ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
17.9.2015 | 19:48

Δεν καταλαβαίνω.

Αγαπητοί, λοιπόν δεν καταλαβαίνω τι σημαίνουν τα"Πρέπει πρώτα να αγαπήσεις τον εαυτό σου για να αγαπήσεις και κάποιον άλλον", ή "...για να σε αγαπήσουν και οι άλλοι""Αν δεν αγαπήσεις εσύ τον εαυτό σου πώς θα σε αγαπήσει κάποιος άλλος" και τα τοιαύτα.Ειλικρινά, θέλω να καταλάβω, ελπίζω να μου δώσει κάποιος καμιά ιδέα και ευχαριστώ προκαταβολικά.
4
 
 
 
 
σχόλια
Αγαπώ τον εαυτό μου σημαίνει πολλά πράγματα.Σημαίνει...αγαπώ τα θετικά μου στοιχεία και τα τονίζω και προσπαθώ να βελτιώσω τα αρνητικά,σημαίνει προσέχω τον εαυτό μου σε υγεία,διατροφή γιατί νοιάζομαι για μένα,σημαίνει οτι είμαι ειλικρινής με τον εαυτό μου,σημαίνει σέβομαι τα συναισθήματά μου,σημαίνει ότι προσπαθώ να αποβάλλω τοξικούς ανθρώπους και καταστάσεις απο την ζωή μου,σημαίνει ότι δεν φοβάμαι να μείνω μόνος μου γιατί ακόμα και μόνος εγώ έχω τρόπους να περάσω καλά,σημαίνει ότι εστιάζω στην λύση και όχι στο πρόβλημα,σημαίνει ότι δίνω όσα μπορώ και νιώθω χωρίς να αυτοθυσιάζομαι,σημαίνει ότι ασχολούμαι με χόμπι που αγαπώ,σημαίνει ότι θέλω να είμαι καλά,σημαίνει ότι απολαμβάνω τις μικροχαρές της ζωής,σημαίνει ότι δεν φοβάμαι να είμαι ο εαυτός μου γιατί με αποδέχομαι πρώτος εγώ,σημαίνει παλεύω για τα όνειρά μου,σημαίνει εμπιστευομαι την κρίση μου και το ένστικτό μου,σημαίνει παίρνω την ευθύνη της ζωής μου και των επιλογών μου,σημαίνει ότι αρνούμαι να παίξω τον ρόλο του θύματος,αρνούμαι να ενδώσω στην αυτολύπηση και το αυτομαστίγωμα,σημαίνει ότι στέκομαι στα πόδια μου και δεν περιμένω να με ανακαλύψουν,σημαίνει ότι δεν θέλω να έρθει κανείς να με σώσει γιατί ξέρω ότι θα είμαι εγώ πάντα εκεί για μένα,σημαίνει αποχωρώ απο εκεί που δεν με σέβονται,σημαίνει ότι θέλω να.νιώθω ολόκληρος και όχι μισός,σημαίνει ότι αρνούμαι το δράμα στην ζωή μου και ψάχνω την υγεία σε όλες μου τις σχέσεις,σημαίνει ότι παλεύω με τους φόβους μου,σημαίνει ότι φέρομαι στον εαυτό μου όπως θα φερόμουν στον καλύτερό μου φίλο.Και επειδή όλα αυτά με κάνουν να νιώθω πλήρης ,ξέρω ότι μπορώ να τα προσφέρω και στους άλλους.
Αχ ποσο μ'αρέσει αυτό το θέμα. Λοιπόν η ώριμη αγάπη δεν είναι απλώς η έκφραση συναισθήματος προς ένα πρόσωπο, όπως όλοι νομίζουμε. Αυτό είναι κάτι που μας συμβαίνει αυθόρμητα και αρκετά εύκολα. Η αγάπη είναι μια στάση ζωής, στάση δοτικότητας προς το περιβάλλον μας. Η ώριμη αγάπη προς τον άλλο περιέχει φροντίδα, σεβασμό των ορίων του, ευθύνη να μην πέσει σε κακοτοπιές και κυρίως γνώση του άλλου. Είναι σαφές ότι δεν γίνεται να αγαπάμε τους πάντες, αγαπάμε αυτους που μας ταιριάζουν, ή ακόμα κι αν δεν μας ταιριάζουν αυτους που έχουμε καταλάβει γιατι κάνουν ό,τι κάνουν και μπορούμε να το συγχωρήσουμε ακόμα κι όταν δεν συμφωνούμε απόλυτα. Σκεψου όμως μια τετοια δύσκολη αγάπη δεν προϋποθέτει αγάπη του εαυτού μας, δηλαδη φροντίδα ευθύνη σεβασμο και γνώση της δικιάς μας υπαρξης; Εννοείται πως οι πρώτες προσπάθειες θα αποτύχουν, αλλα με την συναναστροφη με τους αλλους θα μαθουμε και τον εαυτόμας και με ποιους ταιριάζει και πως να αγαπα και να αγαπιεται. Μινι περιληψη του βιβλιου τεχνη της αγάπης του εριχ φρομ. :)

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ