H επανάσταση ψηφιοποιήθηκε: Όλες οι αφίσες της on-line!

H επανάσταση ψηφιοποιήθηκε: Όλες οι αφίσες της on-line! Facebook Twitter
“The Last Strike” (1912)
0

 

Η παλαιότερη δημόσια συλλογή με έργα του πιο ριζοσπαστικού κομματιού της ιστορίας ψηφιοποιήθηκε και περιλαμβάνει περισσότερες από 2.000 αφίσες. Πρόκειται για την Joseph A. Labadie Συλλογή της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου του Michigan.

Η συλλογή περιλαμβάνει αφίσες του για τον αναρχισμό, τις πολιτικές ελευθερίες, το φεμινισμό, την εργασία, και άλλα πολιτικά κινήματα και υπάρχουν on-line για πρώτη φορά.

Η συλλογή Labadie έχει αφίσες των τελευταίων 100 ετών, οι οποίες συντηρήθηκαν και στη συνέχεια ψηφιοποιήθηκαν, αφού είναι πολύ δύσκολο να αντέξουν στις εξωτερικές συνθήκες, λόγω της εύθραυστης πρώτης ύλης τους. Η συντήρηση ήταν μια ιδιαιτέρως περίπλοκη διαδικασία που κράτησε πολύ καιρό.

Οι αφίσες είναι ένα μέρος του υλικού της συλλογής η οποία  περιλαμβάνει φυλλάδια, περιοδικά και έντυπα, τα οποία συγκροτούν ένα μεγάλο ψηφιδωτό για τα κινήματα και τις διαμαρτυρίες που ξεκίνησαν το 1911, όταν ο συλλέκτης είχε και την ιδέα της συγκρότησης της συλλογής. Η συλλογή διαθέτει αφίσες και υλικό από διαδηλώσεις, δηλώσεις και διαμαρτυρίες όλων των πολιτικών άκρων και μπορείτε αν θέλετε να ενημερωθείτε ή να την ερευνήσετε να πατήσετε εδώ

H επανάσταση ψηφιοποιήθηκε: Όλες οι αφίσες της on-line! Facebook Twitter
“A Garland for May Day 1895″
H επανάσταση ψηφιοποιήθηκε: Όλες οι αφίσες της on-line! Facebook Twitter
“Diseases & Crimes” (1912)
H επανάσταση ψηφιοποιήθηκε: Όλες οι αφίσες της on-line! Facebook Twitter
“What is what in the world of labor?
H επανάσταση ψηφιοποιήθηκε: Όλες οι αφίσες της on-line! Facebook Twitter
Is Colorado in America?” (1906)
H επανάσταση ψηφιοποιήθηκε: Όλες οι αφίσες της on-line! Facebook Twitter
“Grand picnic and re-union of all the radicals of the city of Chicago” (1918)


H επανάσταση ψηφιοποιήθηκε: Όλες οι αφίσες της on-line! Facebook Twitter
“Vote for William D. Haywood for Governor” (1906)



 

Design
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανοίγει στη Νάουσα η πρώτη Βιβλιοθήκη Οίνου της χώρας μας στη μνήμη του Γιάννη Μπουτάρη

Design / Η πρώτη βιβλιοθήκη για το κρασί στην Ελλάδα. Ο Γιάννης Μπουτάρης θα ήταν περήφανος

Ένας ιδιότυπος πολυχώρος που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του ντόπιου πληθυσμού σε ό,τι αφορά το κρασί, τη γαστρονομία και τη βιωσιμότητα, ξεκινά τη λειτουργία του στη Νάουσα.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ο μάγος της οικειότητας

Design / Μιχάλης Αναστασιάδης: «Υπάρχει φλυαρία στο design, λείπει η αυθεντικότητα»

Σε μια καριέρα 30 σχεδόν χρόνων σχεδίασε φωτιστικά, έπιπλα και αντικείμενα που μαρτυρούν έναν αναγεννησιακό δημιουργό, ο οποίος καταπιάνεται με τα υλικά, τη λειτουργικότητα και την τεχνολογία, σχεδιάζοντας την ποίηση τού καθημερινού. Με αφορμή την πρώτη του ατομική έκθεση στην Ελλάδα που μόλις εγκαινιάστηκε, ο Μιχάλης Αναστασιάδης μίλησε στη LifO.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Ένα σπίτι με εκατοντάδες φυτά που όλα έχουν τη θέση τους

Design / Ένα σπίτι με εκατοντάδες φυτά που όλα έχουν τη θέση τους

Το διαμέρισμα του εικαστικού Αργύρη Αγγελή είναι γεμάτο φυτά και ετερόκλητα στοιχεία. Ο ίδιος λέει ότι o εκλεκτικισμός -το mix 'n' match, όπως θα λέγαμε σήμερα- είναι το κλειδί των επιλογών του στη διακόσμηση.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
“Ο κόσμος της φιλοξενίας είναι ένας κόσμος χωρίς σύνορα”: όλα όσα έγιναν στη δεύτερη διοργάνωση του HOTEL EXPERIENCE το διήμερο 18&19 Οκτωβρίου 2025 στη Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Design / Πώς το Hotel Experience μεταμόρφωσε την Τεχνόπολη σε ατμοσφαιρική ξενοδοχειακή εμπειρία

Με συμμετοχή 8000 επισκεπτών, 120 ομιλητών και 70 εταιρειών υλικών και κατασκευής, το Hotel Experience ανέδειξε την ελληνική φιλοξενία ως διεθνή συζήτηση, όπου η αρχιτεκτονική και η επενδυτική στρατηγική συνυπάρχουν στο ίδιο τραπέζι.
LIFO NEWSROOM
Το ταξίδι του Δημήτρη Πικιώνη από τη Μαδρίτη στην οδό Πειραιώς 

Design / Χάρη στον Δημήτρη Πικιώνη ο δρόμος προς την Ακρόπολη είναι ένα έργο τέχνης

Μια νέα έκθεση για τον Δημήτρη Πικιώνη στο Μουσείο Μπενάκη αποκαλύπτει τη σπουδαιότητα αυτού του εμπνευσμένου Έλληνα εικαστικού, αρχιτέκτονα, στοχαστή και όσα του οφείλουν η Αθήνα και οι σύγχρονοι Έλληνες.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ένα σπίτι που χρειάζεται περισσότερους τοίχους

Design / Ένα σπίτι που χρειάζεται κι άλλους τοίχους για τους πίνακες του ιδιοκτήτη

Ο αρχιτέκτονας και visual artist Αλέξανδρος Μαγκανιώτης μένει στη Γλυφάδα, σε μια οικογενειακή πολυκατοικία. Το διαμέρισμά του έχει τόσα έργα που μοιάζει με δική του, ατομική έκθεση, την οποία ανανεώνει συνεχώς.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Ο Gustaf Westman σχεδιάζει viral αντικείμενα που φτάνουν την ντοπαμίνη στα ύψη

Design / Ο Gustaf Westman σχεδιάζει viral αντικείμενα που φτάνουν την ντοπαμίνη στα ύψη

Πιάτα, φλιτζάνια, βάζα και λάμπες που σε κάνουν να θες να τους τραπεζώσεις όλους. Έντονα, χαριτωμένα, λαχταριστά αντικείμενα που μετατρέπουν το τραπέζι σου σε μια ολοκληρωμένη εμπειρία ευτυχίας.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Δημήτρης Αντωνακάκης: «Η Αθήνα χρειάζεται γενναίες αποφάσεις»

Οι Αθηναίοι / Δημήτρης Αντωνακάκης: «Η Αθήνα χρειάζεται γενναίες αποφάσεις»

Ως παιδί, σχεδίαζε δρόμους στην άμμο. Αργότερα, υπερασπίστηκε την αρχιτεκτονική ως τέχνη ζωής. Με τη σύντροφο και συνεργάτιδά του Σουζάνα έζησαν μια ζωή όπου το «εγώ» έγινε «εμείς», μέχρι την απώλειά της που τον σημάδεψε βαθιά. Είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ