Την Πέμπτη ψηφίζεται η Συμφωνία των Πρεσπών

Την Πέμπτη ψηφίζεται η Συμφωνία των Πρεσπών Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

To βράδυ της Πέμπτης αναμένεται να ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών στο κοινοβούλιο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αποφάσισε να συζητηθεί το θέμα σήμερα και αύριο στην αρμόδια επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων ενώ το πρωί της Τετάρτης θα έρθει στην Ολομέλεια, με προοπτική να ψηφιστεί το βράδυ της επόμενης ημέρας. 

Σημειώνεται πως σήμερα έγινε γνωστή η σύνθεση της επιτροπής. Η απόφαση του προέδρου της Βουλής , Νίκου Βούτση, να τοποθετήσει στην επιτροπή τον Σπύρο Δανέλλη, που είναι γνωστό πως είναι θετικός απέναντι στη Συμφωνία, ως εκπρόσωπο των ανεξάρτητων βουλευτών, προκαλεί την αντίδραση της αντιπολίτευσης αλλά και άλλων ανεξάρτητων βουλευτών. Ο κ. Δανέλλης εκπροσωπούσε το Ποτάμι στην επιτροπή, όμως πλέον έχει διαγραφεί. 

Την ίδια στιγμή, ο Σπύρος Λυκούδης υπέβαλε την παραίτηση του από τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λυκούδης που είχε εκλεγεί στην θέση αυτή ως στέλεχος του Ποταμιού, από τη στιγμή που διαλύθηκε η ΚΟ (μετά την ανεξαρτητοποίηση του Γ. Αμυρά), γνωστοποίησε στα υπόλοιπα μέλη της Διάσκεψης την πρόθεσή του να παραιτηθεί της θεσμικής θέσης του, εάν κριθεί πως κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο, δεδομένου πως δεν υφίσταται πλέον το κόμμα του με βάση τα κοινοβουλευτικά δεδομένα.

Ταυτόχρονα, επιβεβαιώθηκε η πληροφορία ότι ο  Πάνος  Καμμένος ζήτησε να αντικαταστήσει εκείνος τον βουλευτή των ΑΝΕΛ στην επιτροπή Κωνσταντίνο Κατσίκη.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Εγώ λέω να ορίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τον Δανέλλη (που εκλέχτηκε με λίστα και όχι με σταυτό) ώς μέλος σε ΟΛΕΣ τις επιτροπές της βουλής. Έτσι θα μπορέσει να συνεχίσει ο Τσίπρας να κυβερνά απρόσκοπτα.Μάλιστα να υπάρξει πρόβλεψη ώστε να οριστεί νέα θέση (π.χ. καγκελάριος) αποκληστικά για τον Δανέλλη και με αναπληρωτή τον Θεοχαρόπουλο (που εκλέχτηκε στο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ χωρίς σταυρό) που θα υπογράφει όλα τα νομοσχέδια.Με 151 βουλευτές η κυβέρνηση μπορεί να έχει 1 μέλος παραπάνω στις επιτροπές αναλογικά μόνο εάν ο αριθμός των μελών είναι πάνω από 300! Αυτά είναι τα μαθηματικά.Αν πάλι το θέμα είναι να εκπροσωπούνται οι ανεξάρτητοι τότε σε αυτούς υπάρχουν διάφορες απόψεις. Πλειοψηφία βλέπω πως είναι η καταψήφιση μεταξύ των ανεξαρτήτων. Αν πάλι υπάρχουν ανεξάρτητοι με πρόταση για υπερψήφιση ας μαζευτούν να κάνουν ομάδα με 10 βουλευτές. Ας την πουν "Κ.Ο. Αποστατών" και να εκλέξουν εκπρόσωπο τον Δανέλλη.