ο  Πάνος  Καμμένος ζήτησε να αντικαταστήσει εκείνος τον βουλευτή των ΑΝΕΛ στην επιτροπή Κωνσταντίνο Κατσίκη.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Εγώ λέω να ορίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τον Δανέλλη (που εκλέχτηκε με λίστα και όχι με σταυτό) ώς μέλος σε ΟΛΕΣ τις επιτροπές της βουλής. Έτσι θα μπορέσει να συνεχίσει ο Τσίπρας να κυβερνά απρόσκοπτα.Μάλιστα να υπάρξει πρόβλεψη ώστε να οριστεί νέα θέση (π.χ. καγκελάριος) αποκληστικά για τον Δανέλλη και με αναπληρωτή τον Θεοχαρόπουλο (που εκλέχτηκε στο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ χωρίς σταυρό) που θα υπογράφει όλα τα νομοσχέδια.Με 151 βουλευτές η κυβέρνηση μπορεί να έχει 1 μέλος παραπάνω στις επιτροπές αναλογικά μόνο εάν ο αριθμός των μελών είναι πάνω από 300! Αυτά είναι τα μαθηματικά.Αν πάλι το θέμα είναι να εκπροσωπούνται οι ανεξάρτητοι τότε σε αυτούς υπάρχουν διάφορες απόψεις. Πλειοψηφία βλέπω πως είναι η καταψήφιση μεταξύ των ανεξαρτήτων. Αν πάλι υπάρχουν ανεξάρτητοι με πρόταση για υπερψήφιση ας μαζευτούν να κάνουν ομάδα με 10 βουλευτές. Ας την πουν "Κ.Ο. Αποστατών" και να εκλέξουν εκπρόσωπο τον Δανέλλη.