Αυτή είναι το νεότερο μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων

Αυτή είναι το νεότερο μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων Facebook Twitter
1

Η 29χρονη Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ από το κόμμα των Δημοκρατικών έγινε η νεότερη γυναίκα στην ιστορία των ΗΠΑ που κατέλαβε μια έδρα στη Βουλή των Αντιπροσώπων, άρα και στο Κογκρέσο. 

«Πριν από ένα χρόνο η Αλεξάντρια εργαζόταν σε ένα μπαρ για να στηρίξει την οικογένειά της. Την Τρίτη, έγινε στα 29 της η μικρότερη σε ηλικία γυναίκα στην ιστορία των ΗΠΑ που εξελέγη στο Κογκρέσο», έγραψε το δίκτυο CNBC, ένα από τα πρώτα που είχαν προβλέψει την σίγουρη εκλογή της. 

Παρόλο που θεωρείτο φαβορί στις ενδιάμεσες αμερικανικές εκλογές, η 29χρονη συνέχισε τις προεκλογικές προσπάθειες μέχρι την τελευταία στιγμή. Λίγα λεπτά πριν κλείσουν οι κάλπες, έγραψε στο Twitter: «Είμαι τόσο ευγνώμων για κάθε έναν ξεχωριστά που συνεισέφερε, ενίσχυσε και δούλεψε για αυτό το κίνημα. Ποτέ μην ξεχνάτε την σκληρή δουλειά που χρειάστηκε για να φτάσουμε ως εδώ. Ό,τι κι αν συμβεί, μόνο αυτό χρειάζεται». 

Η Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ προωθεί θέσεις υπέρ των μεταναστών και των εργαζομένων, ενώ τάσσεται υπέρ της υγειονομικής περίθαλψης για όλους.

Θεωρείται πως ανήκει στην προοδευτική τάση του Μπέρνι Σάντερς, του γερουσιαστή του Βερμόντ και ατυχήσαντα διεκδικητή του χρίσματος του Δημοκρατικού Κόμματος ώστε να γίνει ο υποψήφιός του για την προεδρία το 2016. Η Οκάσιο-Κορτέζ συμμετείχε στην εκστρατεία και άλλων υποψηφίων αυτής της τάσης σε όλη τη χώρα.

Αυτή είναι το νεότερο μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων Facebook Twitter
H Alexandria Ocasio-Cortez.

Η πρώτη ιθαγενής και οι πρώτες δύο μουσουλμάνες στη Βουλή των Αντιπροσώπων

 

Η Δημοκρατική υποψήφια Σαρίς Ντέιβιντς έγινε η πρώτη ιθαγενής στην ιστορία των ΗΠΑ που εξελέγη στο αμερικανικό Κογκρέσο, κατά εκτιμήσεις αμερικανικών μέσων ενημέρωσης.

Δικηγόρος, λάτρης των πολεμικών τεχνών και θεωρούμενη ως ομοφυλόφιλη, η Ντέιβιντς κατάφερε να κερδίσει σε ένα προπύργιο των Ρεπουμπλικάνων, στο Κάνσας, τον Ρεπουμπλικάνο Κέβιν Γιόντερ, κατά τις προβλέψεις των τηλεοπτικών δικτύων ABC News και NBC.


Εξάλλου, η Ιλχάν Όμαρ και η Ρασίντα Τλάιμπ έγιναν την Τρίτη οι πρώτες μουσουλμάνες που εξελέγησαν στο αμερικανικό Κογκρέσο. Οι δύο Δημοκρατικές πολιτικοί ήταν υποψήφιες στη Μινεσότα και στο Μίσιγκαν, αντίστοιχα.

Αυτή είναι το νεότερο μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων Facebook Twitter
H Ilhan Omar.

«Τα καταφέραμε μαζί. Ευχαριστώ!», ανέφερε μέσω Twitter η Όμαρ, πρόσφυγας από τη Σομαλία. Ενώ η Τλάιμπ, γεννημένη στο Ντιτρόιτ από παλαιστίνιους γονείς, της απάντησε μέσω του ίδιου ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης: «Ανυπομονώ να καθίσω δίπλα σου (στα έδρανα της Βουλής). Ινσαλάχ».

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Μπορεί ο βασιλιάς Κάρολος να αφαίρεσε από τον μικρότερο αδελφό του όλους τους βασιλικούς τίτλους και τις διακρίσεις, αλλά παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφορυράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφρουράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων του φερόμενου ως δράστη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεσπά εναντίον της μετανάστευσης, που λέει ότι αποτελεί τη «μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια»
LIFO NEWSROOM
ΑΡΚΤΙΚΗ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΙΝΑ ΡΩΣΙΑ

Διεθνή / Αρκτική: «Μετατρέπεται σε στρατηγικό θέατρο γεωπολιτικού ανταγωνισμού» προειδοποιεί το Ευρωκοινοβούλιο

Οι ευρωβουλευτές καταδικάζουν την αυξανόμενη στρατιωτικοποίηση της Αρκτικής, επισημαίνοντας την εκτεταμένη στρατιωτική αναδιάρθρωση της Ρωσίας και το ενδιαφέρον της Κίνας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια