Στο σημερινό «Α μπα»: γιατί τόση μοναξιά;

Στο σημερινό «Α μπα»: γιατί τόση μοναξιά; Facebook Twitter
89


__________________
1.


Αγαπητή Α, μπα
Έχει συζητηθεί ξανά πολλές φορές αλλά να που συνέβη και σε μένα και δεν ήξερα πώς να το διαχειριστώ. Ήμουν σήμερα στο αμάξι άντρα συναδέλφου με ακόμα 2 γυναίκες και όταν γυναίκα οδηγός δεν του έδωσε προτεραιότητα, την έστειλε σπίτι να πλύνει κανένα πιάτο. Αυτό που με εξόργισε δεν ήταν η αντίδραση του αλλά η αντίδραση των γυναικών που γέλασαν με το σχόλιο του και μου είπαν να μην τα παίρνω όλα τόσο σοβαρά όταν αντέδρασα λέγοντας ότι δεν το βρίσκω καθόλου αστείο.
Κάτι τέτοιες στιγμές θα αντάλλαζα άλλα χαρίσματα μου (αχεμ) φτάνει να ήμουν ετοιμόλογη. Αλλά επειδή το ακούω συχνά (με παραλλαγές), τι απαντούμε ρε Λένα με λίγο χιουμοράκι έτσι ώστε να μην ακουστούμε σοβαροφανείς, αλλά και να βάζουμε τον άλλο στη θέση του; -άντε πάλι

Θέλεις την ατάκα που θα αποστομώσει όσους έχουν ενσωματώσει στερεότυπα κάτι χιλιάδων ετών, τα οποία επιβάλλονται βίαια από τη στιγμή που γεννιόμαστε; Ξόρκι λέγεται αυτό, όχι ατάκα, και μάλιστα μάγου προχωρημένου σταδίου, από τους καθηγητές του Hogwarts.


Μαγική απάντηση δεν υπάρχει. Αν υπήρχε, θα την ξέραμε πια, θα είχε κυκλοφορήσει. Υπάρχουν λιγότερο και περισσότερο ενδεδειγμένες απαντήσεις ανάλογα με την περίσταση και ανάλογα με το κοινό, ανάλογα με το πόσο δυσάρεστη θέλεις να γίνεις, αλλά τρόπος για να μείνουν όλοι άφωνοι επειδή ξαφνικά κατάλαβαν το λάθος τους, δεν υπάρχει. Τα σεξιστικά αστεία επιτρέπουν στους άντρες (και στις γυναίκες) να πιστεύουν ότι ο σεξισμός είναι κάτι κοινωνικά αποδεκτό. Οι γυναίκες που γελάνε με τα σεξιστικά αστεία δέχονται αυτό το δεδομένο και, γελώντας, δείχνουν ότι έχουν συμμορφωθεί και άρα αξίζουν την επιβράβευση, που είναι η αποδοχή των αντρών. Λες να υπάρχει ατάκα που θα κάνει θρύψαλα αυτό το οικοδόμημα; To λέει και η επιστήμη: αυτοί που σχολιάζουν τον ρατσισμό είναι πιο αγαπητοί από αυτούς που σχολιάζουν τον σεξισμό.
 

Οπότε πρώτα νομίζω ότι πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι δεν φταις εσύ που δεν είσαι αρκετά ετοιμόλογη, αλλά ότι είσαι μειοψηφία σε ένα πολύ ισχυρό και καθιερωμένο σύστημα καταπίεσης. Δεν μπορείς να το αλλάξεις με την κατάλληλη φράση που θα πεις μια στιγμή μέσα σε ένα αυτοκίνητο. Δεν είσαι εσύ υπεύθυνη που λέγονται σεξιστικά αστεία, επειδή δεν έχεις βρει τον τρόπο να τα σταματήσεις. Οπωσδήποτε, μη γελάς. Αυτό είναι η αρχή. Το «δεν είναι αστείο», δεν είναι κακή συνέχεια. Μη φοβάσαι να σε πουν σοβαροφανή. Θα πουν αυτό, ότι είσαι καταπιεστική, για τη μάστιγα που είναι η πολιτική ορθότητα και δεν μπορούμε να αρθρώσουμε κουβέντα και έχει χαθεί το αλατοπίπερο, θα τα διαβάσουμε και στα σχόλια άλλωστε. Το τελευταίο πρόβλημα που έχει η Ελλάδα είναι η πολιτική ορθότητα, απορώ πώς τα λέμε αυτά και δεν κυλιόμαστε στο πάτωμα από τα γέλια. Έχουμε ακριβώς το αντίθετο πρόβλημα: του παραληρηματικού οχετού ρατσισμού και σεξισμού, σε ιδιωτική και δημόσια σφαίρα. Και όμως, τα πράγματα αλλάζουν συνέχεια, και ξεκινούν συζητήσεις που πριν από δέκα, είκοσι χρόνια ήταν επιστημονική φαντασία. Ας συνεχίσουμε να εντοπίζουμε το πρόβλημα, βάζοντας το λιθαράκι μας.

__________________
2.

Αγαπητη Α,μπα,
Πιστευα οτι μετα τα 20 οι ανθρωποι ωριμαζουν οσο να'ναι και αρχιζουν να κανουν πραγματικους φιλους..Αλλα οχι..Συνεχιζω να βλεπω ψευτικες σχεσεις,ζηλεια κλπ. Ποτε ο ειλικρινης εγινε outsider κ ο κομπλεξικος αγαπητος;- Just wondering


Τώρα ελπίζω να μην έχεις μεταθέσει τις ελπίδες σου και να πιστεύεις ότι μετά τα 30 οι άνθρωποι ωριμάζουν, γιατί σε περιμένει και άλλη απογοήτευση. Οι άνθρωποι που πρόκειται να ωριμάσουν περισσότερο είναι ήδη ώριμοι, φαίνονται από το δημοτικό. Η σοφία δεν έρχεται με τα χρόνια, δεν είναι αυτόματη η προαγωγή λόγω παλαιότητας, την κερδίζεις με κόπο και ιδρώτα.


Θα συνεχίσεις να βλέπεις ψεύτικες σχέσεις, ζήλια και κόμπλεξ για όσο ζεις, γιατί έτσι είναι ο άνθρωπος. Ευτυχώς είναι και πολλά άλλα, αρκεί να ξέρεις πού να ψάξεις, και με τι μάτια να το δεις. Πρόσεχε μόνο να μην κρίνεις για να μην κριθείς. Μπορεί να πιστεύεις ότι είσαι ειλικρινής, αλλά οι άλλοι να πιστεύουν ότι είσαι αγενής χοντράνθρωπος. Μπορεί να πιστεύεις ότι κάποιος είναι κομπλεξικός, και οι άλλοι να πιστεύουν ότι είναι ένας αξιαγάπητος εκκεντρικός. Η ωριμότητα δεν εξαφανίζει τα αρνητικά χαρακτηριστικά των άλλων ή τα δικά μας. Χαρίζει καλοσύνη, προσαρμοστικότητα, συμπάθεια προς το ανθρώπινο γένος, και χτίζει ευέλικτες άμυνες. Και ο πιο πραγματικός φίλος θα σε στενοχωρήσει, όπως θα τον στενοχωρήσεις κι εσύ. Τότε θα φανεί ο ώριμος άνθρωπος.

__________________
3.


Γειά σου Α,μπα...το σκέφτηκα πολύ πριν σου γράψω...έχω έναν προβληματισμό...θα σου τον μεταφέρω, ωστόσο δεν ξέρω αν μπορείς κάπως να με βοηθήσεις...είμαι 38 χρονών απο πόλη της Κεντρικής Ελλάδας...γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω εδώ...νομίζω όλοι αντιλαμβανόμαστε πόσο δύσκολες είναι οι εποχές...μάλλον πως είμαστε σήμερα και πως έχουμε καταλήξει συναισθηματικά όλοι με όσα συμβαίνουν...το καλό είναι ότι έχουμε στραφεί (πιστεύω, δε ξέρω) σε πράγματα που ίσως είχαμε ξεχάσει...να μην τα πολυλογώ εκεί που θέλω να καταλήξω...η φύση, χώροι απίστευτης ομορφιάς, πάρκα χώροι που μπορείς να ηρεμήσεις...τουλάχιστον φαίνεται πως και πολύς κόσμος έχει στραφεί πλέον σε τέτοιου είδος δραστηριότητες, είτε με τρέξιμο, ποδηλασία, περπάτημα...γιατί τα τελευταία 2 τελευταία χρόνια η εικόνα της πόλης μου και του συγκεκριμένου πάρκου μοιάζει "εγκαταλελειμμένο"...σε άσχημη κατάσταση...ναι όλοι μας πρέπει να ενδιαφερθούμε...γιατί έτσι?...αλλά δεν ξέρω αγανακτώ...(δεν ανέφερα την πολή ίσως για ευνόητους λόγους)...ευχαριστώ-Βίκυ

Δεν ξέρω αν το έχεις μάθει, αλλά τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έχει μπει σε κάτι οικονομικές περιπέτειες.

__________________
4.

Ένας φίλος ήταν μέχρι τα30+ φάση sex drugs and rock n roll! Ότι να ναι σκηνικά και πολλές κραιπάλες. Πριν 2 χρόνια γνώρισε μία κοπέλα την οποία τελικά και παντρεύτηκε σούπερ κυριλέ δικηγόρο και από τότε τα έκοψε όλα, άρχισε γυμναστήριο, δουλεύει πολύ και κοιμάται απ' τις 10. Δεν κρίνω ποια φάση είναι καλύτερη αλλά ρωτάω: Υπάρχουν άνθρωποι που μας εμπνέουν σε τόσο σχιζοφρενικό βαθμό ώστε να αλλάξουμε όλη μας τη ζωή, ή θέλουμε να αλλάξουμε τη ζωή μας και βρίσκουμε ανθρώπους που μας βοηθούν να πάρουμε την κατεύθυνση που θέλουμε?

Και τα δύο μπορούν να συμβούν. Αν συμβαίνει το πρώτο, θα έχει άσχημο τέλος η ιστορία, αν συμβαίνει το δεύτερο, ίσως να έχει λιγότερο κακό. Μπορεί να συμβαίνει και κάτι άλλο όμως. Αν ο φίλος σου ζούσε τη φάση sex drugs and rock'n'roll ψυχαναγκαστικά, είναι πολύ εύκολο να πήγε από τον έναν ψυχαναγκασμό στον άλλον, από τα ναρκωτικά στην φανατικά υγιεινή ζωή, από το ένα άκρο στο άλλο άκρο. Άλλα του φταίνε, και προσπαθεί να τα λύσει με εμμονές και τελετουργίες. Είναι πολύ πιθανό να έχει και αυτή η εκδοχή της ιστορίας κακό τέλος. Εκτός αν βρήκε τον προορισμό του στον πλανήτη και ζήσει για πάντα ευτυχισμένος, ποιος ξέρει.

 


__________________
5.


Λοιπόν................
Είμαι 25 και μου γυάλισε ένας 55χρονος. Ειναι πολυ καλοστεκουμενος και πολυ σεξυ. Δεν θέλω να δημιουργήσω κάποιο παραπάνω δέσιμο μαζί του, απλά να το κάνουμε γιατί τον σκέφτομαι σεξουαλικά συχνά. Πιστεύεις να το τολμήσω ή να το αφήσω γιατί μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα από μεριά του;- 25-55

Ενώ από τη μεριά σου αποκλείεται; Ξέρεις τι λένε για τα έξυπνα πουλιά; Κάνε ό,τι θέλεις, σε ελεύθερη χώρα ζεις, αλλά μην προδικάζεις το αποτέλεσμα. Ό,τι και να έχεις στο μυαλό σου, να είσαι προσεκτική, να προστατεύεις τον εαυτό σου, και να μην υποτιμάς κανέναν. Οι ανθρώπινες σχέσεις πάντα αφήνουν υπολείμματα, ακόμη και οι πιο αδιάφορες. Οι σεξουαλικές είναι πιο στενές, θέλεις δε θέλεις, και ελέγχονται ακόμη πιο δύσκολα. Πρέπει να ξέρεις πολύ καλά τον εαυτό σου για να μπορείς να τον προστατεύεις αποτελεσματικά, και στα 25 αυτό είναι κάπως απίθανο. Τόλμησε, με προσοχή, κρατώντας μικρό καλάθι.


__________________
6.


Σκεφτόμουν ότι είναι κρίμα να σπαταλάμε τόσο καθαρό, πόσιμο νερό για να πλύνουμε φρούτα και λαχανικά. Είπα να βρω κανέναν τρόπο εξοικονόμησης και έψαξα μήπως υπάρχει καμία συσκευή τύπου πλυντήριο. Το μόνο που βρήκα για το σπίτι ήταν κάτι με όζον που είχαν 2 σελίδες με ανυπόστατες βλακείες, και πολύ αμφιβάλλω αν καθαρίζουν αποτελεσματικά τα φυτοφάρμακα και τις βρωμιές. Μετά είχε τα επαγγελματικά, αλλά ήταν μεγάλα και ακριβά. Έτσι σε ρωτάω:
α) ένα σωρό gadgetάκια κουζίνας έχει για την βελτίωση της γεύσης, της ποιότητας, της υφής κ.λ.π η σπατάλη νερού τόσο minor σημασίας είναι;
β) μήπως ξέρεις εσύ καμία αξιόπιστη οικιακή συσκευή ή/και κανένα κόλπο που βοηθάει; -Frouti

Μωρέ να το βρω, αλλά μετά πώς θα ξεπεράσουμε το γεγονός ότι χρησιμοποιούμε πόσιμο νερό για το καζανάκι; Για να πλένουμε τα αυτοκίνητα μας; Για να ξεπλένουμε σκόνες από τα μπετά;


__________________
7.


ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΜΟΝΑΞΙΑ??
ΕΝΝΟΩ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΣΤΑ 70,80 ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΖΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙ....
ΣΤΑ 20 ΚΑΙ ΣΤΑ 30 ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΜΟΝΑΞΙΑ?
ΤΟΣΟ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΥΤΥΧΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ?—ΑΡΤΕΜΙΣ

Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΥΧΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΥΝΘΛΙΠΤΙΚΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ, ΣΥΝΥΦΑΣΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΑΡΞΗ. ΜΟΝΟΙ ΓΕΝΝΙΟΜΑΣΤΕ, ΜΟΝΟΙ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΟΥΜΕ, ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ. Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΟΝΑΧΙΚΟ ΠΕΡΑΣΜΑ, ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΝΑΛΑΜΠΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ, ΚΑΙ Η ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΑΥΤΗ ΕΛΑΦΡΑΙΝΕΙ ΚΑΤΑ ΣΤΙΓΜΕΣ, ΜΕ ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΑΓΓΙΓΜΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΕΠΑΦΗΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ.


Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΤΥΧΙΑ. Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΧΟΣ. Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΗΣ, ΚΑΤΑ ΣΤΙΓΜΕΣ, ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ. Αλλιώς δεν θα κάναμε σχέσεις. Θα καθόμασταν όλη μέρα αραχτοί να βλέπουμε σειρές και να τρώμε πίτσες.

89

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
Για το πλύσιμο φρούτων και λαχανικών μπορείτε να χρησιμοποιείτε το πλυντήριο πιάτων. Σε πρόγραμμα με κρύο ή χλιαρό νερό, χωρίς απορρυπαντικό, με λίγο ξύδι - και χωρίς στέγνωμα εννοείται.
#1 Δυστυχώς ο συνάδελφος ήθελε να το παίξει ιστορία μπροστά σας και τα κατάφερε, αφού οι δυο άλλες επιδοκίμασαν την "ατάκα" του.Το μόνο σίγουρο είναι ότι και οι άλλες που γέλασαν, θα βρεθούν στη θέση της κοπέλας κάποια στιγμή.Θα του απαντούσα «τόσο καιρό συνάδελφοι και δεν είχα καταλάβει ότι ήσουν τόσο κομπλεξικός», όχι πως θα τον αλλάξεις, αλλά τουλάχιστον θα του κόψεις τη φόρα για να κάνει στο μέλλον τέτοιου είδους σχόλια.
#1 Βρε παιδιά με συγχωρείτε αλλά εμένα η απάντηση του τύπου "έχω ένα μαλάκα σαν κι εσένα στο σπίτι που μου τα πλένει" μου φαίνεται απαράδεκτη. Δηλαδή δεν φτάνει που σου μιλάει ένας χ ξένος προσβλητικά και υποτιμητικά απαντάς προσβάλλοντας εσύ κάποιον άλλο άνθρωπο, που από την απάντηση οδηγείται και η σκέψη πως αυτός μπορεί κα να είναι ο σύντροφος σου? Άρα δια της απαντήσεως ξαναπροσβάλλεις εσένα.... Ως προς το ποια απάντηση ταιριάζει δεν έχω κάποια. Δυστυχώς όταν βρέθηκα σε αντίστοιχη θέση που οδηγός λεωφορείου με έκλεισε επίτηδες με τη μηχανή χαμογελώντας ειρωνικά αναγκάστηκα να κατέβω να σπρώξω νιώθοντας πολύ άσχημα βέβαια. Δυστυχώς όταν άκουσα και το κλισέ για τα πιάτα η απάντηση μου δεν με κάνει και τόσο υπερήφανη και από τότε έχω σκεφτεί αρκετές φορές τι θα μπορούσα να έχω πει, χωρίς επιτυχία. Θα έπρεπε να έχω παραμείνει στην αρχική μου δήλωση, πριν μου πει για τα πιάτα, πως από τους δυο μας αυτός που συμπεριφέρθηκε σαν επαγγελματίας ήμουν εγώ.
Η αναζήτηση κατάλληλης ατάκας για απάντηση στον @1 -ενώ δεν έλειψαν οι παράλληλες απώλειες, βλ. "έχω το μαλ@κα που τα πλένει"- μου θύμισε το γνωστό ανέκδοτο (το αντιγράφω γιατί είναι μεγάλο):"Το τσίρκο Μεντράνο έρχεται στην Αθήνα τακτικά εδώ και πολλά χρόνια. Πριν 10 χρόνια που είχε ξανάρθει, πήγε ένας τύπος και αγόρασε 10 εισιτήρια κολλητά στην πρώτη σειρά και άραξε φαρδύς πλατύς, τα πόδια πάνω στη μια καρέκλα, το σακκάκι στην άλλη, τη τσάντα στη παράλλη...Σε λίγο πλάκωσε πολύς κόσμος, ήτανε βλέπεις και η πρώτη μέρα. Τίγκα το τσίρκο και μερικοί δοκιμάσανε να καθίσουν στις άδειες θέσεις του τύπου.Μουλάρωσε αυτός και δείχνοντας τα εισιτήρια δεν άφηνε κανένα. Όρθιοι πολλοί, αραχτός αυτός, έγινε το έλα να δεις. Επεισόδια, φασαρία, βρισιές, γενική αγανάκτηση αλλά οι θέσεις παρέμεναν άδειες.Σβήνουν τα φώτα και βγαίνει ένας κλόουν, βλέπει το τύπο, παίρνει χαμπάρι την όλη κατάσταση και λέει από τα μικρόφωνα, δείχνοντάς τον με το δάκτυλο: - Μήπως ο κύριος είναι το πίσω μέρος ενός γαϊδάρου;Γενική χαρά στο νοήμον κοινόν. - Μπράβο φίλε. Πές του τα κλπ κλπ φωνάζανε διάφοροι αγανακτισμένοι. Ο τυπάς κόμπλαρε τελείως και προσπαθούσε να βρεί κάτι να πει στον κλόουν. Ήτανε και μαλ@κία η ερώτηση, τον γιουχάριζε και η γαλαρία, τάπαιξε τελείως και με νευρικές κινήσεις, φανερά τσαντισμένος τα μαζεύει και φεύγει άρον- άρον.Από τότε η απάντηση στο σχόλιο του κλόουν του έγινε έμμονη ιδέα. Το έκανε σκοπό ζωής. Δίνει για πρώτη δέσμη, μπαίνει στη νομική και τελειώνει με άριστα. Στη συνέχεια κάνει ένα master στη γλωσσολογία δύο χρόνια και καπάκι άλλα δύο ένα PHD στην ειδική ετυμολογία και ρίζες της γλώσσας. Παρακολουθεί και καμμιά δεκαριά εξειδικευμένα σεμινάρια για αρχαίους συγγραφείς, διαβάζει και ένα τόνο βιβλία και γίνεται κινητή εγκυκλοπαίδεια της Ελληνικής Γλώσσας. Διακεκριμένος επιστήμονας που λένε.Γεμάτος αυτοπεποίθηση, του την είχε στημένη του κλόουν. Που θα πάει, δεν θα ξανάρθει...σκεφτότανε, θα τον σβήσω. Τι σκατά σπουδάζω τόσο καιρό!Πράγματι, προχθές ήλθε πάλι το τσίρκο Μεντράνο, δέκα χρόνια μετά από εκείνη τη μέρα που σημάδεψε τη ζωή του. Τα ίδια σκηνικά επαναλαμβάνονται: Δέκα εισιτήρια στη πρώτη γραμμή ο δικός σου, της πουτάνας από κόσμο, οι γνωστοί τσακωμοί κλπ. Ο τύπος ... το παπί.Βγαίνει πάλι ο κλόουν (δέκα χρόνια πιο γερασμένος), τον κόβει και του ρίχνει τη μαγική ατάκα: - Μήπως ο κύριος είναι το πίσω μέρος ενός γαϊδάρου;Ο άνθρωπός μας, τον κοιτάει με ύφος υπεροπτικό και γεμάτος πια σιγουριά και αυτοπεποίθηση του λέει: - Αει γαμήσου ρε μαλάκα !!!"
#6 Το νερό για να πλύνουμε τα φρούτα συζητάς; Σκέψου πόσο καθαρό, πόσιμο νερό χαλάμε για να πλύνουμε τα πιάτα από το φαγητό που δε φάγαμε και θέλουμε να πετάξουμε.Πάντως, από μαθηματικής σκοπιάς, ο πιο εύκολος τρόπος για να κάνουμε οικονομία στο νερό, και λιγότερη ζημιά στο περιβάλλον, είναι να μην κάνουμε παιδιά. Σκέψου το.
#1 Χμμμ.... ναι, στα σχόλια με τα αλατοπίπερα... Μάλιστα. Χμμμ!!! Μα πρέπει κανείς να είναι ηλίθιος για να πιστεύει ότι στην Ελλάδα το πρόβλημα είναι η πολιτική ορθότητα. Και αν ακόμα είναι με κάποιον τρόπο, ούτε για αστείο πάντως δεν προσλαμβάνει τα χαρακτηριστικά της πολιτικής ορθότητας όπως την ξέρουμε από τας Αμερικάς - θα έλεγα ότι στην Ελλάδα έχουμε μάλλον πρόβλημα πολιτικής *ορθοδοξότητας*. Είμαστε γνωστοί και στα ενδότερα εξάλλου ως "μουτζαχεντίν της Δύσης". Και, εξάλλου, κατά την γνώμη μου εκεί εντοπίζεται και η αιτία που ακόμα και οι υπερασπιστές της (ας ξέρουν πως) δεν θα καταφέρουν ποτέ να επιβάλλουν πολιτική ορθότητα στην Ελλάδα - για πάρα πολύ ευνόητους λόγους : διότι τότε οι πρώτοι που θα μηνυθούν θα είναι το παπαδαριό! Και κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να το επιτρέψει ουδείς και ουδόλως, ένθεν κακείθεν. Αχ... θα είχα πολλά να πω πάνω σε αυτό - έχω και πρόσφατη εμπειρία ανεκδιήγητου πολιτισμικού σοκ, και δεν είναι η μόνη... -, αλλά αν το κάνω θα ξεφύγω εντελώς από το θέμα της ερωταπάντησης. (Οπότε επιφυλάσσομαι για κάποια άλλη φορά ίσως. lol)Εκείνο που τολμήσαμε να πούμε ορισμένοι, σε όσους θαυμάζουν και αναφέρουν το εξάμβλωμα που αποκαλείται πολιτική ορθότητα ως προοπτική ευθείας αντιμετώπισης του φαινομένου της ανισότητας κάθε διάστασης, είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί λύση στο όντως σοβαρό χαμηλό επίπεδο ισότητας στην χώρα μας, που άλλωστε δεν χρειάζεται καν κάποιος να είναι και τόσο οξύνους για να το διαυγάσει ως υπαρκτό πρόβλημα - πέρα από την καθημερινότητα και τα βιώματά μας, αντικατοπτρίζεται και σε όλους τους επίσημους κοινωνικούς μας δείκτες. Ένα καταφανέστατο παράδειγμα : Μέχρι και πριν τρία χρόνια (πιο πρόσφατα δεν ξέρω αν έχει αλλάξει καθόλου το τοπίο), τα πολιτικά κόμματα κάνανε αμάν για να καλύψουν την υποχρεωτική ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ποσόστωση του minimum 30%, και μόλις και μετά βίας τα κατάφερναν (μέχρι την τελευταία στιγμή αγώνας για να βρεθούν πρόθυμες γυναίκες υποψήφιες - αφού ήταν υποχρεωτικό). Btw, αυτό ντροπιάζει εμάς τις γυναίκες και όχι τους άνδρες...
#1 Αν η θέση της είναι στην κουζίνα, η δική σου θέση είναι στο μεσαίωνα.http://goo.gl/9C3ic7 Επίσης μπορείς να αρχίσεις να γελάς για κανα μισάωρο ή όσο κρατήσει η διαδρομή και να λες "σε καλό μου, πρώτη φορά ακούω ένα τόσο πετυχημένο αστείο" και δώστου τα κακαΚΑκαΚΑκαhttp://goo.gl/FBhBhE
Βρε κορίτσια, σχετικά με το 1, ας μην κάψουμε τα σουτιέν μας στο Σύνταγμα... κι εγώ δεν θα γελούσα γιατί είναι χαζό και παλιό το αστείο. Έχω γελάσει όμως με άλλα τύπου κλισέ για τις γυναίκες. Όπως επίσης έχω βρεθεί πολλάκις σε παρέες αντρών, οι οποίοι γελάνε και μάλιστα πολύ με τα στερεότυπα που τους αφορούν - πχ ότι φέρονται άξεστα, είναι βρωμύλοι, είναι άχρηστοι στα οικιακά, σκέφτονται μόνο τη μπάλα και έχουν μυαλό 5χρονου κλπ. Εμείς οι γυναικες πάλι, μην τυχόν μας θίξουν το φεμινισμό, γινόμαστε στρίγγλες με παντελή έλλειψη χιούμορ! Εκεί που θέλω να καταληξω είναι ότι, αν κάποιος δεν έχει κόμπλεξ, και το κακόγουστο το αστειάκι θα το προσπεράσει ως μη γενόμενο...
Μάλλον δεν καταλαβαίνεις τι αντιπροσωπευσει ο φεμινισμος. Δυστυχώς οποία και όποιος πει ότι είναι υπέρ του φεμινισμου αμέσως ταυτίζεται με τον στερεότυπο της υπέρβαρης, συνήθως άσχημης αμερικανας που κρατάει πλακάτ "no, you go make me a sandwich". Third wave feminists που ντροπιαζουν την ιδέα. Καλή ώρα ο χαρακτηρισμός στρίγγλες και το εμείς οι γυναίκες. Και δεν είναι "αστειο" όταν το λέει ο άλλος μες στα νεύρα του όταν οδηγεί. Συνήθως εκείνη την ώρα, όπως και αρκετές άλλες όπου οι άμυνες χαμηλώνουν, λέγονται αλήθειες βαθιά χαραγμένες μέσα σου.
"Δυστυχώς οποία και όποιος πει ότι είναι υπέρ του φεμινισμού αμέσως ταυτίζεται με τον στερεότυπο της υπέρβαρης, συνήθως άσχημης Αμερικάνας που κρατάει πλακάτ "no, you go make me a sandwich". Third wave feminists που ντροπιάζουν την ιδέα."Δυστυχώς αυτό που λες δεν ακούγεται και πολύ φεμινιστικό, ούτε 1ου, ούτε 2ου, ούτε 3ου κύματος. Δεδομένου πως αναφέρεσαι στην φωτό που νομίζω πως αναφέρεσαι (3η από το τέλος), ίσως θα έπρεπε να ρίξεις μία ματιά και στο το γενικότερο πλαίσιο "αυτών που ντροπιάζουν την ιδέα", το οποίο ήταν τα αναπαραγωγικά δικαιώματα των γυναικών στην Αμερική (που κινδυνεύουν):http://www.ringospictures.com/index.php?page=20120428Επίσης φοβάμαι πως αν αισθάνεται κάποια την ανάγκη να υπογραμμίσει ότι ούσσα φεμινίστρια ΔΕΝ μοιάζει με την ευτραφούλα αμερικάνα (και λοιπά κλισέ τύπου χοντρή-αγάμητη-άσχημη-λεσβία) ...τότε μάλλον κάτι δεν πάει και πολύ καλά.
Σε κάθε κύμα θα υπάρχουν εκτρωματα, καλή ώρα το παράδειγμα σου για το δεύτερο.Έχω privilege αλλά με ποια έννοια. Το whte privilege που λέμε. Που δε μπορείς να αλλάξεις. Με το fat acceptance έχω τεράστιο πρόβλημα, τεράστιο όμως. Όχι γιατί προσπαθεί να προάγει μια μη ρατσιστική εικόνα για τα υπέρβαρα άτομα, που καλά κάνει, αλλά γιατί νομιμοποιει το τρίπτυχο είναι επιλογή μου - είμαι γενετικά έτσι - γιατί ασχολείσαι με μένα. Τη στιγμή που κάποιος είναι τόσο υπέρβαρος ώστε να χρειάζεται να πληρώσει δεύτερο εισιτήριο, που έχει διαβήτη τύπου 2 και θεωρεί ότι είναι καλυμμένος μόνο με φάρμακα , που σου λέει ότι τα προβλήματα καρδιάς που έχει δεν έχουν καμία σχέση με το βάρος του οποτε δε θα προσπαθησει να το αλλαξει για να ταιραζει στην κοινωνια, μη λαμβανοντας υποχη τοσο την δικη του υγεια, οσο και τ πψς αυτη επηρεαζει τη δημοσια υγεια σε μεγαλη κλιμακα έχω πρόβλημα. Γιατί απλά είναι αιθεροβαμονες που αρνούνται να δουν την πραγματικότητα. Με ενοχλεί το body policing όταν γίνεται για να κοροϊδέψουμε καποιον, αλλά από ένα σημείο και μετά κάποια πράγματα δεν είναι body policing. Κάτσε να τσεκάρω το I need feminism because... στο μεταξύ δες το this is the thin privilege και ίσως καταλάβεις γιατί μου ανάβουν τα παπάκια
Σε αυτήν ακριβώς αναφερόμουν. Και όχι, δεν αναφερόμουν στην συγκεκριμένη ιδέα που προασπιζεται τα αναπαραγωγικα δικαιωματα και την αμβλωση. Στην Αμερική, την Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο το τρίτο κύμα φεμινισμου έχει ταυτιστεί κυρίως με το λεγόμενο fat acceptance movement, body positivity και το λεγόμενο thin privilege. Έλα εδώ και ρώτα όποιον θες αν δε με πιστεύεις. Εδώ = Λονδίνο.Εννοείται ότι θέλω να διαχωρίσω τη θέση μου από κάποια που κρατάει το αντίστοιχο πλακάτ γιατί δεν περιμένω από το φεμινισμο να μου φέρει ο άντρας σάντουιτς, με τονισμένο το YOU και το ΜΕ. Δεν είναι αυτό το νόημα. Δεν έχει σχέση με το αν είναι υπέρβαρη (όχι απλά ευτραφουλα), ούτε άσχημη, ούτε λεσβια, ούτε με τίποτα. Στατιστικά το 70% αυτών των γυναικών με πλακάτ αυτού του είδους είναι υπέρβαρες όμως. Τσέκαρε μπλογκ fat heffalump & jes baker που δηλώνουν φεμινιστριες. Και μη μου πεις ότι δε ντροπιαζουν την ιδέα. Δυστυχώς αυτές οι κυρίες έχουν μεγάλη απήχηση και πολλοί νομίζουν ότι ο φεμινισμος είναι αυτό που προβάλλεται από αυτά και αντίστοιχα μπλογκ. Όπως η Emma Watson πέρυσι κάθισε και έβγαλε ολόκληρο λόγο στο άνοιγμα της καμπάνιας he for she ετσι και οι θέσεις νομίζω πως πρέπει να διαχωρίζονται. Δεν ανήκω στο τσουβάλι που πολεμάει για Fat acceptance, ανήκω στο άλλο που λέει ότι πρέπει να παίρνουμε τον ίδιο μισθό, τις ίδιες θέσεις, να αποφασίσουμε για το σώμα μας και να πολεμάμε στερεότυπα τύπου : το καλό κλειδί ανοίγει πόλεις κλειδαριές ενώ μία καλή κλειδαριά δεν ανοίγει από πολλά κλειδιά.
Το τρίτο κύμα φεμινισμού ασχολείται με διάφορα θέματα, πέραν των διαχρονικών-κλασικών (*) και πλην του fat acceptance, αλλά καλά κάνει κατά την άποψή μου που ασχολείται και μ΄αυτό το θέμα διότι δεικνύει πόσο βαθιά διατρέχει ο σεξισμός, ο εσωτερικευμένος μισογυνισμός και το body policing την κοινωνία μας. Βρίσκω ότι πράγματι υπάρχουν θέματα με το PC (όχι στην χώρα μας όμως, όπως τονίζει και η Αμπα), δυστυχώς δεν είναι τόσο diverse όσα θα ήθελε να είναι και ίσως παίζουν και θέματα (λαθεμένων) προτεραιοτήτων ενίοτε -αλλά- κάθε κύμα έχει τα θετικά και τα αρνητικά του. Στο δεύτερο κύμα, παραδείγματος χάριν, είχαμε μερικά εξαιρετικά (not!) δείγματα σεπαρατιστριών φεμινιστριών (κατά ανδρών και κατά trans γυναικών: τύπου γυναίκα γεννιέσαι δεν γίνεσαι) που ακόμη και τώρα διάφοροι "καλοθελητές" που θέλουν να χτυπήσουν τον φεμινισμό μάς τις κοπανάνε στην μούρη, προκαλώντας απανωτά επεισόδια eyerolling μετά τραβήγματος των μαλλιών μας.Οπότε -όχι- μπορεί να μην είναι my piece of cake αλλά δεν φτάνω στο σημείο να το βρίσκω «ντροπιαστικό» που μία τύπα που παλεύει για body acceptance, ακόμη κι αν το style δεν μοιάζει αρκούντως μιλιταίρ -νόμος-είναι-το-δίκιο-του-εργάτη- φάση. Μήπως θα έπρεπε να εξετάσεις αν έχεις privilege σε σχέση μ΄αυτό το θέμα όμως;(*)queer theory, θέματα ατόμων POC (non-white), σεξεργασία, κυβερνοφεμινισμός κ.λπ.ΥΓ.Σίριουσλυ, τι είναι αυτό το θέμα με το πόσες είναι υπέρβαρες που κρατούν πλακάτ; Γκούγλαρε το «in need feminism because» :-P
#1 Εμένα με έβρισε άσχημα μια φορά ένας άντρας οδηγός, ο οποίος επιπλέον βγήκε από το αμάξι να με δείρει (ευτυχώς δεν ήμουν μόνη), γιατί ξεκίνησα από φανάρι που μόλις είχε ανάψει ΠΡΑΣΙΝΟ και δεν του έδωσα προτεραιότητα στη διασταύρωση, ενώ (φυσικά ) το δικό του φανάρι ήταν ΚΟΚΚΙΝΟ!! Και το ΚΑΛΥΤΕΡΟ είναι ότι δεν ήμουν 1η στο φανάρι (να πεις ότι έκανα λάθος και ξεκίνησα πρόωρα ρε παιδί μου)! Είχε περάσει πρώτα το μπροστινό μου αμάξι και όταν πήγα να περάσω κι εγώ, μου πετάχτηκε ο τύπος ενώ (επαναλαμβάνομαι) είχε ΚΟΚΚΙΝΟ φανάρι (πιο κόκκινο πεθαίνεις)!!! Και όταν άρχισε να με βρίζει με τα γνωστά σεξιστικά του χειρίστου είδους "τράβα στην κουζίνα σου μωρή που θέλεις και τιμόνι" κλπ κλπ κλπ, τον είπα τρελλό και βγήκε από το αμάξι να με δείρει! Και ξαφνικά εμφανίστηκε ένας τροχονόμος από το πουθενά ο οποίος βέβαια ήταν εκεί και έκανε break και είδε τι παίχτηκε!!!!! Και προς ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ μεγάλη μου ευχαρίστηση έριξε στον ηλίθιο βλάκα ένα πρόστιμο που ήταν 200ευρώ και του πήρε και το δίπλωμα!!! Δεν μπορείτε να φανταστείτε τα μούτρα του! :) :) :) Δεν νομίζω να εχω ευχαριστηθεί τη Θεία Δίκη άλλη φορά τόσο πολύ στη ζωή μου! :)
1. Πάντως εγώ είχα μείνει σύξυλη όταν φίλη της μαμάς μου που οδηγούσε, απάντησε σε τύπο που της πέταξε την ατάκα αυτή: ''Έχω έναν μ@λ@κ@ σαν κι εσένα σπίτι και μου τα πλένει!''Εντάξει, μετά απ' αυτό, ακούω την ατάκα και γελάω κι εγώ πια...
Συγνώμη αν δεν το απέδωσα σωστά, αλλά θεωρώ εξίσου γελοίες και τις δύο ατάκες! Όπως μου ήρθαν τα γέλια, βλέποντας μια ''κυρούλα'' να απαντά κάτι τέτοιο, έτσι μου έρχονται όταν μου λέει κάποιος να πάω να πλύνω κανένα πιάτο ή όταν με ρωτάει αν διαβάζω άρλεκιν όταν με βλέπει με λογοτεχνικό βιβλίο! Α! Και η συγκεκριμένη είναι χωρισμένη. Ο άντρας της την απάτησε και μεγάλωσε το παιδί της χωρίς διατροφή...
#3 Αχ, εγώ πάλι δεν σκέφτηκα πολύ γι αυτά που θα ακολουθήσουν: Είναι αξιολύπητο ο κόσμος να στρέφετε στην φύση επειδή είναι η πιο οικονομική λύση. Το γράφω γιατί στα βόρεια οι 'Ελληνολάτρες' κορόιδευαν τους Β. Ευρωπαίους που βγαίνουν στα πάρκα κάνοντας ηλιοθεραπεία και άλλες δραστηριότητες, γιατί μόνο 'τα ζώα βόσκουν στο γρασίδι'(!), κυρίως από στόματα ακαδημαϊκών, που ζήλευα για τα μάστερ και τα ξάστερ τους. Τέλος πάντων, δεν ξύπνησα καλά σήμερα........ξέρω όλα είναι τελικά θέμα παιδείας.
Ζω για τη στιγμή που θα φωνάξει κάποιος σε οδηγό γυναίκα στο δρόμο ''Άντε μωρή να βιδώσεις καμιά λάμπα!'' Δηλαδή θα ήταν καλύτερα τότε αφού θα αναφερόταν σε μια αντρική δουλειά ή μήπως πρέπει να πάψουμε να φωνάζουμε ο ένας στον άλλο στο δρόμο λες και μας σκοτώνουν τη μάνα;Φερόμαστε όλοι σαν χούλιγκαν στο δρόμο, βρίζουμε ο ένας τον άλλο γιατί δεν μας έκαναν τη χάρη να μας αφήσουν να κάνουμε του κεφαλιού μας παραβλέποντας τον ΚΟΚ γιατί έλα μωρέ. Και μετά πάμε σπίτι ή στη δουλειά μέσα στα νεύρα από την εξάπλωση της οργής από τους άλλους οδηγούς. Όσο για την πολιτική ορθότητα, δεν ξέρω αν δεν μας αφήνει να εκφραστούμε ελεύθερα, αλλά δεν βλέπω να έχει διορθωθεί και τίποτα επειδή υπάρχει σαν κανόνας κοινωνικής ευπρέπειας. Οι αντιλήψεις παραμένουν.
Αυτό που παρατήρησα, από τότε που διαβάζω αυτήν την στήλη, ότι πολλοί δεν γνωρίζουν τους ορισμούς σεξισμός, gender, gender-mainstream. Όχι ότι εγώ το γνωρίζω ή το γνώριζα πρωτύτερα πλήρες αλλά όλο και το προσεγγίζω σε μεγαλύτερο βάθος.#1 Σε αυτές τις περιπτώσεις λέω κατευθείαν ότι αυτό ήταν ένα σεξιστικό σχόλιο και τίποτα άλλο. Οι περισσότεροι το αρνούνται μη γνωρίζοντας τι είναι σεξισμός. Μπαίνουν σε θέση άμυνας και παραληρούν. Λέγοντας πως αυτός δεν είναι ο ορισμός του σεξισμού αναγκάζετε κανείς να ασχοληθεί και να το ψάξει, έστω μόνο και μόνο για να σου την πει. Αυτό θεωρώ είναι μια αρχή. Το ίδιο μπορείς να κάνεις όταν ακούς την έκφραση "αυτό είναι για τον 'μούτσο'". Σκέψου το.Σε φίλους και συγγενείς που γνωρίζουν ότι είμαι καλή οδηγός λέω συνήθως ότι κι εγώ σαν γυναίκα έτσι οδηγώ. Να το εξηγήσω όμως τι εννοώ: Πριν μερικούς μήνες έτυχε να παρκάρω σε μια πολυσύχναστη οδό που δύσκολα βρίσκει κανείς πάρκινγκ. Ήταν θεόστενο και επιχείρησα να το βάλω φιλώντας σχεδόν το αμάξι πίσω και το φορτηγό μπροστά. Ο φορτηγατζής βγήκε έξω (ήταν κάπου στα πέριξ), βοηθώντας αφού είχα σχεδόν μπει και στο τέλος μου έδωσε συγχαρητήρια με νεύματα και χειροκρότημα. Δεν σας κρύβω ότι ένιωσα πολύ περήφανη γιαυτό και δεν έχω πρόβλημα να λέω την εξής ατάκα, όταν θα κάνω λάθος όπως όλοι μας επάνω στο τιμόνι: πως μάλλον φταίει που είμαι γυναίκα(!).
Mια παρένθεση : Η έκφραση "Αυτό είναι ΓτΠ"(= "Αυτό είναι για τα μπάζα") δεν είναι σεξιστική. Πρώτον, διότι υπάρχει και η αντίστοιχη "Τα έκανα μουνί"(= "Τα έκανα χάλια, τα έκανα σκατά"). Δεύτερον και κυριότερο, διότι είναι απλές εκφράσεις που χρησιμοποιούνται σε κάθε πιθανή περίπτωση και ανεξαρτήτως φύλου τόσο του απευθυνόμενου προσώπου όσο και του προς αυτό απευθυνόμενου. Το νοηματικό πλαίσιο της χρήσης τους δεν είναι έμφυλο.Όοομως η έκφραση "Άντε πάνε να πλύνεις κανά πιάτο" δεν είναι μια ΑΠΛΗ έκφραση διότι το νόημά της είναι πολύ πολύ συγκεκριμένο και σημαίνει "Δεν κάνεις για οδήγηση ΑΡΑ είσαι κατάλληλη μόνο για να πλένεις πιάτα". Αυτή η έκφραση είναι σαφώς σεξιστική καθώς δεν χρησιμοποιείται έξω από αυτό το πλαίσιο, δηλ. για δραστηριότητες που δεν απολαμβάνουν κύρος ή δεν είναι εξωτερικές του σπιτιού βλ. και εργασιακές. Επίσης, ουδέποτε χρησιμοποιείται ανεξαρτήτως φύλου του προς αυτό απευθυνόμενου προσώπου. Συνεπώς δεν μπορεί να σημαίνει κάτι άλλο ούτε να προσλαμβάνει άλλη πρόθεση από τη μείωση της έμφυλης αξίας των γυναικών και μόνο.
Nanina η έκφραση ''αυτό είναι για τον π...ο'' όμως δείχνει ότι και πάλι κάτι είναι μ...ί (το σημείο που προορίζεται για χρήση από το ανδρικό μόριο), άρα και πάλι την ανατομία της γυναίκας θίγει. Πολύ με νευριάζουν όλες αυτές οι εκφράσεις τύπου 'τα έκανα μ...ί'', γίναμε ''μ...ί καπέλο'', ''εδώ ο κόσμος χάνεται και το μ...ί χτενίζεται'', γίνομαι τρελή. Γιατί το ταυτίζουν με κάτι βρώμικο, σιχαμένο και εγωκεντρικό και καταλήγεις να ντρέπεσαι κάθε φορά που το έχεις όταν ακούς αυτές τις επαίσχυντες εκφράσεις (τις έχω ακούσει πάμπολλες φορές και από γυναίκες), ενώ στην ουσία είναι αυτό που κυνηγάνε οι άντρες από τα 12 τους. Πόσο έλεος δηλαδή.
@Nanina ZolaΒρίσκω τις προσεγγίσεις σου αναλυτικές μεν αλλά επιφανειακές. Και αυτή η οπτική έχει λόγο ύπαρξης.Θέλω να πω ότι δεν αναφέρετε για να ανεβάσει το έτερον σημείο αναφοράς αλλά για να το υποβιβάσει. Κατά τα άλλα με κάλυψε η εξωγήινη που βρίσκω πολύ ανθρώπινη.
Santinity, πολύ ενδιαφέρον να μειώνεις την απάντηση κάποιου επειδή σου εξήγησε (αναλυτικά, όπως λες μόνη σου) ότι αυτό που λες δεν ισχύει. Θα το εφαρμόζω και εγώ στο εξής (so fucking NOT). Για τον σεξισμό μιλάμε εδώ, helloooo.... ΕΣΥ ανέφερες την συγκεκριμένη ως παρεμφερή σεξιστική έκφραση και ΟΥΧΙ ΕΓΩ. Μάλλον λοιπόν το επιφανειακό σχόλιο έγινε από εσένα. Κρίμα που ξέχασες να το αναφέρεις...Κατά τα άλλα, μπορείς να θεωρείς τις απαντήσεις μου όσο λίγο ή καθόλου ανθρώπινες νομίζεις και όσο ρηχές κρίνεις ασφαλώς. Κανένα θέμα. Η κριτική είναι πάντοτε δεκτή. Ωστόσο επί του θέματος που θίγεις, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ δεν θα απαντήσω, διότι βρίσκεται εκτός... θέματος.
Ακριβώς όπως το έθεσες : Υπέρ του δέοντος! Των καλών τρόπων. Και της ανθρώπινης νοημοσύνης.Kαι δεν είναι σημερινά τα αντανακλαστικά μου ως προς αυτά τα δύο δέοντα.Όσο για την αντιπάθειά σου, δεν πειράζει. Eίδες; Τελικά, δεν θα γίνουμε φίλες. Aν και δεν κατάλαβα πότε τέθηκε τέτοιο ζήτημα (μάλλον στον πλανήτη σου, κλασικά ε;). Γιατί δεν θυμάμαι να σου είπα ποτέ ότι μου αρέσει να με συμπαθεί ο κόσμος έτσι, αδιακρίτως.
#7Η μοναξιά είναι κάτι αρκετά διαφορετικό από τη μοναχική μας ύπαρξη σε αυτό το κόσμο. Το ότι μόνοι γεννιόμαστε και μόνοι πεθαίνουμε δεν είναι απαραίτητα κάτι το μαύρο και αρνητικό, που χρειάζεται την παρουσία της αγάπης για να ελαφρύνει. Είναι απλά η πραγματικότητα της ζωής μας. Η αγάπη, το μίσος και όλα τα ενδιάμεσα είναι ο τρόπος που επιλέγουμε να χρωματίσουμε αυτό το ταξίδι. Η μοναξιά, που είναι η έλλειψη σύνδεσης και επαφής με άλλους ανθρώπους, είναι μία τέτοια απόχρωση γιατί τελικά η ύπαρξή της εξαρτάται από εμάς.Συμφωνώ απόλυτα ότι η ευτυχία δεν είναι στόχος. Ο μόνος στόχος είναι η ίδια η ζωή.
#3:Υπάρχει κάτι που λέγεται εθελοντισμός και οργανώνει κόσμο να κάνει τέτοια πράγματα,τύπου καθάρισμα πάρκων,φυτεύσεις,συγκέντρωση ειδών για ανθρώπους που έχουν ανάγκη.Ψάξτο,θα σου φτιάξει η διάθεση!#4:Δύο τινά:Το πρώτο είναι να ήταν ήδη σε φάση που να ήθελε να κόψει τις αγριότητες της ως τότε ζωής του και με την κοπέλα να βρήκε την τέλεια αφορμή.Το δεύτερο είναι ότι έχει γενικώς μια τάση προς τον εθισμό και όπως είχε κολλήσει πριν με την έξαλλη ζωή, τώρα να έχει κολλήσει με την υγιεινή.Ένας γνωστός μου,πρώην χρήστης,τώρα δεν αφήνει αγώνα τρεξίματος που να μη συμμετέχει.Εθισμοί είναι και οι δύο,απλά ο δεύτερος είναι κοινωνικώς αποδεκτός.#6:Ιδέα:Όταν παίρνεις τα φρούτα, μπορείς να τα βάζεις όλα μαζί σε ένα σουρωτήρι πχ και να τα πλένεις και να τα βάζεις πλυμένα στο ψυγείο.Ξοδεύεις νερό βέβαια αλλά όχι τόσο όσο το να έπλενες ένα τη φορά!