Η Γερμανία αναζητά νοσηλευτικό προσωπικό σε άλλες χώρες της Ευρώπης - 17.000 κενές θέσεις

Η Γερμανία αναζητά νοσηλευτικό προσωπικό σε άλλες χώρες της Ευρώπης - 17.000 κενές θέσεις Facebook Twitter
1

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν σκοπεύει να καλύψει τις ανάγκες στον τομέα της φροντίδας ηλικιωμένων με εργαζόμενους από το εξωτερικό.

Παράλληλα ζητά επίσπευση της αναγνώρισης πτυχίων.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Γερμανικού Ινστιτούτου Εφαρμοσμένης Έρευνας της Νοσηλευτικής, ο αριθμός των κενών θέσεων στον τομέα της περίθαλψης ηλικιωμένων ανέρχεται στις 17.000.

Αιτία για αυτή την κατάσταση είναι η έλλειψη ειδικευμένου προσωπικού, όπως και ο αυξανόμενος αριθμός υποψηφίων που δεν διαθέτουν τα αναγκαία προσόντα. Για να καλύψει το κενό που παρουσιάστηκε ο νέος υπουργός Υγείας Γενς Σπαν ανακοίνωσε την αύξηση των θέσεων νοσηλευτών σε δομές φροντίδας ηλικιωμένων του δημοσίου κατά 8.000, την αύξηση των μισθών, αλλά και -ως μια «ευνόητη επιλογή»- την πρόσληψη εργατικού προσωπικού από το εξωτερικό.

Παραπέμποντας στο καθεστώς της ελεύθερης κυκλοφορίας εργαζομένων που ισχύει στην ΕΕ, ο Γενς Σπαν ανακοίνωσε σε σημερινή του συνέντευξη στην εφημερίδα Rheinische Post ότι το γερμανικό ενδιαφέρον αφορά πρωτίστως νοσηλευτές από τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Αναφερόμενος στο θέμα της αναγνώρισης πτυχίων του εξωτερικού στη Γερμανία, ο γερμανός υπουργός Υγείας τόνισε μεν ότι αυτά θα πρέπει να είναι ισότιμα με τα γερμανικά. Παράλληλα όμως στηλίτευσε το γεγονός ότι οι διαδικασίες αναγνώρισης είναι χρονοβόρες. «Γιατροί και νοσηλευτές βρίσκονται για μήνες και χρόνια στη Γερμανία και δεν μπορούν να αρχίσουν να εργάζονται επειδή αργεί η διαδικασία της αναγνώρισης», υπογράμμισε.

Ο Γ. Σπαν σκοπεύει σε συνεργασία με τα κρατίδια, που είναι αρμόδια για την αναγνώριση πτυχίων στη Γερμανία, να πετύχει τη συντόμευση του ελέγχου των πτυχίων.

Πάντως, για νοσηλευτές από την Ελλάδα οι προϋποθέσεις για να εργαστούν στη Γερμανία είναι το πτυχίο νοσηλευτικής από πανεπιστήμιο, ΤΕΙ ή ΚΑΤΕΕ και το πιστοποιητικό Γερμανικών τουλάχιστον της βαθμίδας Β1. Ο μέσος μικτός μισθός σήμερα σε οίκους ευγηρίας στη Γερμανία ανέρχεται στα 2.436 ευρώ.

Πηγή: Deustche Welle

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ ΘΕΟΥΤΑ

Διεθνή / Σάντσεθ για Θέουτα: «Πρόκειται για παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της Ισπανίας»

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Θέουτα, Χουάν Χεσούς Βίβας, ανακοίνωσε πως οι μετανάστες που πέρασαν τα σύνορα με το Μαρόκο ήταν περίπου 60.000, εκ των οποίων οι 34 έχασαν τη ζωή τους
THE LIFO TEAM
Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη Θέουτα: Περίπου 49.000 μετανάστες έχουν περάσει τις τελευταίες 24 ώρες

Διεθνή / Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη Θέουτα: Περίπου 49.000 μετανάστες έχουν περάσει τις τελευταίες 24 ώρες

Η χερσόνησος στις βόρειες ακτές του Μαρόκου, την οποία η Ισπανία διοικεί εδώ και αιώνες, έχει αποτελέσει συχνό σημείο μαζικών μεταναστευτικών διελεύσεων και πολιτικών εντάσεων
THE LIFO TEAM
Η οργάνωση των Αμερικανών προσκόπων κατήργησε τους χώρους για ΛΟΑΤΚΙ+ νέους μετά την πίεση του Πενταγώνου

Διεθνή / Η οργάνωση των Αμερικανών προσκόπων κατήργησε τους χώρους για ΛΟΑΤΚΙ+ νέους μετά την πίεση του Πενταγώνου

Ο αντι-woke πόλεμος του Πενταγώνου έφτασε στους Αμερικανούς προσκόπους: στη μεγάλη εθνική συνάντηση καταργήθηκαν οι ασφαλείς χώροι για ΛΟΑΤΚΙ+ νέους, κορίτσια και προσκόπους από φυλετικές μειονότητες.
THE LIFO TEAM
Η παλαιστινιακή σημαία των Massive Attack άνοιξε αστυνομική έρευνα στη Σιγκαπούρη

Πολιτισμός / Massive Attack: Σήκωσαν παλαιστινιακή σημαία στη σκηνή και η Σιγκαπούρη ερευνά τη συναυλία τους

Οι Massive Attack ύψωσαν παλαιστινιακή σημαία στη σκηνή και οι αρχές της Σιγκαπούρης ερευνούν την εμφάνισή τους για πιθανή παραβίαση άδειας. Μια πολιτική χειρονομία έγινε υπόθεση κρατικού ελέγχου.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια